BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata - sezon 41

[U21] Mistrzostwa Świata - sezon 41

Set priority
Show messages by
From: gooziec
This Post:
22
291678.44 in reply to 291678.43
Date: 2/26/2018 3:27:56 PM
Overall Posts Rated:
544544
Polska 124 - 84 Nigeria (45406)

Postawiliśmy kropkę nad i i zaliczyliśmy udany comeback na tych Mistrzostwach z 0-2 na 3-2. Tym samym awansujemy do drugiej rundy z bilansem 1-2. Założenia przedsezonowe były większe, ale po dwóch pierwszych (słabych) spotkaniach cieszy, że jeszcze walczymy.

Z Mistrzostwami odpadają Nigeria, Senegal, Turcja i Serbia. Największą niespodzianką są Ci ostatni. Jak widać Serbowie poza własnym krajem nie są już tacy mocni. Z niespodzianek in plus należy wymienić Australie, która awansowała z bilansem 2-1 (w tym mega fartowną wygraną z nami) oraz Chile (które grało bezkompromisowo i wydarli winy z Hiszpanami i Chińczykami). Ciekawy jestem co te ekipy pokażą w kolejnej rundzie.

Do drugiej rundy awansują też USA, Hiszpanie, Francuzie (wszyscy z wynikiem 2-1), Włochy (z bilansem 1-2), , oraz Chiny (bilans 0-3 i niespodzianka in minus).

Zdaje się że w zasadzie każda z ekip ma szanse na medal (może poza Chinami, którzy potrzebują cudu). Wydaje mi się, że Chile i Australia mogą nie wytrzymać tempa, co daje nam nadzieje na przeskoczenie ich.

Jutro poznamy terminarz na kolejną rundę i będzie można już zacząć układać plan. A ten jest prosty - zdobyć medal! Nie będzie to prosta ale będziemy walczyć

Last edited by gooziec at 2/27/2018 12:42:18 AM

This Post:
00
291678.45 in reply to 291678.44
Date: 3/5/2018 3:21:40 PM
Overall Posts Rated:
544544
France 99 - 88 Polska (45434)

Niestety przegraliśmy bardzo ważny mecz (rzekłbym nawet mecz o medal). Szczerze mówiąc nie bardzo jestem w stanie wytłumaczyć tą porażkę. Może zły wybór pary SF'ów, może słaba skuteczność FT, ale mam wrażenie, że ten mecz był po prostu nie do wygrania na dzień dzisiejszy. Jednak dwie katastrofalne kwarty (druga i czwarta) pokazały nam nasze miejsce w szeregu. Znowu jesteśmy w sytuacji, że musimy wygrać wszystkie trzy mecze do końca i liczyć na to wystarczy.

This Post:
00
291678.46 in reply to 291678.4
Date: 3/12/2018 3:33:54 PM
Overall Posts Rated:
544544
China 101 - 111 Polska (45438)

Kolejny z serii meczy o życie. Tym razem rywalami były Chiny. Zadanie wydawało się nieco ułatwione po zeszłotygodniowym CT Azjatów. Jednak Ci postanowili walczyć do końca i po raz drugi z rzędu wcisnęli 'mecz o wszystko'. Mimo wygranej komplikuje to naszą sytuacje gdyż prawodpodobnie o medalach mogą zadecydować małe punkty, a Chińczycy po dwóch CT z rzędku będą teraz łatwym ich dostarczycielem.

Odnośnie samego spotkania. Udało się zmylić rywali i w zasadzie to nas uratowało. Samo spotkanie mialo bardzo dziwny przebieg. Po pierwszych paru minutach wydawało się, że będzie spokojna wygrana (wygrywaliśmy 10punktami), po czym w q2 rywale zniwelowali praktycznie całą przewage, a nawet w pewny momencie wyszli na prowadzenie. W q3 znowu troche odskoczyliśmy. Q4 zaczęliśmy dobrze i gdy wygrywaliśmy 15-toma punktami na 5 minut przed końcem wydawało się, że sprawa jest już rozstrzygnięta. Kolejny zryw Azjatów zmniejszył naszą przewage do 4 punktów i znowu zrobiło się nerwowo. Na szczęście udało się wytrzymać ten napór i zanotować 10-punktowe zwycięstwo.

Można być zadowolonym z postawy dwójki obwodowców - Kobusiński - Prusakowski. Oboje zdobyli 61 ze 111 punktów. Tym razem Ciesielczuk był ograniczony przez Inside Box and One rywali. Mimo tego zaliczył solidny występ. Tym razem nieco slabszy występ Swienia.

Teraz czeka nas arcytrudne spotkanie z Hiszpanami, którzy dzisiaj (dosyć niespodziewanie) przegrali z Włochami i nieco skomplikowali swoją sytuację.

