Czyli proponujesz zawodnikow z kazdego draftu dzielic na tych ktorzy zostana odwroceni i beda trenowani tylko na potrzeby kadry seniorow i zawodnikow trenowanych w konwencjonalny sposób ,ktorzy beda grali w U21.
Podział nie jest celem samym w sobie, ale będzie jednym z efektów w tych zmian.
Wg mnie w kadrze dorosłej owinni grać najlepsi a nie zawodnicy, którzy grali w U21. A z moich kalkulacji wynika, że zawodnicy odwróceni będą gorsi w U21. Ale w U21 lepsi. Tak więc zawodnikom klasycznym, którzy grali w U21 mówię sorry - jesteście słabsi, więc nie będziecie grali w NT tylko dlatego, że graliście w U21.
Oczywiście zawodnicy grający wcześniej w U21 będą mieli więcej expa. Ale jest też druga strona medalu - będą musieli mieć wcześniej trenowaną kondycję, a kondycja spada. Będą musieli trenować formę więc stracą na to trochę treningów i to ich osłabi. Natomiast zawodnik nie grający w U21 może sobie wtedy spokojnie trenować.
Wg mnie efekt nie będzie taki, że będą zupełnie dwie niezależne grupy. Wg mnie zawodnicy będą się przenikać. Część kadrowiczów z U21 zagra w NT ale nie wszyscy.
Sytuacji, że zagraliby wszyscy i tak nie będzie. Aktualne pensje wskazuję, że w przyszłości do NT maja szanse trafiać tylko zawodnicy o potencjale wyższym niż MVP (jeśli będą to zawodnicy starego typu). W U21 oczywiście mogą grać zawodnicy z niższym potencjał. Tak więc podział już teraz istnieje. To nie jest tak, że podział pojawi się dopiero w efekcie odwracania zawodników.
To nie do przyjecia.
A więc wg Ciebie nie do przyjęcia powinna być zatem obecna sytuacja. W meczu z Niemcami w U21
(8063) zagrali u nas:
1x allstar
4x wieloletnia
4x supergwiazda
1x historyczny
Tylko 1 zawodnik powyżej MVP. Słabo widzę naszą kadrę seniorów w przyszłości, jeśli będą w niej grali allstary i wieloletnie gwiazdy.
Last edited by B.B.King at 12/20/2009 5:24:01 PM