Abszolút jogos észrevétel, bár a pozíció megjelölés nem teljesen takarja a feladatköröm.
Egy fejlesztett mentorprogram ötlete merült fel, aminek a kidolgozásával vagyok csúszásban.
Röviden: adott egy 18 éves legalább MVP potú játékos legyen a neve Kis Béla. Bélát megvenné egy 3.-4. osztályú csapat, legyen x,aki lehetőségekhez mérten edzené (min 5 edző, min 21 éves kor). Na már most ez az x csapat kapna maga mellé egy y mentort, aki a normál mentorálási feladatok mellett előre egyeztetett állapotban átvenné Kis Béla edzését ( teszem azt 21 éves kora végén, adott skill értékeknél, anyagiak, stb.) és folytatná az edzését a válogatott számára.
Előnye:
- y tudná mit kapott és mennyit Kis Béla
- lehetne olyan edzéseket a végére hagyni amit felsőbb osztályban is szívesebben edzenek ( tempó,1-1, pattanó)
- x beletanulna egy adott poszt edzésébe
- Kis Béla eladásánál nem lenne kiszolgáltatva a piacnak
Hátrányai:
- az emberi tényező ( elég nagy bizalom szükségeltetik mind2 fél részéről illetve y részéről nagyon igényes előre tervezés )
- a piac ingadozása
Próbáltam több szemszögből is nézni és szerintem életképes az ötlet, de várnám/várnánk a véleményeket, további előnyöket, hátrányokat illetve kritikákat(lehetőleg építő jellegűeket) !