BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Sezon 22

Sezon 22

Set priority
Show messages by
Message deleted
This Post:
00
230710.425 in reply to 230710.423
Date: 2/7/2013 12:18:25 PM
Overall Posts Rated:
635635
To oddaj kasę i do V ligi zły Bananie ;) czyt. "Oszust"

From: alicja

This Post:
00
230710.426 in reply to 230710.424
Date: 2/7/2013 12:21:48 PM
Overall Posts Rated:
635635
Dobrze od dzisiaj zacznę :) . Ale to się dla mnie może źle skończyć bo jak wystawię Drosika i zejdzie za ok 2.5 mln. (jak ten Łodej) to będą wytykać , że za dużo i mi jeszcze GMy obetną :( Zresztą on też nie był tyle wart tak jak Wiernicki i kilku innych .

Last edited by alicja at 2/7/2013 12:22:48 PM

From: Tomi.

This Post:
00
230710.427 in reply to 230710.426
Date: 2/7/2013 12:35:53 PM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
wystawię Drosika i zejdzie za ok 2.5 mln. (jak ten Łodej)
Tu akurat będę bronił Łodeja. Cena nieco na wyrost ale bardzo dobrze, że został w Polsce. Oto chodziło. Mam go w swojej bazie scoutingu SF-ów pod NT i uważam, że Drosik może śmiało ręczniki nosić za Józefa.:-).

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Czesław

This Post:
00
230710.429 in reply to 230710.427
Date: 2/7/2013 12:59:57 PM
Overall Posts Rated:
179179
wystawię Drosika i zejdzie za ok 2.5 mln. (jak ten Łodej)
Tu akurat będę bronił Łodeja. Cena nieco na wyrost ale bardzo dobrze, że został w Polsce. Oto chodziło. Mam go w swojej bazie scoutingu SF-ów pod NT i uważam, że Drosik może śmiało ręczniki nosić za Józefa.:-).

Aha... niby krucjata, ale są równi i równiejsi;). Jak zgłaszać to wszystkich, konsekwentnie bo inaczej to raczej są reakcje w stylu Kalego lub Kalej ;)

Łodej został? Ja widzę, że balował po klonami.

From: Huanito

This Post:
00
230710.430 in reply to 230710.426
Date: 2/7/2013 1:10:54 PM
Pruszcz All Stars
II.1
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Ala Drosik to nie szitowaty PF, który nie ma nic ciekawego na górze i jest prawie zblokowany potencjałem...Drosik jest młodszy, MVP i ma już ładnie wyśrubowane obie obrony porównywać tego od Rawo do Drosika to jak Malucha do Mercedesa...a mówisz, że chciałabyś tylko 0,5kk więcej...

jasne jest, że zawodnicy wybitni, szczególnie multiskillowi z wysokim potencjałem, czy też Polacy kosztują kupę kasy i cena jest tu bardzo płynna, ciężko ją dokładnie określić (rozrzut jest bardzo duży...na pewno ta cena jest wysoka)...

ale nie jakiś bardzo przeciętny obcokrajowiec bez potencjału, żeby on jeszcze miał całą górę upakowaną skillami na poziomie chociaż silny-sprawny to jeszcze, ale takie coś...

niech się Rawo pochwali jego skillami, skoro nie ma nic do ukrycia i uważa, że cena jest adekwatna do umiejętności grajka ;) wtedy będzie jakiś pogląd i sami sobie zobaczycie czy był wart tyle czy nie, zamiast słuchać mojego gadania :P

ps. co do zgłaszania transferów to był to mój pierwszy raz, nie jestem jakoś przewrażliwiony na punkcie trochę zawyżonych transferów, bo cena to kwestia umowna...ale nie za takiego kogoś i tyle...i to w tym momencie sezonu, gdzie taki mocno zawyżony transfer wypacza całą rywalizację i Ci którzy faktycznie pracowali ciężko na awans przez cały sezon mogą się teraz czuć pokrzywdzeni.

Last edited by Huanito at 2/7/2013 1:13:49 PM

From: rawo89

This Post:
22
230710.431 in reply to 230710.430
Date: 2/7/2013 1:19:33 PM
Piaski Yellow Hornets
II.3
Overall Posts Rated:
3030
Huanito jak Ty wszystko dobrze wiesz i wogole mistrzem gry powinienes zostac (a barrosa skilów dokladnie nie pamietam nie robie sobie zdjec ze swoimi zawodnikami)

Dla mnie ogolnie sprawa transferów nie jest tak prosta w ocenie i powinny byc tylko transfery wielce zawyrzone brane tak pod uwage na miliony. NP: z kad mozna miec pewnieos ze w ciagu 2 miesiecy rynek nie zmieni sie i tacy zawodnicy bede wlasnie za tyle chodzic? Wydaje mi sie ze ocena takich transferów powinna byc procesem raczej dlugotrwaly (troche moze martwic jak komus za 2 sezony np 500tys zabiora) poniewaz w takim razie powodowałaby manipulacje rynku i takie tam polecam jakis prosty podrecznik ekonomii Chcialem równiez zwrocic uwage ze podobny zawodnik jak moj zszedl ostatnio za 1.8mln z hong kongu wiec to nalezaloby tez zglosic?

