Jak už jsem psal, máme za sebou výhru 110:96 nad Belgií, což je výborný vstup do další fáze. Asi jsem věřil v jasnější záležitost, ale ukázalo se, že soupeř asi neměl náladu až tak nízko, jak jsem si mysleli. Celé 3 čtvrtiny to bylo hodně vyrovnané, párkrát nám i soupeř utekl přes 5 bodů. Nakonec jsme zápas zlomili v poslední čtvrtině, kterou jsem vyhráli jednoznačně 33:16.
První půlku zápasu se výrobně dařilo Fojtovi, které v ní dal 24 bodů, po přestávce už tak výrazný nebyl, přesto se celkově stal s 31 body střelcem zápasu při střelbě 12/25, trojky 4/12 a přidal 5 doskoků. Nakonec se pěkně rozstřílel i Franěk, který dal 23 bodů při střelbě 9/17 (trojky 4/7) a připsal si taky 6 asistencí. Zajímavé statistiky má nakonec i Dohnálek, který dal 17 bodů při skvělé střelbě 7/8 (trojky 1/1), přidal 7 asistencí a 6 doskoků, byť před poslední čtvrtinou na podkošáka netradičně neměl ani jeden. Pokračuje naše útočné trápení na SF, Zdražil dal 13 bodů, střelba 4/11 (trojky 1/3), s ohledem na taktiku moc bodů nedal Kraft, jen 2 body při střelbě 1/4, ale přidal 11 doskoků. Z lavičky nikdo dneska nijak výrazně nevyčníval, co stojí za zmínku, že hráči z lavičky mají zajímavé plus mínus body. Nejlíp z celého týmu na to byl Dlabač, který za 10 minut stihl +12.
V dalších zápasech naší skupiny vítězili favorité, domácí Itálie porazila velmi nízkým skóre 73:53 Slovinsko, které uhádlo připravu na Push a hrálo přepozicovaný Patient, ale střelba jejich C 14/45 byla hodně bídný. Maďarům bez nálady nepomohlo nic a podlehli Francii o 50 bodů 77:127.
A právě Maďarsko bude náš soupeř za týden.