Είμαι σε παρόμοια θέση με τα παιδιά της Α1, έχοντας στείλει στην εθνική 4 παίκτες (οι 2 είναι πια στην μεγάλη). Έχοντας λοιπόν κάθε σεζόν στόχους την διάκριση σε πρωτάθλημα και κύπελλο, στόχους που κυνηγάω ως το τέλος όντως είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις 1 18αρη αλλά όχι αδύνατο. Σίγουρα θα χάσει αρκετές προπονήσεις, λόγω των υποχρεώσεων των ομάδων ψηλών κατηγοριών. Από τα 18-20 ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα, παρά μόνο πονοκεφάλους. Κάπου στα 20 εάν προπονηθούν σωστά αρχίζουν να μπαίνουν στο rotation.
Η ιδανική λοιπόν συνταγή είναι να λειτουργήσουν οι ομάδες ψηλότερων κατηγοριών σαν το 2ο-3ο στάδιο της ''γραμμής παραγωγής'' και εξηγούμε: Η μικρές κατηγορίες φτάνουν 1 παίκτη ως 1 σημείο κάπου στα 20 του, και κάπου εκεί ο μισθός γίνεται δυσβάστακτος για αρκετούς. Τότε αυτός ο παίκτης βγαίνει στην αγορά, και έρχεται μια ομάδα που μπορεί να αντέξει τον ψηλό μισθό του και συνεχίζει την δουλειά του.
Στην ίδια λογική μπορεί να βασιστεί και η παραγωγή των Small Forward. Κάποιοι προπονούν κοντούς, κάποιοι ψηλούς. Η μια ομάδα λοιπόν δουλεύει συγκεκριμένα σκιλς πχ κοντών. Όταν αυτά φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, τότε κάπου στα 20 πχ, βγαίνουν στην αγορά και τους αγοράζει 1 προπονητής ψηλών. Με αυτό τον τρόπο δεν αναγκάζεται κανείς να αλλάξει την ρουτίνα προπόνησης, αλλά ταυτόχρονα φτιάχνονται πολυσύνθετοι παίκτες.
Αυτές οι σκέψεις μου και η πρόταση μου...