BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým VII

Národní tým VII

Set priority
Show messages by
From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
11
297126.438 in reply to 297126.437
Date: 11/10/2020 9:05:30 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Reálně letos hrajeme vysoce nad moje očekávání. Myslím, že 2 favoriti na první 2 místa jsou celkem jasní, takže když se povede 3. místo rozhodně nebudu zklamaný, ale samozřejmě pokud bude šance myslet i výše, tak se o to pokusím, medaile po 25 sezónách by byla úplným zázrakem, ale raději nebudeme snít a budeme makat a uvidíme, kam to bude stačit.

From: Vrta

This Post:
00
297126.439 in reply to 297126.438
Date: 11/11/2020 1:40:13 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Držíme pěsti a hlavně držme formy! Budou třeba ;-)
Otázka na tebe v jaké fázi je naše NT? Čeká ho pozvolný výkonnostní propad anebo síla týmu směrem k Dlabačově generaci poroste?
Držíme palce!

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
297126.440 in reply to 297126.439
Date: 11/12/2020 8:18:20 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Podle mne nás čeká výkonnostní propad už na základě toho, že si myslím, že letos jedeme vysoce nad své možnosti. V Dlabačově generaci to např. vypadá slabě na SF v porovnání se současnou generací, i když uvidíme, já si v poslední době hodně stěžuju na současné naše SF (letos ještě nemáme ani jeden střelecký výkon od SF 20+ bodů), ale v obraně bývají spolehliví.
Jinak by Dlabačova generace na tom mohla být doufám plus mínus podobně ještě jako současná. Ale konkrétně u Dlabače se bojím, že mu potenciální nedovolí pár klíčových skoků, které mu chybí.
Ale jsou 2 otázky výkonnosti - absolutní a relativní, protože předpokládám, že podobnými problémy s úbytky manažerů si procházejí všechny země, jen ty větší zatím nemusely projít kritickou hranicí počtu manažeřů, kdy už je těžké vytrénovat dostatečný počet hráčů a mít dostatečně kvalitní draft (země jako celek).

This Post:
00
297126.441 in reply to 297126.440
Date: 11/16/2020 11:42:15 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Za pár minut (začátek v 17:55) nás čeká druhý zápas druhé fáze ME, tentokrát bude soupeřem Maďarsko, které má zdecimovanou náladu, sice minule hrálo TIE (a prohrálo o 50 bodů s favorizovanou Francií), ale předtím končilo základní skupinu 3x CT, takže předpokládám, že se zatím ještě ani nedostali nad 5. Nepřekvapilo by mě jejich další CT, uvidíme, co to se zápasem udělá.

Budeme hrát Motion (střelba z výskoku) a osobku, bez přípravy, i když očekávám od soupeře Look Inside (směrem ke koši) nebo Low Post (přes pivoty), naše sestava:

PG - Franěk/Šindelář/Šmahel
SG - Fojt/Popelka/Šmahel
SF - Vavřina/Zdražil/Šmahel
PF - Kraft/Dlabač/Mynařík
C - Šilhavý/Dohnálek/Mynařík

Doufejme, že se za necelé 2 hodiny budeme radovat, kdyby se nám povedlo i trochu vylepšit skóre, bylo by to skvělé, ale budu rád, když hlavně bez nějakých větších nervů vyhrajeme.

This Post:
00
297126.442 in reply to 297126.441
Date: 11/16/2020 1:43:46 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Maďarsko se proti nám o nic moc nepokusilo, až na to že překvapilo taktikou Motion a 3-2 zónou, byť jsme se rozjížděli pomaleji a v poločase vedli jen o 9 bodů, nakonec jsme vyhráli o rovných 30 skorem 140:110. Podrobnější rozbor přinesu později.
V dalších zápasech skupiny se zrodily možná trochu překvapivé výsledky.
Silná Francie porazila pořádající Itálii i zásluhou trefené přípravy.
Belgie porazila Slovinsko asi ze stejných důvodů, plus navíc slovinská netrefená příprava na vnější taktiku.
Skupina se tím tak zamotává, bez prohry jsme my a Francie, naopak Maďarsko a Slovinsko bez výhry, ale po 2 kolech samozřejmě hodně i závisí na tom, kdo má za sebou těžké soupeře a lehké před sebou a naopak.

