BuzzerBeater Forums

BB Poland > NT - Wątek debaty

NT - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Czesław

This Post:
00
122481.427 in reply to 122481.424
Date: 12/20/2009 4:54:40 PM
Overall Posts Rated:
179179

Dotychczas wiekszosc zawodnikow , ktorzy grali w U21 trafiało pozniej do doroslej kadry,a wedlug twojego schematu beda podzialy.
To nie do przyjecia.

Były kolego z ligi;), to dla mnie żaden argument. Myślę że taki podział już następuje i będzie następował. Oczywiśćie nie będzie to nagminna sytuacja, chociaż w przypadku "odwróconych" bardziej możliwa.
To jest gra, gra która polega ciągłym zmianom i twierdzenie że " tak się robi, bo tradycja czy bo tak dotychczas było itp. w mojej opinii nie ma racji bytu;).

This Post:
00
122481.428 in reply to 122481.420
Date: 12/20/2009 4:55:11 PM
Overall Posts Rated:
88
Wybacz ale pisałem to do vinniego. Nie przypominam sobie, żeby w poście do Ciebie była choć jedna osobista wycieczka.

Zestawienie powiadasz, zobacz sobie mojego gracza: (4845518) jak on ma się do twojego zestawienia, a i uwierz mi lub nie, ale od czasu jak mam Moritza jadę treningiem dla jednej pozycji i Sławek łapie ogony, zresztą w licznych kadrach mamy bardziej skrajne przekroczenie proporcji które wkleiłeś.

Na koniec dwie refleksje:
Refleksja numer 1: w żadnym ze swoich wpisów nie odniosłeś się do tego co napisałem w pierwszym swoim wpisie - czasu, na serio nawet jeśli w pewnym momencie przestaniemy trenować skille "robiące" pensje uzyskamy wyższy poziom niż w twojej propozycji. Trening zwalnia przez wiek uwierz mi.
Refleksja numer 2: przykład JW, wiesz co ja bym z nim zrobił gdybym miał go w farmie? Podczas ME cały czas bym trenował jego skille podkoszowe, dbając o formę, a po sezonie zwolnił, skoro przekroczył pułap opłacalności to użyjmy go ostatni raz i za sezon (o ile awansujemy na MŚ w co wątpię) albo dwa odpalmy w ten sposób kolejnych, świeżych podkoszowych nam nie zabraknie, a może gdzieś tam przy 3-4 cyklu BBcy wprowadzą zmiany które pozwolą utrzymać ich w żywych klubach.

This Post:
00
122481.429 in reply to 122481.426
Date: 12/20/2009 5:00:27 PM
Overall Posts Rated:
99
a więcej pytań w jednym poście nie zmieściłeś?

Niewątpliwie opieka odgórna selekcjonera, tudzież scautów jest konieczna nad zawodnikami w wieku 22-23 lat, którzy jeszcze na ten moment mogą być na kadrę za słabi ale za sezon, dwa pod odpowiednim treningiem mogą już stanowić o sile NT. Dlatego trzeba wyznaczyć grupę "dorosłych scautów" którzy zajmą się wraz z selekcjonerem koordynowaniem treningów i postępów graczy. Po drugie trzeba z każdym z prezesów porozmawiać odnośnie planów treningowych poszczególnych graczy. Tutaj wiadomo, jeśli ktoś podejmie decyzję o zaprzestaniu treningów ze względu na pensje, ok. Można namawiać do sprzedaży ale najlepiej mieć już kupca w kraju, który przygarnie pociechę pod dalszy trening. Wiadomo, że obwodowi nie są strasznym kłopotem jeśli idzie o utrzymanie. Kłopotem są C i PF i tu bez szukania farm się nie obejdzie, niestety. Co do potencjału, powyżej 22 lat allstar to już troszkę krótko a i wieloletnia gwiazda w dłuższej perspektywie może być mało. No ale ja bym przyjął za granice potencjału "wieloletnia gwiazda" i wszystko co wyżej do bazy. Natomiast co się tyczy dyskusji o ich treningu. To raczej rozważania powinny być w obrębie ludzi związanych z kadrą. Selekcjoner + scauci + właściciel gracza. W obrębie tych osób powinny zapadać decyzje treningowe.

