Do rozmowy o personaliach mnie nie przekonasz, bo to nie o tym chyba mieliśmy tu rozmawiać? Wszak system od dołu da owoce za 5-6 sezonów, a więc Ci panowie będą już nieco zmurszali:)
Ciekawe jak będą się bili o niego menadżerowie z PLK mając w perspektywie płacenie grubo ponad 100k za jego pensję. To jest poważny problem...Ten system szkolenia, który aktualnie jest w toku dyskusji w jakiś sposób ten problem rozwiązuje.
Oczywiście, że go nie kupię, bo po co mam tracić gotówkę? Ja jestem zwolennikiem pracy organicznej i dlatego prowadzę od 0 mojego "Niemca" tudzież Namibijczyka. Potencjału chyba mu wystarczy, patrząc na to z jakiego poziomu go prowadzę mi chęci też nie zabraknie i to jest kierunek w którym powinniśmy zmierzać, niech na początek każdy w PLK czy II lidze ma jednego MVP+ do treningu.
Co do systemu który jest aktualnie w dyskusji, to patrząc prawdzie w oczy, nie bawiąc się w ozdobniki, zakończy on przygodę z U21 a także zrobi z nas solidnych, ale jednak, średniaków w NT. Największych, a co za tym idzie najbogatszych jak widać stać na utrzymywanie graczy z wysokimi pensjami i stałe ich rozwijanie, my jesteśmy nadal na etapie gonienia króliczka, więc naprawdę "kasiastych" farm trudno się spodziewać.
Niestety ale nadal nie potrafisz zrozumieć, że w kadrze seniorów nie musi grać jeden rocznik graczy, a więc powinniśmy bazować na rodzynkach z każdego rocznika, na graczach których właściciele są gotowi do poświęceń, jeżeli rocznik x nie da nam żadnego gracza, trudno zostaną starsi, ale jeżeli rocznik y nie da plonu w U21 nie poradzimy sobie w żaden sposób.