Nic tomu nebrání. Jen je to trochu složitější s ekonomikou. Když začínáš v české lize, začneš v trojce a velmi rychle se dostaneš do dvojky a tam je poměrně snadné se udržet a ani po první ligy není až takový problém se dostat nebo pendlovat mezi první a druhou.
V Utopii je týmů cca 10x více než v Čechách a často to mají schopní manažeři z celého světa, tak je to trochu komplikovanější, tým dostaneš do IV. ligy a už jen třeba nastálo se dostat do III. nebo dokonce výše, tak už fakt se chce tomu věnovat. Samozřejmě z hlediska tréninku pro NT, když pár sezóny tým našetří a vybuduje zázemí, je možné. Většinou to ale končí tak, že tým hráče koupí po draftu, tak 10 sezón ho potrénuje a pak ho prodá někomu do prvního týmu v Čechách, protože plat už začne být poněkud problematický a velkou přítěží pro ekonomiku klubu. Ale pořád je i našem NT dost příkladů, které jsou nebo si prošly Utopií:
Krob
(48927488) - ten dokonce nezačínal v Utopii, přestoupil tam až v 25, ale teď už by se mu v 28 hodil český klub, který by ho odkoupil
Dáňa
(48650015) - ten do Utopie přestoupil v 19, dlouho tam trénoval a až v 27 se vrátil do Čech
Hotař
(48650408) - ten hned pár dní po draftu šel v 18 do Utopie, v 26 jsem ho koupil já k sobě, ale už předtím byl zaseknutý na potenciálu dříve, než by se nám líbilo, takže nenaplnil svůj talent a v NT jsem ho držel už jen chvíli, než ho ostatní hráči přerostli a dneska je netradičně brzo v 29 už bývalý reprezentant, přitom se dělí o rekord doskoků za sezónu v našem NT
Koš
(49612628) - 26 let, na stejné adrese, ale v jeho případě snad s veselejším koncem, šel tam taky hned po draftu a je tam doteď a ještě asi pár sezón tam vydrží
Surý
(49613540) - 26 let, u mne v Utopii, koupil jsem ho pár týdnů po draftu a doufejme, že to v NT dotáhne na slušnou pozici
Chroust
(50495761) - 24 let, taky u mne, koupil jsem ho až ke konci sezóny v 19, ale je potenciál legenda, těch máme pomálu, takže se snažím, aby dohnal trochu ztráty, měl z draftu takovou průměrnou pozici, hlavně OD měl jen 3, ale už u původního majitele ho měl po první sezóně 10, takže maká jak to jde. Jen dříve či později budu muset někomu jednoho z té dvojice prodat, protože každý bude mít v tréninku jiné potřeby, ale záměr je asi ideálně prodat Surého a Chroustovi se plně věnovat, kam to až půjde