BuzzerBeater Forums

Pomoc - Hrvatski > Trening - pitanja

Trening - pitanja

Set priority
Show messages by
From: Moa1

This Post:
11
31008.432 in reply to 31008.429
Date: 2/19/2012 10:03:42 AM
Overall Posts Rated:
637637
teško da će biti išta od toga iako se 99% ljudi slaže s time što si rekao. već je to predlagano a BB su rekli da su to napravili jer nisu željeli da igrač igra 48min jer tako nije ni u stvarnosti a niti se dešava da odigra jednu tekmu pa dvije zijapi. zato i kad netko preda utakmicu ne možeš dobiti 48min za trening jer realno gledano u stvarnosti svaki igrač dobije koju minutu odmora a oni kao teže "stvarnosti".
jednostavno su tako htjeli da se mora upravljat minutama i teško da će se to mijenjat.

From: bazingaaa

To: Moa1
This Post:
00
31008.433 in reply to 31008.432
Date: 2/19/2012 3:51:08 PM
Overall Posts Rated:
179179
Ma o kakvoj mi to stvarnosti pričamo? Pa ovdje igrač napreduje ako odigra 48+ minuta. U stvarnosti to nije tako. Da ja napredujem samo ako odigram 48 minuta i da mi trener može istrenirati max 3 igrača u 3 tekme baš bi vidio da li bi me vadio 2 min prije kraja.

Kada sam ja još igrao znalo nam se dogoditi (posebno u juniorima) da idemo na put sa 8 igrača i 2 kadeta. I onda su bome 1-2 igrača 100% igrali cijelu tekmu. Pa sa 18 godina imaš snage da ti je samo nebo granica (ako pp da večer prije nisi zaružio u disku).

Ja sam to postao u sugestije i ako se 99% ljudi slaže oko nečega, onda me baš zanima jesu oni u pravu ili onih 1%.

Molim Vas da i tamo izrazite podršku kako bi to BB-i vidjeli.

Hvala.

Last edited by bazingaaa at 2/19/2012 3:52:08 PM

This Post:
00
31008.434 in reply to 31008.433
Date: 2/19/2012 4:41:33 PM
Overall Posts Rated:
706706
Hoćeš se ti sad svađati s moa1 o realnosti u igri? Sve stoji što je rekao. Rekao je da BB teži "stvarnosti". S razlogom je stavio navodnike. Možda se ne svađaš, ali krivom se obraćaš. Treba BBima to prezentirati.

A i uzalud ti je 99% slaganja kad su BBi onaj 1%. Ko što je moa rekao
jednostavno su tako htjeli da se mora upravljat minutama i teško da će se to mijenjat.

PS napreduješ ti i sa 46 minuta :)

pozz

This Post:
00
31008.435 in reply to 31008.434
Date: 2/19/2012 5:15:04 PM
Overall Posts Rated:
179179
Hoćeš se ti sad svađati s moa1 o realnosti u igri?

Ma možemo se i potući ako treba.. Realnost igre.. To me podsjetilo kako se jedan moj frend žalio kako su u Star Treku napravili jednu scenu borbe nerelanom. Ali to što oni lete po svemiru warpom 9.9 (čak i 10 u Voyageru) to mu ne smeta i realno je. :)

Sve stoji što je rekao. Rekao je da BB teži "stvarnosti". S razlogom je stavio navodnike. Možda se ne svađaš, ali krivom se obraćaš. Treba BBima to prezentirati.

Naravno da se ne svađam. Možda sam se krivo izrazio :-/ I prezentirao sam to njima kao prijedlog. Jednostavno mi je glupo da uz to što je ionako teško i upitno isplativo (kvalitetno) trenirati igrače još i da te GE zeza.

A i uzalud ti je 99% slaganja kad su BBi onaj 1%. Ko što je moa rekao

PS napreduješ ti i sa 46 minuta :)

pozz

Negdje sam pročitao da je funckija treninga u ovisnosti o minutama eksponencijalna funkcija. U matematici ne postoji funkcija koja brže raste (ili pada) od eksponencijlane. Dakle i tu su baš htjeli da ti tih par minuta bude bitno.

