BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dock

To: Dock
This Post:
00
235782.426 in reply to 235782.425
Date: 7/19/2013 4:30:11 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Pitanje se ne čuje...

Partizan je ove godine krenuo sa dugom iz prošle godine, nasledio jednog mladog igrača koji se razvio, to je Lučić. Napravio je sasvim mladu ekipu, sa prosekom godina oko 20, možda i ispod toga i krenuo u velika takmičenja. Evropska, ABA ligu koja je ove godine određivala ko igra EL i domaće prvenstvo gde je Crvena Zvezda nastupila kao džavni projekat, sa velikim budžetom, gde su neki najavljivali da će u Srbiji da se srećno živi ako bude prva, itd. Tu je bilo puno više spozora, para, ljudi od uticaja i u jednom momentu mi smo smatrali da smo mi vrlo slabi za situacije koje nas očekuju. Ja sam se iskreno rečeno plašio mladosti ovog sastava, jer smatra se da kad se vrši smena generacija i ekipa ispadne iz kruga rezultata koji je postizala, da treba 7 godina da bi se vratila na taj nivo. I ja sam se plašio te grupe u EL i igrači su stvarno pokazali jedan talenat, jednu veliku privrženost košarci i vrednost na treningu, čak i u tom prvom delu gde smo od CSK izgubili na jednu loptu, protiv Barselone gde je onaj Uertas pogodio sa jedne noge sa 8-9 metara, o tablu.. Tako da se igralo na jedan način na koji ja nisam očekivao u prvoj fazi. Verovao sam u talenat tih ljudi, radilo se dobro i kada radite dobro rezultat će da stigne. Posle toga se ispalo iz EL i to je s jedne strane bilo dobro jer smo dobili to da se ljudi odmore do utakmica. Nema više putovanja, gubljenja vremena po aerodromima i bilo je više vremena za treniranje. Rezultati koji su napravljeni sigurno nisu očekivani. I pre lige niko nije verovao u tim, osim mene i još dvoje troje ljudi. To što smo mi svaki dan postajali bolji nego prethodni i što je na kraju sezone ekipa bila sasvim drugačija od one koja je počela, to je zasluga moja, tih momaka, njihovog talenta i način rada. Iako sam osvojio 10 puta titulu, jednom u staroj Jugoslaviji i 9 puta u ovoj novoj državi, ja sam mislio da će, ako radim dobro, navijači da me podrže. Međutim, nije bilo tako. Odmah su počele kritike nerazumne, ne obazirujući se ni koliko su to mladi igrači, da su prošle godine igrali po 5 minuta ili bili van 12, da je finansijska situacija u klubu užasna, da je situacija u medijima i uopšte atmosfera koja se stvara katastrofalna.Ne. Jednostavno ljudi očekuju kao da je sve najnormalnije, a ništa ne rade da je najnormalnije da se tom klubu pomogne. (nerazuman deo 20-ak sekundi)

Možda je ovo moje najveće iskustvo u karijeri. Što se ovaj tim razvio na ovakav način i što je ove godine u ABA ligi Partizan, u ligi bivše Jugoslavije, bio prvi na dominantan način protiv Crvene Zvezde, što je veliki broj igrača došao do reprezentacije i postao velika perspektiva raznih zemalja. I jedino što mi teško pada iz ove sezone je što je Bertans, iako je čovek posvećen, jako talentovan i velika perspektiva, dobio tešku povredu i to ćemo morati da rešimo, da nađemo motiv da on iz toga izađe još jači.

This Post:
00
235782.427 in reply to 235782.416
Date: 7/25/2013 12:37:49 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Kako fukcionise salary cap u NBA ligi, kako se postaje free agent, sta je to Bird rule, RFA i the amnesty clause

http://bleacherreport.com/articles/1712196-an-idiots-guid...

This Post:
11
235782.428 in reply to 235782.427
Date: 7/25/2013 12:42:52 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Dokumentarac koji daje jednu perspektivu NBA lige o kojoj se obicno ne razmislja

http://www.youtube.com/watch?v=FGap6VMxk8I

This Post:
11
235782.429 in reply to 235782.1
Date: 7/26/2013 5:51:50 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Kako ce izgledati protivnici Zvezde i Partizana u Evroligi, pregled svih trasfera i glasina evroligaskih ekipa

http://www.talkbasket.net/european-signings-and-rumours.h...

