BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt ósmy

czik cziak on de najt, akt ósmy (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
229043.429 in reply to 229043.428
Date: 2/4/2013 1:40:57 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Ja dzisiaj spałem niecałą godzinę :-) Po meczu już nie zdążyłem zasnąć a teraz jadę do pracy ale było warto. Niesamowity mecz. To było najlepsze Super Bowl jakie widziałem do tej pory a widziałem ich około 5. Pierwszy raz w 2003 roku gdy Sebastian Janikowski doszedł ze swoimi Oakland Raiders do wielkiego finału w którym to przegrali niestety z Tampa Bay Buccaneers.
Lubię skandale podczas Super Bowl :-) Kiedyś skandal wywołała odsłonięta, podobno przez przypadek przez Justina Timberlake'a, pierś Janet Jackson podczas koncertu w przerwie meczu. Teraz takim skandalem pewnie będzie awaria zasilania. W okolicy był prąd. Było to wyraźnie widać gdy kamera pokazywała hale z zewnątrz. Pewnie ktoś dzisiaj straci z tego powodu pracę.
A co do reklam to chodziło mi oczywiście o reklamy w amerykańskiej telewizji. W Polsacie gdy w Stanach była przerwa reklamowa pokazywali halę spod sufitu lub halę z zewnątrz :-) Polsat puścił tylko kilka reklam podczas meczu ale były one znacznie tańsze niż w USA :-)
Widziałeś cały mecz? Ja oglądałem do samego końca łącznie z wręczaniem pucharu Vince'a Lombardi czyli do godziny 5 z minutami.

Last edited by Kaznodzieja at 2/4/2013 1:46:45 AM

From: arunaa

This Post:
00
229043.431 in reply to 229043.430
Date: 2/4/2013 5:26:31 AM
Overall Posts Rated:
5050
PS. Polecam granie w futbol amerykański w nocy po męskich popijawach:-) Kiedyś jak mieszkałem jeszcze w akademiku to "nałogowo" uprawialiśmy ten sport;-) Fakt, że z futbolem amerykańskim to pewnie ma tyle wspólnego, że gra się piłką do futbolu amerykańskiego ale zabawa przednia:D Boisko może być trawiaste do nogi, albo nawet jakiś park. W zasadzie im bardziej nierówne tym śmieszniej:-) I najważniejsze: nic nie boli:-D Dopiero na drugi dzień człowiek dowiaduje się o kontuzji:/ Jak ktoś jest bardzo ambitny po pijaku to warto wziąć jakieś ubrania na przebranie bo ambitni zwykle mają tendencję do rzucania się na przeciwnika, a po pijaku to rzadko wychodzi więc zwykle zalicza się jazdę po trawie, a ubrania tego nie lubią;-)

Potwierdzam. Kiedyś w wakacje grałem z kumplami na plaży. Problem był taki, że po pierwszym sprincie nie miałem siły już dalej biegać.

This Post:
11
229043.432 in reply to 229043.431
Date: 2/4/2013 6:20:26 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Ja niestety nigdy nie grałem jeszcze w futbol amerykański :-(

This Post:
00
229043.433 in reply to 229043.429
Date: 2/4/2013 6:49:41 AM
Overall Posts Rated:
7070
Stop. Jak to HALĘ? Przecież mecze w NFL odbywają się pod chmurkami i ptaszkami. :)

Wiesz, ja powiedziałem, że nie rozumiem fenomenu NFL, ale po prostu widziałem jeden mecz w życiu i jakieś skróty. Gdybym miał taką możliwość na pewno oglądałbym więcej i na bank chciałbym spróbować gry. :)

W kosza niestety dobry nie jestem, za późno zacząłem się tym interesować i stwierdziłem, że nie jestem w stanie rozwijać obu pasji na raz z wystarczającą wydajnością ( gram w zespole, wiecie gitarka, koncerty, darcie japy - strasznie dużo czasu to zajmuje), więc technikę mam kiepawą, moja gra polega na zapierniczaniu jak z piórkiem w ... te i z powrotem. :) Z tego powodu myślę, że jestem całkiem dobrym obrońcą, natomiast w ataku do głównie zasłony stawiam. ;P Ale futbol to co innego, pamiętam jak kiedyś graliśmy na WFie w mieszankę futbolu i rugby ( wiecie, boisko nie takie jak trzeba, nie za dużo miejsca, trza sobie radzić), to robienie zwodów balansem ciała i patrzenie jak się reszta wywala to była czysta przyjemność. :D Jak czasem widzę, co ci goście z NFL potrafią wymanewrować to ręce same składają się do oklasków. :)