From: LooKA

This Post:
00
31008.436 in reply to 31008.435
Date: 2/20/2012 4:30:36 AM
Overall Posts Rated:
246246
oho nisam jedini matematicar ovdje :D
a sto se tice realnosti,kadete i juniore su ljudi igrali svih 40 min bili oni vecer prije vani ili ne,bilo je bitno samo kolko su mamica ili tatica kesirali i jel su bili sponzori kluba ili ne ;)
barem je to tak kod nas funkcioniralo ;)

This Post:
55
31008.437 in reply to 31008.433
Date: 2/20/2012 7:39:33 AM
Overall Posts Rated:
637637
ali i ti moraš shvatit nešt a to je da su morali nekako zakomplicirati igru. ja kad sam počeo igrati imao sam stav kao i ti. ništa mi nije štimalo s tim treningom. smiješno mi sve bilo jer kao moram se odlučit koga ću trenirat, mogu samo određeni broj trenirat jer trebaju minute da bi trenirali, zašto nema da se postavi koliko min da odigra neki igrač itd. sezonu i pol sam se logirao jednom mjesečno jer mi to nije štimalo. s vremenom sam pohvato i shvatio zašto je to tako. koji bi bio smisao igranja ak bi sve bilo prejednostavno? uvijek bi svi dobili 48min, ne bi morao uopće razmišljat kak i šta da postavim. jednom bi napravio šemu i samo vrtio. koja je tu zabava onda?
da me ne shvatiš krivo, ja to kako su oni postavili shvaćam i štima mi i opet se naživciram kad mi izmjeni igrača i onda ih psujem. ali tako treba biti, bar po meni. neki izazov imam. izleti mi igrač s 46min i onda idućoj tekmi stavljam drugog u početnu postavu i kao prvu zamjenu a ovoga što je dobio 46 min stavim kao 2 zamjenu(ovisno o protivniku) i nadam se da će se poklopit. idem na to da recimo uđem s 15 razlike u zadnju četvrtinu što bi značilo da će mi igrat još uvijek prvi postavljeni igrač i da će tamo pred kraj doći do +20 i da će onda ubacit drugu zamjenu da pokupi te dvije minute.
šta bi bilo da nema toga? nema zabave. samo bi vrtio šemu i to je to. niti moram razmišljat niti išt. tak mogu uzet kovanice i bacat prema zidu i takmičit se koja će biti bliže zidu. isto nemam šta razmišljat. bacam pa koja završi bliže.
i kao što si sam rekao (ono s juniorima i 8 igrača), postavi 8 igrača u ekipu i neće ti mijenjat toga koji treba dobiti 48min. bar tako govore po forumima. ja osobno nisam isprobao. ja vrtim 9 pa šta bude.
inače, ljudi koji treniraju na jednoj poziciji imaju 2 glavna trenirca i jednog pomoćnog. idu svaki put da jedan odigra cijelu utakmicu ali ponekad se desi da izleti radi faula ili ozljede ili radi trenera i onda taj tjedat taj 3. trenirac koliko dobije minuta. 90% sezone sva tri dobiju 48 min ali se porbrinu da im glavna dva trenirca svaki tjedan dobiju 48 min. ovog trećeg se uvijek može prodat na kraju sezone.
nemoj nikad gledat sliku samo iz kuta iz kojeg bi tebi štimalo. tako sam i ja u početku kao što sam već rekao. razmisli kako bi to utjecalo na zanimljivost igre i da li bi to pridonjelo da bude bolje. ja osobno mislim da ne bi. bilo bi prejednostavno. taj trening i forma je jedino što me tera da razmišljam kako i šta idući tjedan. nemam oko čega drugog jer je sve ostalo shema.

meni se ovako sviđa iako me naživcira s vremenom na vrijeme. eto to je moje mišljenje. ja mislim da to ne bi pridonjelo boljitku BB-a.
bazingaaa sheldon cooper ;))))

Last edited by Moa1 at 2/20/2012 7:45:22 AM

To: Moa1
This Post:
00
31008.438 in reply to 31008.437
Date: 2/20/2012 7:53:26 AM
Overall Posts Rated:
637637
ovo upravljanje minuta za trening i formu je jedino di možeš pokazati svoje menadžerske sposobnosti u ovoj igri jer moraš znati prepoznati snagu protivnika i pretpostavit koliko će igrač dobit minuta otprilike. u taktici to ne možeš jer ne možeš mijenjati taktiku tijekom utakmice. tu si čisto na sreći dal ćeš pogodit odpočetka šta će netko odigrati. nema prostora za taktičko nadmudrivanje pa da se vidi tko je pravi menadžer. neki izazov su morali postavit.