PS. Do calej oceny czy byl czy nie zawyzony moze wrocimy jak dostane np kare wtedy bedziemy mieli pewnosc czy transfer byl zawyzony czy nie?.... A napewno NIE byl!!! ZOSTAWCIE BIEDNEGO BANANA W SPOKOJU TO MOJ MENTOR

Pozdrawiam

From: Huanito

This Post:
22
230710.432 in reply to 230710.431
Date: 2/7/2013 1:33:49 PM
Pruszcz All Stars
II.1
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
to czy był zawyżony czy nie ocenia już ktoś inny na górze, a nie ja ;) mi to rybka czy Cię ukażą czy nie, wg mnie był mocno zawyżony i to zgłosiłem, bo mam takie prawo...grajek kogoś innego (ten z Hongkongu) mnie akurat niewiele interesuje i nie wiem czemu tak uparcie szukasz jakiegoś wytłumaczenia...jest wiele zawyżonych transferów, nie tylko ten Twój...tamtych nie widziałem, zresztą po co miałbym wyszukiwać takowych i je zgłaszać, ja nie mam z tego żadnej satysfakcji ;)

twój przykład mam na swoim podwórku, grajka widziałem, cena wydaje mi się bardzo zawyżona, więc sobie zgłosiłem...twoje tłumaczenia i rady o ekonomii jakoś specjalnie mnie nie interesują, ekonomia ekonomią, a rynek BB to już inna sprawa...pewnie tendencje cen na TLu się zmieniają, ale obserwując obecną uważam, że dostałeś dużo za dużo i tyle...teraz inni starający o awans mogą czuć się pokrzywdzeni, jak też Ci którzy mają naprawdę fajnych grajków, napracowali się przy nich niesamowicie, a dostaną cenę zbliżoną do Twojego przeciętniaka.

nie zasłaniaj się cenami, czy innymi przykładami grajków, bo mi tego nie musisz mówić...wiadomo tonący chwyta się wszystkiego ;)

ps. coś masz krótką pamięć do tych skilli, jakbym ja sprzedał "takiego wielkiego gwiazdora" wartego 2 bańki to z pewnością bym go doskonale znał ;) tym bardziej taki wielki ekonom jak ty powinien mieć dobrą pamięć do cyferek :)

Huanito jak Ty wszystko dobrze wiesz i wogole mistrzem gry powinienes zostac :P (a barrosa skilów dokladnie nie pamietam nie robie sobie zdjec ze swoimi zawodnikami :P)

nigdy nie twierdziłem, że mam we wszystkim rację, przedstawiam tylko mój pkt widzenia, nie każę Ci przecież się z tym zgadzać...to Ty tak uparcie próbujesz mnie zdyskredytować, nie wiem czemu...możesz się z tym zgodzić, albo i nie jeśli masz odmienne zdanie...ale czemu od razu na mnie naskakiwać...widocznie nie masz nic sensownego do powiedzenia, skoro musisz kogoś zdyskredytować, zamiast podważyć czymś sensownym jego poglądy...a może boisz się tego, że mam po prostu rację, stąd taka agresywna postawa w moim kierunku ;)

Last edited by Huanito at 2/7/2013 1:42:47 PM

From: wwwww

This Post:
44
230710.433 in reply to 230710.432
Date: 2/7/2013 1:45:13 PM
Overall Posts Rated:
1919
Chlopie nie wytrzymie no Ciebie sie nie da juz czytac czyzbys byl zazdrosny? ze ktos jest dobrym handlowcem a zarazem menagerem i dobrze sprzedaje swoj produkt czyli zawodnika? Ty juz raz chciales kupic zawodnika narobiles szumu i klapa zajmij sie swoja druzyna a nie sprzedawaniem!!!!!!!!!!!!!!!! gracza a zarazem kolegi

From: rawo89

This Post:
11
230710.434 in reply to 230710.432
Date: 2/7/2013 1:50:03 PM
Piaski Yellow Hornets
II.3
Overall Posts Rated:
3030
Ja w porownaniu od Ciebie spie spokojnie jak przegram mecz w BB A jak chcesz poznac skile grajka to napisz do wlasciciela!!!
Ogolnie nie rozumiem Twojego podejscia mowisz o tym ze takie rzeczy sa nie na miejscu ale tylko na Twoim podwórku i nie obchodzi Cie los innych ja bym powaznie zastanowil sie nad Twoja postawa (Banana tez radzil bym zglosic mozesz kiedys byc z nim w tej samej lidze). Moj drogi ponadto rynek w BB nie rozni sie wielce od tego w zyciu poniewaz tu tez ksztaltuja go ludzei tacy sami jak w rzeczywistosci (wystarczy ze wyjdziesz z domu i napewno jakiegos spotkasz). I nie gniewaj sie ale musialem cos Ci odpisac bo zauwazylem ze jestes osoba ktora wszystko musi skomentowac i zawsze musi miec racje i o wszystki powiedziec. Nie kazdego obchodzi co mysli a juz na pewno kogo i za ile musisz kupic. Ogolnie masz szczescie ze nie kupiles tego kolesia od Aminokwasa bo jakbys to zrobil za 3 mln jak pisales ktos moglby CI przypiac latke ,,jelenia" jak to Ty nazywasz. Chcialbym nastepnym razem jak juz cos zglaszasz albo kupujesz nie oznajmial tego calemu swiatu lepiej np moglbys zajac sie TYPERKIEM w tej lidze jak masz duzo wolnego czasu

PS. Patrzac na Twoj caly sklad i miejsce w lidze sadze ze zdanie ,,najslabsze szczenie najmocniej szczeka" jest jak najbardziej na miejscu

Pozdrawiam wszystkich

Last edited by rawo89 at 2/7/2013 2:05:16 PM

Advertisement