Przed nami ostatni mecz fazy grupowej, szczęścia w losowaniu jak się wydawało za dużo nie mieliśmy, jak się przekonaliśmy pomimo tego daliśmy radę kilka spotkań wygrać, parę wyżej notowanych drużyn pokonaliśmy i dzisiaj ostatnia kwarta tej fazy - mecz z niżej notowaną Łotwą. Zagramy dzisiaj szybko na obwodzie i każdy swego w obronie:
(http://img157.imageshack.us/img157/6776/otwaom0.jpg).
R&G pasuje mi z kilku powodów, atak z obwodu w ogóle mi pasuje stąd taka a nie inna taktyka w ataku:). Co do konkretów bodajże po raz pierwszy w meczowej dziesiątce na PG gra Gałązka przy ataku z obwodu, co prawda w drugiej piątce ale mimo wszystko mam nadzieję, że da radę. Poza tym większego zaskoczenia co do składu raczej nie ma.
Pomimo tego, że większość kadrowiczów jest raczej młoda, nasza pierwsza piątka to gracze sprawdzeni w zeszło sezonowych ME, oczywiście poza Pabianczykiem, przynajmniej w trumnie wynika to z tego, że starsi gracze mają lepszą obronę i wyższe doświadczenie a to może się okazać kluczowe w spotkaniu w którym obawiam się meczu sezonu ze strony naszych rywali. A skoro już o tym mowa, nie ukrywałem wcześniej że z nastawieniem na ten mecz mam największy problem, zagramy bezpiecznie by nie powiedzieć asekurancko, mamy obecnie maksymalny entuzjazm i nie musimy go nabijać na siłę, ważniejsze by jak najdłużej mecze były rozgrywane w Polsce, a może w 1-2 rundzie PO z niżej notowanym rywalem nadrobimy dzisiejsze spotkanie.