This Post:
22
297126.443 in reply to 297126.442
Date: 11/16/2020 7:53:15 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Jak jsem psal, tradičně jsme se rozjížděli pomaleji, ze začátku dokonce Maďaři i vedli. Ale už o první přestávce jsme vedli o 8 bodů. v poločase pak o 9, ale v poslední minutě druhé čtvrtiny přišly důležité chvíle, nejdříve se vyfauloval soupeřův C Jánosy a chvíli po něm naše opora Fojt, který měl našlápnuto na další skvělý střelecký výkon. Stačilo mu pouhých 19 odehraných minut, aby se stal nejlepším střelcem zápasu, nastřílel 26 bodů při střelbě 10/15 (trojky 2/3) a trestných hodech 4/4. V druhém poločase jsme pak už navyšovali skóre, ve 3. čtvrtině o 10 bodů a v poslední, ve které po třech minutách už trenér stáhl základní sestavu o dalších 11 bodů, na celkových 30 bodů rozdílu. Velký prostor po vyfaulování Fojta dostal Popelka, který za 29 minut stihl 25 bodů při střelbě 8/18 (hodně se tlačil do trojek 5/12) a přidal 4 asistence. Zaznamenal s +25 body nejlepší skóre +/- z celého týmu, Fojt předním jen +5. 1.PG Franěk dal 16 bodů při střelbě 5/8 (trojky 2/3) a zajímavý výkon za poloviční čas stihl jeho náhradník Šindelář, který 16 bodů dosáhl při 100% střelbě 6/6 (trojky 2/2), minely zaznamenal jen z TH 2/4. Dobrý start do zápasu měl na SF Vavřina, ale nakonec jeho výkon nevystoupil z průměrných výkonů našich SF, dal 14 bodů (střelba 7/14, trojky 0/2), přidal 8 doskoků a 4 asistence, jeho náhradník Zdražil 7 bodů, střelba 2/7 (trojky 0/1), 4 doskoky a 2 asistence. Soupeřova SF daly dohromady 32 bodů, tedy i přes prohru o 30 bodů, minisouboj o 11 bodů vyhráli. Na PF netradičně posunutý Kraft, který zatím vše odehrál na C, zaznamenal jako jediný náš hráč double-double za 14 bodů (střelba pěkných 7/9), 11 doskoků a přidal 3 asistence. U soupeře mu sekundovalo PF Újszászi, který dal 19 bodů, 10 doskoků a 3 asistence, ale odehrál 42 minut proti 31 Krafta. Náhradník Dlabač 4 body a 5 doskoků. V Motionu podaly velmi zajímavé výkony obě naše C, Šilhavý dlouhou nenápadným výkonem se dostal na 8 bodů (střelba 4/7), 9 doskoků, 7 asistencí, jen 3 ztráty mu trochu kazí dojem. Náhradník Dohnálek dostal díky nižší stamině Šilhavého poměrně velký prostor celých 20 minut, dal 8 bodů (střelba 4/5), přidal 10 doskoků a 2 asistence. Po minutě dostali i poslední 2 hráči Šmahel a Mynařík, ale jejich výkony nelze hodnotit, 1 koš, 1 faul a 1 doskok.

Celkově jsme měli velmi dobrou střelbu 56/94 (59,6%), soupeř 37/87 (42,5%) a když se podíváme na trojky tak 11/23 (47,8%), soupeř 9/25 (36%). Výrazně jsme soupeře přehráli na doskoku 53:31, útočné doskoky 9:4, když to vezmeme procentuálně na doskoky pod svým košem, tak 91,7% my vs. 75% soupeř. Jediná oblast, kde jsme výrazně zaostali, byly fauly, kterých jsme měli na to, že soupeř hrál Motion nebývale mnoho 21, soupeř jen 13. Tolik faulů jsme měli letos zatím jen jednou při LI Rumunska.

This Post:
00
297126.444 in reply to 297126.443
Date: 11/23/2020 11:44:29 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Dnes nás čeká extrémně těžký soupeř, pořádající Itálie. Která navíc nezvládla minulé kolo s Francií a prohrála. Dá se vlastně říct, že tohle je přímý souboj o druhou semifinálovou vstupenku z naší skupiny, tu první Francii asi těžko někdo vezme. Soupeř má výhodu domácího prostředí a bude vysokým favoritem utkání, proto jsem se rozhodl jít do velkého rizika, které skončí buď senzačním triumfem nebo může skončit i slušným propadákem.

Hrát budeme Patient (trpělivě), 2-3 zónu a vnitřní přípravu. Hráči v ofenzivně na netradičních postech, v defenzivě pochopitelně přepozicovaní, aby to dávalo smysl.

PG - Dlabač/Dohnálek/Mynařík
SG - Zdražil/Ondřich/Vavřina
SF - Juchelka/Vavřina/Mynařík
PF - Šilhavý/Mynařík/Kanta
C - Fojt/Franěk/Popelka

Netradiční sestava vrátila možná naposledy do sestavy a rovnou do zahajovací pětky Juchelku. Bohužel v sobotní lize se zranil Kraft, se kterým jsem počítal na 1.PF a který celou sezónu odvádí kvalitní výkony. Musel jsem tedy udělat změny a i díky tomu se jako 17. hráč (maximum je 18) dostal na soupisku Kanta, který bude krýt na PF záda Šilhavému a Mynaříkovi.

