BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Gomeljski

To: Dock
This Post:
00
235782.431 in reply to 235782.430
Date: 7/27/2013 7:45:06 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ljudi kako komentarisete odlaske Pera Antića i Miroslava Raduljice u NBA? Na prvi pogled mi je zazvučalo kao šala, ali da li mislite da tu ima mogućnosti za njihove dobre partije s obzirom na slabu konkurenciju među centrima?

This Post:
00
235782.432 in reply to 235782.431
Date: 7/27/2013 7:55:48 AM
Overall Posts Rated:
740740
Ljudi kako komentarisete odlaske Pera Antića i Miroslava Raduljice u NBA? Na prvi pogled mi je zazvučalo kao šala, ali da li mislite da tu ima mogućnosti za njihove dobre partije s obzirom na slabu konkurenciju među centrima?

JOK.

Dva dilbera koja ce da imaju maksimum 5 minuta po utakmici.

Daj Boze da gresim, ali sumnjam da ista mogu da pomognu svojim timovima (koliko god ta dva tima bila jadna).

This Post:
00
235782.433 in reply to 235782.431
Date: 7/27/2013 8:17:54 AM
Overall Posts Rated:
173173
Odlicno pitanje. Za Antica i ocekujem neku minutazu, sto kaze Dumba barem 5 min po utakmici, bio bi to odlican uspeh za njega. Mislim da su trazili malog Boozera :)

Sto se tice Miroslava, zelim mu sve najbolje kao i svakom bivsem igracu Partizana (bez obzira tuzili oni istog ili ne), ali zaista ne vidim bilo kakvu poentu dovodjenja jednog ispod-prosecnog Evropskog drveta u NBA, i voleo bih da vidim objasnjenje onih koji su ga doveli sta ocekuju od njega, jer mislim da ne postoji osoba koja nije sokirana tim ugovorom, racunajuci i Raduljicu.
Verujem da ce da prodje kao Slavko Vranjes svojevremeno, ceo jedan minut sve ukupno u celoj sezoni.

Ako i toliko...

From: Matya

This Post:
22
235782.434 in reply to 235782.433
Date: 7/27/2013 11:32:17 AM
GGakovo
III.5
Overall Posts Rated:
109109
Ja očekujem da igra 10-ak minuta po meču, mnogo timova kreće u lov na što manje pobeda u sledećoj sezoni, razlog naravno što se očekuje odlična naredna draft generacija s Wiginsom kao predvodnikom, jedan od njih je sigurno i Milvoki, a neće imati baš veliku konkurenciju na centru. Nagledaćeno se ove sezone takozvanih malih povreda ključnih igrača u timovima koji jure pobedu manje, pa će se tako mnoge zvezde u ovim timovima svake 2-3 nedelje nalaziti na listi povređenih.

Osim toga mnoge timove je pogodila nespremne novo povećanje min obaveznog budžeta koji tim mora da ima u sezoni, pa kad nisu uspeli da prigrabe dobre slobodne agente kojima će zatvoriti budžet, moraju da daju jake ugovore mnogim anonimusima kako ne bi kojim slučajem morali da plaćaju veoma rigorozne porezske kazne za novac koji nusu potrošili.

From: Dock

This Post:
00
235782.435 in reply to 235782.431
Date: 7/29/2013 5:48:45 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109

Sve si ti lepo rekao u boldovanom delu :)

Antic moze i da izbori nekih 5-10 minuta po utakmici dok Raduljica LOL
Antic je fizicki prosecan NBA igrac ali ima dobar sut za 4 ku i moci ce da siri odbranu tako sto ce da "visi" na trojci. Mislim da je ovim i kupio Amer i uz los roster Atlante sledece sezone moza da izbori neku minutazu

Raduljica se prosle godine mucio sa Petrom Popovicem a sada treba da udje u duel sa Dankanom, Markom Gasolom, Hibertom, Hauardom :))))) Sezona banana :)

This Post:
00
235782.436 in reply to 235782.435
Date: 7/29/2013 5:50:39 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Sta mislite o ovom trejdu sto se pominje (negde pise i da je zavresan) Teo- Mekejleb?

Da li bi ste prihvatili ovaj trejd da ste CSKA?
ili Obradovic?
Ko bolje proalzi ako se ovaj trejd ostvari?

