Zápas s Řeckem byl jedním z nejbláznivějších zápasů, co si pod mým vedením v NT pamatuji. Většinou v zápasech silnějších týmů oba týmy zůstanou (někdy i hluboko) pod 100 bodů. Tentokrát jsme zvítězili 130:123, což přičítám oboustranně netrefeným vnitřním přípravám, my trefili tempo, ale to má jen menší vliv, i když dneska to mohlo být nakonec to rozhodující.
Soupeř nám na začátku utekl i vysoko přes 10 bodů, po první čtvrtině jsme ztráceli 12 bodů. Zbytek zápasu jsem se snažili dotáhnout, když jsem se dostali na dostřel, soupeř zase utekl. Do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 90:96 v náš neprospěch. A poslední čtvrtina ze začátku pokračovalo jako předchozí čtvrtiny, 3 minuty před koncem jsem za stavu 112:118 musel pryč a neušil jsem si v přímém přenosu neskutečný obrat v závěru. V čase 1:51 do konce jsme poprvé vyrovnali na 118:118, pak jsem ještě 2x vyrovnali 2 bodový náskok soupeře, abychom 26 sekund před koncem trojkou hrdiny zápasu Fojta šli do vedení 125:122 a zbytek zápasu už se dostřílel jen z trestných hodů.
Jak už jsem naznačil, skvělý výkon podal jindy kritizovaný Fojt, nastřílel 50 bodů při střelbě 21/35, z toho 6/10 trojky, jen v poslední čtvrtině dal 16 bodů. 50 bodů je 6. nejlepší střelecký výkon v celé historii našeho NT. Na poslední chvíli jsem ho v plánech posunul na PG a na SG jsem dal Popelku, který přidal 23 bodů při střelbě 8/21, trojky 4/12 a k tomu 6 asistencí. Na SF dostal důvěru Ondřich, který dal 18 bodů při střelbě 8/15, škraloupem na jeho výkonu bylo vyfaulování. Letošní tradiční opora Juchelka na PF měl střelbu 8/14, dal 17 bodů, přidal 13 doskoků, 6 asistencí, 3 zisky i 3 ztráty a 4 fauly. Ze základní sestavy se nejméně v útoku zapojoval na C Kraft, který dal pouze 6 bodů (střelba 3/7), ale byl užitečný 12 doskoky a 5 asistencemi. S ohledem na vypjatý průběh zápasu základní pětka odehrála celá přes 40 minut a hráči z lavičky odehráli jen mezi 5 a 7 minuty. Z lavičky nejvíce zaujal Šmahel, který za 5 minut stihl 8 bodů při trojkách 2/3 a přidal jednu úspěšnou dvojku.
Oba týmy měly vysokou úspěšnost střelby, my 54/101, soupeř 46/92 a hlavně výrazné trojky my 14/32, soupeř 14/30. Zajímavé je, že my při Motionu měli 28 asistencí, soupeř při Run and Gun jen polovinu. Další rozdíl při ztrátách, my měli jen 6, soupeř dvojnásobek. Soupeř zase "vyhrál" 8:3 na bloky.
Sice ještě nemáme postup jistý na 100%, ale už by nás o něj mohly připravit jen velmi nečekané výsledky v posledním kole. Hrajeme s Rumunskem a Řecko s Holandskem, my bychom museli prohrát a Řecko vyhrát a navíc by Řecko muselo stáhnout 44 bodů, které na nás ztrácí ve skóre. Věřím, že i kdyby se oba zápasy hrály TIE vs. CT, což je hodně pravděpodobné, že se Řecku nepovede dotáhnout skore, i kdybychom prohráli a oni vyhráli.