This Post:
22
297126.445 in reply to 297126.444
Date: 11/24/2020 10:50:22 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Tak s jednodenním odstupem se vyjádřím k našemu nepovedenému zápasu s Itálií. Jak jsem psal včera těsně před zápasem, mohl to být triumf nebo propadák. Bohužel to byl propadák, s ohledem na poločasové skóre 25:60 se konečný výsledek 73:105 jeví ještě milosrdně.
Bohužel se nepovedlo nic a ještě nás provázela smůla. Můj risk 2-3 zónou a vnitřní přípravou vůbec nevyšel, protože soupeř zahrál Motion (střelbu z výskoku). Osobně si myslím, že i přes vyšší úsilí, vyvážené ale domácím prostředím soupeře bychom jakoukoli taktikou bez přípravy jen těžko mohli pomýšlet na výhru. Ta by snad byla možná při trefené přípravě. Jak jsem psal, ještě nás provázela i smůla, která začala už v sobotu zraněním Krafta, se kterým jsem počítal v základní pětce. Šilhavý, který ho nahradil, se pro změnu vyfauloval, stihl odehrát 24 minut. Ale větší problém přišel už mnohem dříve hned ve 2. minutě v čase 1:45 se zranil Fojt, který měl být naší hlavní údernou silou v Patientu. Stihl jen 2 střely a z nich 1 koš. Takže celý zbytek zápasu toto břemeno pak nesl jeho náhradník Franěk, třetího v řadě Popelku trenér na hřiště vůbec neposlal. Franěk měl dobrý vstup, pak se ale až do poločasu trápil, v druhé polovině zápasu si přece jen trochu vylepšil statistiky a skončil na 17/54 (trojky 4/14), což ale stejně není žádný zázrak. Jeho 42 bodů je vyrovnaným 10. nejlepším střeleckým výkonem v historii našeho NT. Zbytek týmu mimo tyto 2 střelce měl dohromady střelbu 11/35 (trojky 2/9), což je samozřejmě taky podprůměrné, očekával jsem lepší statistiky zbytku týmu, vynikl mezi nimi jen Dohnálek se střelbou 4/4. Poměrně zajímavé statistiky zaznamenal na SF ve svém dost možná posledním zápase za NT Juchelka dal sice jen 4 body, ale přidal 10 doskoků a 5 asistencí. Soupeř díky naší nepovedené obraně a přípravě nakonec měl téměř 50% střelbu 40/84 (trojky 9/23). Velmi úspěšný byl taky na bloku s 11 záseky, když 6 zaznamenal Carluccio, který bránil Fraňka a 1 taky jeho náhradník Sepe. Jediná činnost, kde jsme soupeře předčili, byly doskoky, celkově sice soupeř vyhrál 51:48, ale to proto, že v jeho obraně bylo mnohem více soubojů, na ofenzivní doskoky jsme byli úspěšnější 8:1. Pod vlastním košem jsme tedy dominovali 40:1, soupeř pod svým 50:8.
Víceméně tato prohra znamená konec reálných nadějí na semifinále, klopýtnutí Itálie, případně naše výhra nad Francií a postup na skóre je spíše v říši snů. Pořád zůstává ve hře 3. místo a postup do baráže o MS a tam jsou naše šance reálné a vstříc k tomuto reálnějšímu cíli se pokusíme vykročit za týden v zápase se Slovinskem.

Last edited by rwystyrk at 11/24/2020 10:51:20 AM

This Post:
00
297126.446 in reply to 297126.445
Date: 11/30/2020 11:51:35 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Dnes nás čeká zápas se Slovinskem, výhra nám kolo před koncem zajistí 3. místo a poostup do baráže o MS. Případná prohra zamotá situaci a nejspíše by o 3. místě mezi námi a někým další rozhodovalo skóre.
Tentokrát jsem se rozhodl hrát Look Inside (směrem ke koši) a osobní obranu a bez přípravy.

Nastoupí tato sestava:
PG - Franěk/Šindelář/Popelka
SG - Šmahel/Popelka/Šindelář
SF - Zdražil/Ondřich/Vavřina
PF - Utěšil/Dlabač/Kanta
C - Šilhavý/Dohnálek/Kanta

Bohužel v sobotu nás potkalo další zranění, na 2 týdny bude mimo Fojt, takže z hlediska NT pro něj prakticky skončila sezóna. Díky tomu se do základu posunul Šmahel a přes slabší formu z tirbuny do sestavay Šindelář. Pod košem už se sice uzdravil Kraft, ale díky předchozímu zranění má formu jen 7 a do zápasu nebyl nominován. Bohužel forma se moc nedaří Dohnálkovi, který díky ní opět nebude v základní pětce. Rozhodl jsem se dát prostor Utěšilovi a Šilhavému. Třetím hráčem, o kterém jsem uvažoval, byl Dlabač a do zápasu byl nominován taky Kanta.

Last edited by rwystyrk at 11/30/2020 11:51:50 AM

This Post:
00
297126.447 in reply to 297126.446
Date: 11/30/2020 2:57:10 PM
Zlín Jaguars
II.3
Overall Posts Rated:
1414
Velká gratulace! Myslím, že s tímto týmem uhrát nejhůř 5.-6. místo na ME je velmi milým překvapením.

From: Vrta
This Post:
00
297126.448 in reply to 297126.447
Date: 11/30/2020 6:31:19 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Omlouvám se za formu Dohnálka, ale nevidím tam moc racionální důvody proč má "jen" nízké osmičky... :-(

Snad jen, že od té doby kdy mám paradoxně secondary staff (Sports psychologist) forma ne a ne vylézt na 9ku a ani u ostatních hráčů mého kádru to není bůhvíjaké...

Advertisement