This Post:
00
122481.430 in reply to 122481.422
Date: 12/20/2009 5:01:14 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
Nie bądź taki spryciarz ;-)
Tobie na rękę jest, żeby nie rozmawiać o odwracaniu zawodników bo ja Cię znam, sam chcesz sobie w klubie poodwracać zawodników, żeby łoić rywali w przyszłości ;-)
A im głośniej będzie to tym więcej rywali sobie poodwraca i nie będą dali się łoić, dlatego chcesz, żeby było cicho o odwracaniu ;-)

To jeszcze nic B.B. ja już nawet opracowałem skrypt dotyczący "odwróconych"... Jakich zawodników kupić, jaki maja mieć potencjał, jaki zakres i których skilli,co trenować-kiedy i w jakiej kolejności oraz jakie odwrócenia stosować w taktyce meczowej w poszczególnych fazach treningu! Mam już nawet odpowiedniego zawodnika, z resztą to był jakiś znak bo z draftu mi sam przyszedł, a z jego mimiki twarzy można wywnioskować, ze mówi: "Panie Prezesie tomek1804, odwróć mnie, proszę chcę być pierwszy w reprezentacji i zostać gwiazdą światowego BB..."

This Post:
00
122481.431 in reply to 122481.421
Date: 12/20/2009 5:01:46 PM
Overall Posts Rated:
88
szkoda Czesław, że w tak obiektywny sposób nie podchodzisz do wpisów swoich ulubieńców; no ale skoro dla Ciebie np. nabijanie się z osób które głosują na hatcheta nie jest problemem, to i ja postaram się żyć z twoją oceną mojej osoby

From: B.B.King

This Post:
00
122481.432 in reply to 122481.424
Date: 12/20/2009 5:01:52 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Czyli proponujesz zawodnikow z kazdego draftu dzielic na tych ktorzy zostana odwroceni i beda trenowani tylko na potrzeby kadry seniorow i zawodnikow trenowanych w konwencjonalny sposób ,ktorzy beda grali w U21.

Podział nie jest celem samym w sobie, ale będzie jednym z efektów w tych zmian.
Wg mnie w kadrze dorosłej owinni grać najlepsi a nie zawodnicy, którzy grali w U21. A z moich kalkulacji wynika, że zawodnicy odwróceni będą gorsi w U21. Ale w U21 lepsi. Tak więc zawodnikom klasycznym, którzy grali w U21 mówię sorry - jesteście słabsi, więc nie będziecie grali w NT tylko dlatego, że graliście w U21.
Oczywiście zawodnicy grający wcześniej w U21 będą mieli więcej expa. Ale jest też druga strona medalu - będą musieli mieć wcześniej trenowaną kondycję, a kondycja spada. Będą musieli trenować formę więc stracą na to trochę treningów i to ich osłabi. Natomiast zawodnik nie grający w U21 może sobie wtedy spokojnie trenować.
Wg mnie efekt nie będzie taki, że będą zupełnie dwie niezależne grupy. Wg mnie zawodnicy będą się przenikać. Część kadrowiczów z U21 zagra w NT ale nie wszyscy.

Sytuacji, że zagraliby wszyscy i tak nie będzie. Aktualne pensje wskazuję, że w przyszłości do NT maja szanse trafiać tylko zawodnicy o potencjale wyższym niż MVP (jeśli będą to zawodnicy starego typu). W U21 oczywiście mogą grać zawodnicy z niższym potencjał. Tak więc podział już teraz istnieje. To nie jest tak, że podział pojawi się dopiero w efekcie odwracania zawodników.

To nie do przyjecia.

A więc wg Ciebie nie do przyjęcia powinna być zatem obecna sytuacja. W meczu z Niemcami w U21 (8063) zagrali u nas:

1x allstar
4x wieloletnia
4x supergwiazda
1x historyczny

Tylko 1 zawodnik powyżej MVP. Słabo widzę naszą kadrę seniorów w przyszłości, jeśli będą w niej grali allstary i wieloletnie gwiazdy.