This Post:
11
31008.439 in reply to 31008.438
Date: 2/20/2012 8:30:33 AM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
48124812
Ja imam 3 glavna trenirca...Vicko i Kladar su prošle sezone bili na 100% dok je Ostreš izletio dvije na 47 minuta i jednu se ozlijedio zadnju tekmu prije reseta forme i plata...i nije mu imalo utjecaja na trening...sve se dizalo po planu...

Može se reći da sam imao puno sreće s tim prošle sezone...i još ako pridodamo činjenicu da sam vrhunski trener, imamo trening 3 igrača cijele sezone na jednoj poziciji bez greške...

No ozljede ne možeš predvidjeti, bilo treniraca, bilo ostalih igrača u momčadi što isto zna poremetiti stanje stvari i pokrenuti masovno rotiranje igrača u postavi...

I kak Moa veli...dok ti igra najbitniji trenirac postavi 8 ili manje igrača u postavu...neće ga mjenjat bezveze...ja čak ponekad znam postaviti 7 igrača...

Primjer sa 7 igrača...(42587099)...dobio sam 71 razlike a opet su 3 igrača odigrali po 48 minuta kak sam i postavio...trenirci su bili PF i C...obavezno spori napad, zadnje vrijeme dosta koristim niski post, ali bi dugi napad ili Patient bio najbolji, pogotovo ako se radi o igračima sklonim osobnim greškama...i obavezno m2m obrana jer zona povečava broj osobnih...
Malo mi je Moa otvorio oči...kak bi moja stručnost i iskustvo dolazilo do izražaja kad bi sve bilo jednostavno...tj. kad bi svima bilo sve jednostavno ko što je sad meni...=)))
No opet velim da trener baš ne mora bezveze izvadit igrača van sa 47 minuta tek toliko da minutu odigra netko drugi...ili stavljat playa na poziciju centra ako se centar ozlijedio na tih par minuta ili izletio zbog 6 osobnih, a krilo sjedi na klupi...e to mene stvarno ubija u pojam...bar bi mogao prisilne zamjene obavljat po nekoj logici, a ne totalno bezveze...

Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 2/20/2012 8:40:18 AM

Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...
This Post:
00
31008.440 in reply to 31008.439
Date: 2/20/2012 9:07:34 AM
Overall Posts Rated:
637637
.ili stavljat playa na poziciju centra ako se centar ozlijedio na tih par minuta ili izletio zbog 6 osobnih, a krilo sjedi na klupi...e to mene stvarno ubija u pojam...bar bi mogao prisilne zamjene obavljat po nekoj logici, a ne totalno bezveze...

e to je dio koji mene isto podosta smeta. imam rezervu na BŠ i KR i on umjesto ozljeđenog PL (ili osobnih) stavlja C/KC. sumnjam da je baš bilo problem iskodirati redosljed odabiranja igrača koji će doći na tu poziciju. za svaku poziciju samo redosljed popisat i da GE primjenjuje taj redosljed.
PL: PL,BŠ,KR,KC,C
BŠ: BŠ,PL,KR,KC,C
KR: KR,BŠ,PL,KC,C
KC: KC,C,KR,BŠ,PL
C: C,KC,KR,BŠ,PL
jedino ak nisu i to kao neku vrstu kazne napravili radi treninga i postavljanja jednog igrača da igra cijelu tekmu bez zamjene. al ovaj dio je onda bio stvarno neprotreban.

This Post:
00
31008.441 in reply to 31008.439
Date: 2/20/2012 3:12:08 PM
Overall Posts Rated:
179179

I kak Moa veli...dok ti igra najbitniji trenirac postavi 8 ili manje igrača u postavu...neće ga mjenjat bezveze...ja čak ponekad znam postaviti 7 igrača...

Nije istina.. GE je postavljen tako da to s vremena na vrijeme napravi bez obzira na broj postavljenih igrača u momčadi. Čak i sa 5 igrača može promijeniti poziciju trenirca unutar zadnjih par minuta kako bi izgubio par minuta. Meni to nije fora :)

No opet velim da trener baš ne mora bezveze izvadit igrača van sa 47 minuta tek toliko da minutu odigra netko drugi...ili stavljat playa na poziciju centra ako se centar ozlijedio na tih par minuta ili izletio zbog 6 osobnih, a krilo sjedi na klupi...e to mene stvarno ubija u pojam...bar bi mogao prisilne zamjene obavljat po nekoj logici, a ne totalno bezveze...

+1

Message deleted
Advertisement