This Post:
00
235782.430 in reply to 235782.429
Date: 7/26/2013 6:35:59 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Kako uspeti u NBA ako niste fizicki dominantni

http://bleacherreport.com/articles/1713345-how-to-succeed...

From: Gomeljski

This Post:
00
235782.431 in reply to 235782.430
Date: 7/27/2013 7:45:06 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ljudi kako komentarisete odlaske Pera Antića i Miroslava Raduljice u NBA? Na prvi pogled mi je zazvučalo kao šala, ali da li mislite da tu ima mogućnosti za njihove dobre partije s obzirom na slabu konkurenciju među centrima?

This Post:
00
235782.432 in reply to 235782.431
Date: 7/27/2013 7:55:48 AM
Overall Posts Rated:
740740
Ljudi kako komentarisete odlaske Pera Antića i Miroslava Raduljice u NBA? Na prvi pogled mi je zazvučalo kao šala, ali da li mislite da tu ima mogućnosti za njihove dobre partije s obzirom na slabu konkurenciju među centrima?

JOK.

Dva dilbera koja ce da imaju maksimum 5 minuta po utakmici.

Daj Boze da gresim, ali sumnjam da ista mogu da pomognu svojim timovima (koliko god ta dva tima bila jadna).

This Post:
00
235782.433 in reply to 235782.431
Date: 7/27/2013 8:17:54 AM
Overall Posts Rated:
173173
Odlicno pitanje. Za Antica i ocekujem neku minutazu, sto kaze Dumba barem 5 min po utakmici, bio bi to odlican uspeh za njega. Mislim da su trazili malog Boozera :)

Sto se tice Miroslava, zelim mu sve najbolje kao i svakom bivsem igracu Partizana (bez obzira tuzili oni istog ili ne), ali zaista ne vidim bilo kakvu poentu dovodjenja jednog ispod-prosecnog Evropskog drveta u NBA, i voleo bih da vidim objasnjenje onih koji su ga doveli sta ocekuju od njega, jer mislim da ne postoji osoba koja nije sokirana tim ugovorom, racunajuci i Raduljicu.
Verujem da ce da prodje kao Slavko Vranjes svojevremeno, ceo jedan minut sve ukupno u celoj sezoni.

Ako i toliko...

From: Matya

This Post:
22
235782.434 in reply to 235782.433
Date: 7/27/2013 11:32:17 AM
GGakovo
III.5
Overall Posts Rated:
109109
Ja očekujem da igra 10-ak minuta po meču, mnogo timova kreće u lov na što manje pobeda u sledećoj sezoni, razlog naravno što se očekuje odlična naredna draft generacija s Wiginsom kao predvodnikom, jedan od njih je sigurno i Milvoki, a neće imati baš veliku konkurenciju na centru. Nagledaćeno se ove sezone takozvanih malih povreda ključnih igrača u timovima koji jure pobedu manje, pa će se tako mnoge zvezde u ovim timovima svake 2-3 nedelje nalaziti na listi povređenih.

Osim toga mnoge timove je pogodila nespremne novo povećanje min obaveznog budžeta koji tim mora da ima u sezoni, pa kad nisu uspeli da prigrabe dobre slobodne agente kojima će zatvoriti budžet, moraju da daju jake ugovore mnogim anonimusima kako ne bi kojim slučajem morali da plaćaju veoma rigorozne porezske kazne za novac koji nusu potrošili.

This Post:
00
235782.435 in reply to 235782.431
Date: 7/29/2013 5:48:45 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109

Sve si ti lepo rekao u boldovanom delu :)

Antic moze i da izbori nekih 5-10 minuta po utakmici dok Raduljica LOL
Antic je fizicki prosecan NBA igrac ali ima dobar sut za 4 ku i moci ce da siri odbranu tako sto ce da "visi" na trojci. Mislim da je ovim i kupio Amer i uz los roster Atlante sledece sezone moza da izbori neku minutazu

Raduljica se prosle godine mucio sa Petrom Popovicem a sada treba da udje u duel sa Dankanom, Markom Gasolom, Hibertom, Hauardom :))))) Sezona banana :)

This Post:
00
235782.436 in reply to 235782.435
Date: 7/29/2013 5:50:39 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Sta mislite o ovom trejdu sto se pominje (negde pise i da je zavresan) Teo- Mekejleb?

Da li bi ste prihvatili ovaj trejd da ste CSKA?
ili Obradovic?
Ko bolje proalzi ako se ovaj trejd ostvari?

Advertisement