Last edited by B.B.King at 12/20/2009 5:24:01 PM

This Post:
00
122481.433 in reply to 122481.432
Date: 12/20/2009 5:08:40 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
A zawodnicy zadaniowi pod konkretne taktyki?
Co o tym myślisz? Będziesz się starał takich "tworzyć"?

This Post:
00
122481.434 in reply to 122481.432
Date: 12/20/2009 5:09:42 PM
Overall Posts Rated:
88
Wg mnie w kadrze dorosłej owinni grać najlepsi a nie zawodnicy, którzy grali w U21. A z moich kalkulacji wynika, że zawodnicy odwróceni będą gorsi.

:)

This Post:
00
122481.435 in reply to 122481.431
Date: 12/20/2009 5:13:07 PM
Overall Posts Rated:
179179
szkoda Czesław, że w tak obiektywny sposób nie podchodzisz do wpisów swoich ulubieńców; no ale skoro dla Ciebie np. nabijanie się z osób które głosują na hatcheta nie jest problemem, to i ja postaram się żyć z twoją oceną mojej osoby

Drogi Al-u to jest kwintesencja Twojego stylu - " odrwacaniekotaogonizm ". Jesteś spin doctorem;)? Ani nie mam zamiaru naibijać się z nikogo, ani nie żywię żadnych awersji względem hatcheta. Nie mam pojęcia, dlaczego usiłujesz mi to taką upartością i zawziętością wmówić. Jak już kiedyś napisałem, nie kwestionuję Twojej fachowości. Złe wrażenie robi na mnie to, że Ty w większości nie umiesz powstrzymać się od kąśliwych i obraźliwych uwag, względem oponenta z którym nie zgadzasz się w tej czy innej kwestii vide BBKing.

Co powyższe stwierdzam z głębokim smutkiem, bo kiedyś tak nie było. Jednak mam wrażenie że uwierzyłeś w swoją nieomylność i wszechwiedzę.

This Post:
00
122481.436 in reply to 122481.432
Date: 12/20/2009 5:13:30 PM
Overall Posts Rated:
99
A więc wg Ciebie nie do przyjęcia powinna być zatem obecna sytuacja. W meczu z Niemcami w U21 (8063) zagrali u nas:

1x allstar
4x wieloletnia
4x supergwiazda
1x historyczny

Tylko 1 zawodnik powyżej MVP. Słabo widzę naszą kadrę seniorów w przyszłości, jeśli będą w niej grali allstary i wieloletnie gwiazdy.

Tia, to może ja wskaże pewien kłopot jaki mamy u nas w rodzimej lidze. Otóż co sezon jest draft. Jest on sprawdzany, analizowany itd. W tym czasie pojawiają się zapaleńcy którzy chcą kupić grajków do treningu aby mogli grać w U21 czy tam NT. Niestety aby wydobyć grajka z IV - V ligi. Trzeba często i gęsto słać maile do właścicieli, sprawdzić czy skille pasują i po tygodniu można się decydować na zakup. Potem tylko 2 tydzień strat na pertraktacje ceny i "zapomniałem wystawić". Po 3 tygodniach jeśli nam się uda gracz jest nasz. Przez 3 tygodnie jestem w stanie każdemu 18 latkowi nabić 2 skoki w rzutach. Więc tracimy już na starcie.
Oczywiście to był wariant optymistyczny. Szara rzeczywistość jest często taka, że ci z najwyższym potencjałem marnują się w półbotach skąd nawet dźwigiem ich nie wyciągniesz. A jak jeden czy dwa trafią an TL to jadą do Włoch za 4 / 4,5 banki. Dlatego w kadrze grają ci co sumienie trenują, a nie ci co urodzili sie jako historycy.
Niestety.

This Post:
00
122481.437 in reply to 122481.433
Date: 12/20/2009 5:15:30 PM
Overall Posts Rated:
99
A zawodnicy zadaniowi pod konkretne taktyki?
Co o tym myślisz? Będziesz się starał takich "tworzyć"?

To już było robione za mojej kadencji w u21 i nei widze powodu dla którego to samo nie mogło by się nam przydać w NT. Od możliwości wyboru różnych graczy na pewno nam wariantów rozgrywania meczów nie ubędzie :)

Advertisement