Sezon, który dobiega końca uważam za udany. Miał być nieco inny: walka o utrzymanie; miało nie być rotacji w składzie; miała być maksymalna rozbudowa hali. Pokusa zakupu dobrego gracza jest jednak duża. Kilka nowych twarzy na tyle wzmocniło skład, że o mały włos nie awansowaliśmy do play off. Hala wielce się nie rozbudowała; ale zawsze. Zespół w porównaniu do tego sprzed roku stał się porównywalny. Cieszy mnie to niezmiernie. Nie ma co prawda gwiazdeczek jak Janek czy Espinoza, ale są młodzi, którzy chcą i potrafią. Bugia, Mejia, Mirambell czy Kolyazev to nazwiska, które z pewnością zapamiętacie. Doświadczenia nie zabraknie; Gordo, Gandarias, 32 latkowie z Hiszpanii; mam nadzieję, że zrobią swoje. Kapitan Lute jest pod wrażeniem ich umiejętności. Ważnym wzmocnieniem przed kolejnym sezonem jest trener Legario. Ma wizje składu i gry. Nie ukrywa, że mogą być rotacje w składzie... Postaramy się też zapewnić lepsze widowiska: rzecznik prasowy Atygulov wie co robi. W porównaniu do najlepszego sezonu tygodniowy budżet się powiększył. Jest dobrze. Wierzę, że play off jest w zasięgu. (nie wiem czemu, ale lubię temu wszystkiemu nadawać taki klimat ;)
Pozdrawiam wszystkich.
kac100 - powodzenia ;)