This Post:
33
291678.47 in reply to 291678.46
Date: 3/20/2018 3:55:20 AM
Overall Posts Rated:
544544
España U21 86 - 73 Poland U21 (45442)

Niestety przegrywamy mecz ostatniej szansy i definitywnie tracimy szanse na medal. Szkoda, gdyż uważam, że na obwodzie to najlepszy rocznik ostatnich lat. Niestety potwierdza się, że w tej grze karty rozdają podkoszowi, a z tymi mamy problem przez cały sezon.

Odnośnie samego spotkania. Było ono wyrównane do momentu kiedy za faule zszedł nasz najlepszy obrońca (Chacia). To dobitnie pokazuje jak małe pole manewru mamy pod koszem. Z Chacią na boisku byliśmy +2, bez niego -15. Wydaje mi się też, że w tym spotkaniu 3-2 jednak nie sprawdziło się najlepiej. Pomimo przeciętnego flow Hiszpanów (jak na tej klasy drużyne i na ten poziom rozgrywek) byli oni w stanie z łatwością omijać naszą strefe. W ataku próbowaliśmy poszukać czegoś innego niż LP/LI (do którego po prostu nie mamy podkoszowych, co dobitnie pokazało spotkanie z Francuzami). Padło na II, które okazało się średnim wyborem. Być może RnG czy motion dałby lepsze efekty, ale bałem się popularnego ostatnio 3-2, które skutecznie zabiłoby nasz atak.

Plan na najbliższe tygodnie wygląda tak, że za tydzień gramy mecz z Chile, które ma jeszcze szanse na awans. Postaramy się oczywiście o wygraną, ale nie będzie to wcale proste, gdyż na mecz z Hiszpanią rzuciliśmy wszystkie nasze siły i na pewno odbije się to na następnym spotkaniu.
Po Mistrzostwach zostanie jeszcze czas na 1-2 spotkania towarzyskie. W jednym z nich na pewno będę chciał dać zagrać zawodnikom, którzy byli blisko kadry, ale którym nie udało się jeszcze zadebiutować.
Po meczu z Chile od razu też zacznę robić update bazy.

Podsumowanie Mistrzostw Europy, Mistrzostw Świata i ogólnie całej kadencji postaram się zrobić po meczu z Chile. Wówczas też pomyślę też co dalej ze mną w kontekście kadry.

From: toshii

This Post:
77
291678.48 in reply to 291678.47
Date: 3/20/2018 4:42:58 PM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
Robisz kawal dobrej roboty :) zostajesz na nastena kadencje i juz.

This Post:
00
291678.49 in reply to 291678.48
Date: 3/20/2018 4:48:41 PM
Czarno Czarni Kwidzyn
III.7
Overall Posts Rated:
287287
Second Team:
Czarno Czarni II Kwidzyn
Lexi piłeczka ;)

From: Piłka

This Post:
00
291678.50 in reply to 291678.49
Date: 3/21/2018 2:00:41 AM
Czarni Słupsk#
PLK
Overall Posts Rated:
149149
Popieram. Gooziec jak cos od niedawna mam zespol w utopii to bardzo chetnie w przyszlym sezonie moge trenowac kogos po u21.

This Post:
00
291678.51 in reply to 291678.50
Date: 3/21/2018 3:06:37 AM
Overall Posts Rated:
544544
Dzięki.
Poszedł BBmail.

Jakby ktoś był chętny treningiem pod kadre (nie ważne czy ma doświadczenie czy nie, nie ważne czy ma większe fundusze czy nie), to zapraszam na BBmaila. Po drafcie na TL jest zawsze wysyp talentów często w śmiesznych cenach, a jak odpowiednio wcześnie rozpocząć trening to większość z nich ma szanse zostać młodzieżowym kadrowiczem

From: Campos

This Post:
00
291678.53 in reply to 291678.52
Date: 3/21/2018 2:07:29 PM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Jestem takiego samego zdania. Odwalasz ze swoim sztabem MEGA robotę. To musi kiedyś zaprocentować! Jestem za tym żebyś kontynuował swoją wizję!

Masz moje pełne poparcie!

This Post:
00
291678.54 in reply to 291678.53
Date: 3/21/2018 2:36:47 PM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
122122
Nie jestem tutaj działaczem i tajników gry nie znam za bardzo. Nie wiem w czym tkwi problem polskiej U21, bo w dorosłej kadrze sukcesów jest co nie miara.

Mogę tylko powiedzieć, że z Goozcem bardzo dobrze mi się współpracuje przy trenowaniu ewentualnych graczy pod U21. Otrzymałem szereg instrukcji i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Wpisów o kadrze też jest całkiem sporo.

Według mnie Gooziec dobrze wykonuje swoje obowiązki, a klucz do problemu małosatysfakcjonujących wyników U21 leży gdzieś indziej. Może chodzi o zbyt małe zainteresowanie tą kadrą? Może największe rodzynki z draftu są od razu szykowane na dorosłą kadrę? Może coś z szablonami treningu jest nie tak? Nie wiem, ale życzę powodzenia w następnym sezonie:)

Advertisement