Slažem se sa Aleksandrom. Jedino što mislim da uopšte nema ničeg nasumičnog ili slučajnog (randomness). Igrica je veoma egzaktna i sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Npr. na rezultat utiču skilovi igrača s obe strane, taktike s obe strane, entuzijazam, domaći teren, itd... Na glavnom forumu sam video tačne vrednosti koliko pomenute stvari utiču na rezultat. Koliko se sećam, npr. pogođeni fokusi protivničke taktike su donosili +5 poena, promašeni su bili -5 poena.. Tako nešto.
Jedino što je verovatno nasumično jeste upravo tok utakmice. Rezultat se unapred odredi, kao što reče Aleksandar, na osnovu svih komponenti koje utiču na njega, a da li će se do njega doći tako što celu utakmicu vodiš 10 razlike, pa izgubiš u četvrtoj četvrtini 20 razlike, ili ćeš celu utakmicu konstantno gubiti, to je već nebitno. Poenta je da lošiji tim izgubi zato što je lošiji, bolji tim pobedi, jer je bolji i to je to... Nema tu prevelike mudrolije ili teorija zavere...
Jedino to što ostane gorak ukus u ustima nakon što vodiš celu utakmicu, pa na kraju izgubiš... I sam sam to osetio više puta, ali zato ne treba gledati utakmice s emocijama i treba samo sačekati rezultat. :)