I masz rację. :P Piłka nożna, to w większości (absolutnie NIE ZAWSZE) gra mięczaków. :P U sędziów z NBA dostawaliby przewinienia za flopowanie co minute. :P

This Post:
00
229043.434 in reply to 229043.433
Date: 2/4/2013 7:21:00 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
No właśnie niekoniecznie pod chmurkami :-) Tegoroczne Super Bowl odbyło się w Mercedes-Benz Superdome http://www.superdome.com/site.php mogącym pomieścić ponad 75000 widzów.
Ja też nie jestem bardzo dobrym koszykarzem ale kocham tę grę i staram się nadrabiać sercem do gry. Co do futbolu amerykańskiego to bardzo go lubię, jest jednak u mnie dosyć daleko za koszykówką. W tygodniu oglądam zwykle 4 mecze NBA, często też 1-2 mecze Euroligi i czasem jakiś mecz PLK. Natomiast futbolu amerykańskiego obejrzę kilka meczy w roku i to wszystko. Chciałbym więcej i jeśli jakiś polski kanał będzie pokazywał mecze NFL sezonu zasadniczego i Playoffs to czasem bym obejrzał ciekawsze spotkania ale już specjalnie nie mam na to więcej czasu. Musiałbym raczej oglądać mniej NBA a to raczej nie wchodzi w grę :-)
A jeśli chodzi o grę w futbol amerykański to nigdy nie miałem okazji do gry ani z kim zagrać. Może zagralibyśmy w tym roku w Gostyninie pierwszy mecz futbolu amerykańskiego w historii zjazdu miłośników BB? Co Wy na to Panowie? :-)

Last edited by Kaznodzieja at 2/4/2013 7:23:54 AM

This Post:
11
229043.436 in reply to 229043.429
Date: 2/4/2013 7:54:10 AM
Overall Posts Rated:
270270

Lubię skandale podczas Super Bowl :-) Kiedyś skandal wywołała odsłonięta, podobno przez przypadek przez Justina Timberlake'a, pierś Janet Jackson podczas koncertu w przerwie meczu. Teraz takim skandalem pewnie będzie awaria zasilania. W okolicy był prąd. Było to wyraźnie widać gdy kamera pokazywała hale z zewnątrz. Pewnie ktoś dzisiaj straci z tego powodu pracę.

No ten skandal miał daleko posunięte konsekwencje. Właśnie z tego powodu w USA nie ma już w tym momencie prawdziwej transmisji na żywo w TV. Wszystko jest opóźnione o chyba 30 sekund. Po to żeby jeśli taka sytuacja się powtórzy, jakiś koleś odpowiadający za transmisję miał czas na wciśnięcie czerwonego przycisku, zatrzymania przekazu i uchronienia milionów amerykańskich nastolatków od traumy psychicznej jaką byłoby zobaczenie cycka.

This Post:
00
229043.437 in reply to 229043.435
Date: 2/4/2013 8:00:54 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Mam na to super rozwiązanie :-) Zagrajmy w futbol amerykański zamiast w piłkę nożną. W piłkę nie grałem około 15 lat i wcale mnie do tego nie ciągnie. A jeśli chodzi zderzenie z Szulkinem to najpierw musiałby mnie dorwać :-)

This Post:
00
229043.438 in reply to 229043.434
Date: 2/4/2013 8:08:51 AM
Overall Posts Rated:
914914
http://www.krakowtigers.com/

W Polsce to wciąż sport dość ekskluzywny. Brakuje szkolenia, zawodników, czy choćby sprzętu. NFL dla mnie jest kiepskim produktem ubranym w ładny garnitur. Mecze są nudnawe, więcej stania niż gry. Nawet powtórki są dłuższe niż same akcje. To wszystko ratuje oprawa meczowa. Oczywiście jest to widowiskowy sport i dość brutalny. Niektórzy mówią, że futbol amerykański jest dla mięczaków. Dla tych, którzy boją się gry w rugby ;P Tam jest akcja przez pełne 80 minut.

This Post:
00
229043.439 in reply to 229043.438
Date: 2/4/2013 8:41:12 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Nudnawe? To już kwestia gustu. Jak dla mnie nie są. Dzisiaj przed meczem przespałem się niecałą godzinkę a bez problemu wytrzymałem od północy do 5 rano. Mecz był pasjonujący tak bardzo, że potem choć mogłem się jeszcze nieco przespać to nie mogłem zmrużyć oka, tak bardzo byłem nim podniecony :-)
A co do polskiej ligi to się z Tobą zgadzam. Dzieli ją niesamowita przepaść w porównaniu z NFL. Jestem fanem futbolu głównie w najlepszym wydaniu czyli w wydaniu NFL.

Last edited by Kaznodzieja at 2/4/2013 8:42:03 AM

Advertisement