From: Navaro

This Post:
00
235782.437 in reply to 235782.436
Date: 7/29/2013 6:37:46 AM
Overall Posts Rated:
178178
Ja bih uvek uze Tea :) Nisu igraci za porediti, totalno razliciti tipovi, ali Teo je Teo :) Osporavan je dosta, ali kada se pogleda statistika on i Vims su bili najbolji igraci CSKA prosle sezone, vise je podbacila centarska linija.. Bo sa druge strane ima jako losu sezonu iza sebe, eksplodirao je Makedoncima jedan turnir ali sve ostalo prosek.. Bilo bi ih lepo videti zajedno u ekipi, mislim da bi se fantasticno popunjavali, Bo za tranziciju u cemu mislim da je najbolji u evropi, a Teo sa svojim asistencijama i sutem, bili bi paklen tandem :)

From: Navaro

This Post:
00
235782.438 in reply to 235782.436
Date: 7/29/2013 6:53:18 AM
Overall Posts Rated:
178178
A sto se tice ovih centara sa nasih prostora koji su zavrsili u NBA, sta reci.. NBA ocigledno u poslednje vreme ima problem sa nedostatkom centara, iz godine u godinu ih mnogo stize iz evrope, jer kada se pogleda ispada da su Pekovic i Hauard jedini klasicni centri da vrede.. Mozda se nadaju da su otkrili novog Pekovica :) Bilo je ranije i gorih koji su zavrsili tamo, Mile Ilic ili Vranes.. Raduljicu poznajem jos kao klinca, iz Indjije je, i mogu reci da ima neverovatne fizicke predispozicije, to ga je uvek izdvajalo u mladjim kategorijama, ali ocigledno ima neki problem u glavi cim ne moze to da iskoristi i nije uspeo ni kod Duleta koji odlicno radi sa centrima.. Cudi me s obzirom da mu je moja keva bila uciteljica :)

This Post:
00
235782.439 in reply to 235782.438
Date: 7/29/2013 8:47:56 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Raduljica nikada nije radio sa Vujosevicem, uostalom Vujosevic je izjavio, na pitanje za kog igraca mu je najvise zao sto ga nije trenirao, Raduljica.
Inace, ocigledno je da u NBA nema vise dominantnih centara, nekako je vreme dominantnih krila.
Ipak, kad si pomenuo Pekovica i Howarda, red je istaci i Bynuma,Hibberta i Monroa, svakako buducnost NBA lige.
Govoreci o centrima, po onome sto sam video, mali Salic je preslikani Pekovic.

This Post:
00
235782.440 in reply to 235782.439
Date: 7/29/2013 9:22:26 AM
Overall Posts Rated:
178178
U pravu si, smetnuo sam sa uma da je Jovanovic bio trener Partizana kada je Raduljica igrao..

This Post:
00
235782.441 in reply to 235782.439
Date: 7/29/2013 9:55:25 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Ne verujem da bi i Vujosevic napravio nesto od Raduljice

Raduljicu sam jedini put uzivo gledao na univerzijadi 2009 i tada me je zapanjio kada je posle rolinga na niskom postu zabio loptu u donju stranu obruca. Preeevise nizak kosarkaski IQ, zali boze onih fizickih predispozicija (ko je rekao Jestratijevic)

Izjava Raduljice o odlasku u NBA

"Mogu da igram brže nego ostali igrači. Možda je to glupo reći, jer je ovo ipak NBA gde su svi fizički sjajno spremljeni. Ali, takođe mogu i da šutiram dalje od polu distance. Ponekad se odlučim i za trojku. Doduše, u Evropi mi nisu dozvoljavali da šutiram za tri poena, ali smatram da mogu da pogodim. Mislim da ću se vrlo dobro uklopiti u NBA" kosntatovao je Raduljica.

U NBA je otisao samo zbog manjaka visokih igraca i verovatno zbog spremnosti da igra za mali ugovor, za NBA uslove.
Takav je trend u NBA da je zadatka centara da u napadu igra ili pik n rol ili da se zavuce u cosak i odvuce protivnickog centra iz reketa da bi bek moagao da ide na polaganje

Ili zaista imaju lose generacije bez fizicki dominantniih zveri pa dok se ne pojavi novi O nil treniraju ove vizljaste, skakutave centre. Ili su promenili nacine skautinga/treninga prilagodjujuci se nacinu igre ni ne pokusavajuci da prave "prave" centre

Advertisement