BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
215892.443 in reply to 215892.438
Date: 11/25/2012 3:15:08 PM
Overall Posts Rated:
173173
Én ennek az előzetes egyeztetések során abszolút zöld utat adtam. Jó kezdeményezésnek tartom. Nem valószínű, hogy ez fogja forradalmasítani a játékosnevelést a magyar BB-ben, de ezt Hegeace is tudja, azonban minden más kezdeményezést (mentor program, scoutolás, a mostanában meghirdetett 6-os edzős projekt stb.) jól kiegészíthetne, főleg akkor, ha megfelelően kézben van tartva.

Még az sem biztos, hogy minden esetben válogatottságra esélyes játékos nevelődne, ez az elképzelés, amit Hegeace vázolt fel nekem, elsősorban a személyes kapcsolatok és a bizalom javítására szolságlhatna leginkább (persze másra is), amire pedig bőven lenne szükség a jövőben.

Az én példám konkrétan is mutatja, hogy nem vagyok a dolog ellen, SŐT, mivel jómagam is megvettem a mentoráltam játékosát, igaz anélkül, hogy köztünk erre vonatkozóan bármilyen megállapodás lett volna a kezdetek kezdetén. De konkrétan is ez történt, ami itt le van írva.

Kiegészíteném még azt, amit Hegeace írt. Az előnyök mözött feltétlenül meg kell azt említeni, hogy ilyen esetben a pénz a magyar rendszeren belül maradna, nem az történne, hogy egy 400-500k-ért külföldre költözött 18 éves fiatalt később 2 millióért kell hazaimádkozni (ha edjáltalán adja a tulaj), és ezzel pénz távozik a magyar zsebekből. Ez nagyon fontos fejlemény lehetne. Szintén lényeges előny lehet még az, hogy az információ a játékosok nevelésénél jobban rendelkezésre állna, csökkenteni lehetne a nem válaszoló tulajdonosok számát, illetve kisebb arányban fordulna az elő, hogy hetekig fogalmunk sincs arról, hogy a játékos mikor lépett szintet, a megbeszélt edzésterv szerint fejlődik-e stb. Ez utóbbi persze csak akkor érvényesülne igazán, ha széles körben kiterjed a dolog.

Az alapfelvetéssel eddig sem volt gondom, az viszont probléma, hogy hetekkel ezelőtt megbeszéltük, de igazából nem történt semmi, vagy pedig ami történt, az nem kapott nyilvánosságot (még annyira sem, hogy én tudnék róla). Az rám nézve is necces egy kicsit, hogy ezt más is szóvá tette. Ez az egy a gond, semmi más.

From: blive

This Post:
00
215892.444 in reply to 215892.443
Date: 11/25/2012 3:26:22 PM
Overall Posts Rated:
6262
ennek a kezdeményezésnek a célja az lenne, hogy olyan átigazolások legyenek lebonyolítva, mint amilyet -talán- Dzsevasz linkelt pár hete? mert akkor nagy +1, jó lenne, ha elindulna egy ilyen kezdeményezés. :)

This Post:
00
215892.445 in reply to 215892.443
Date: 11/25/2012 3:47:44 PM
Overall Posts Rated:
173173
Szezonértékelés

Ezzel még adós vagyok így a szezon utolsó előtti napján, és akkor egy korábbi precedenshez hasonlóan ide írok, és nem pedig a kinti fórumra.

Az EB selejtezők elsősorban arról szóltak, hogy az esélyeknek megfelelően oda tud-e érni a válogatott a második helyre a lengyelek mögött. Bár én nem szeretek túl sokat latolgatni, mert azt a valóság 5 perc alatt át tudja írni, de ez esetben csalódás lett volna, ha nem jutunk ki, egyértelműen miénk volt a csoportban a második legerősebb csapat. A selejtezőket végül 6-1-es mutatóval sikerült zárni a második helyen a lengyelek mögött, ami megfelel az erőviszonyoknak és a papírformának.

Az EB-t győzelemmel kezdtük a német csapat ellen, akik bár sokat veszítettek a világranglista helyezésükből az elmúlt időben, és mintha gyengültek volna, de még mindig jelentős játékerőt képviselnek. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen miénk volt a csapatszellem előny, mivel a német csapat ki-ki harcban jutott tovább a csoportból. A továbbiak már nem alakultak ennyire jól, a portugál csapat azonos hozzáállással (és talán valamivel nagyobb csapatszellemmel) jobbnak bizonyult. Ez az egyetlen meccs a sorozat során, amelyet nem tudok logikusan megmagyarázni, túlzónak érzem a vereség arányát, ennyivel nem hinném, hogy rosszabbak lennénk. Annyi bizonyos, hogy én továbbra is úgy tekintem a válogatottunkat, mint egy épülő csapatot, több feltörekvő játékossal, és az ellenfelek tapasztaltabb játékosaival, valamint esetleg nagyobb erőnlétével egyelőre nem biztos, hogy mindig fel tudjuk venni a versenyt. A csehek elleni meccs papírformának tekinthető, azonban a franciák elleni meccs eltaktikázását vállalnom kell itt nyilvánosan (a kinti fórumban már megtettem). Nem tudom, hogy más felállásban nyertünk-e volna, lehet, hogy nem, de az tény, hogy az ellenük alkalmazott blank taktikánál visszanyalt a fagyi, és a dolog a visszájára sült el. Azóta tapasztaltabbak lettünk ezzel kapcsolatban, a következőkben ez már aligha fog velünk újra előfordulni. A szlovákok elleni vereség nagyban betudható a magasabb csapatszellemüknek, amit az is alátámaszt, hogy a későbbiekben megverték a lengyeleket az elődöntőben, és így az EB címért játszhatnak holnap a házigazda spanyolok ellen.

Mindent összevetve a szezon tényadatokban röviden a következő (csak a tétmeccsek alapján):

- A világranglistán feljöttünk a 28. helyről a 16. helyre, valamint kijutottunk az EB-re.
- 7 mérkőzést nyertünk meg, és 5-öt veszítettünk el.
- Csak tőlünk magasabban rangsorolt csapattól kaptunk ki, az alacsonyabban rangsoroltakat legyőztük.
- A 18-as keretből 10 olyan játékos van, aki magyar érdekeltségű klubnál játszik.

Tervek a következő szezonra:

Mivel jön a vigaszági VB, azért az egyetlen igazi terv az lehet, hogy ezt a sorozatot minél magasabb helyen zárjuk majd. Mivel sok függ a szerencsétől és a sorsolástól, ezért annak ismeretében lenne jó meghatározni majd valamilyen elvárást. Az előző vigaszági VB-n a legjobb nyolc közé jutottunk, ahol is csak egy nagyon kiélezett meccsen kaptunk ki Litvániától, egy hasolnóan jó sorozattal a magam részéről elégedett lennék.

A nagy álmom mindenképpen az, hogy legyen egy amolyan "hungarikum" válogatott, amelyben lehetőleg minden játékos itthon játszik. Ez egyelőre nem valósulhat meg a következő szezonban, mivel van néhány játékos a keretben, akit egyelőre az eredményesség rovására lehetne csak kihagyni, de annyi bizonyos, hogy javulhat az arány a jövő szezon során, van néhány játékos, aki már az elejétől bekerül majd, illetve 2-3 olyan van, aki közben "beleedződhet a válogatottba. Nekik igyekszem majd helyet hagyni a keretben, ha a formák velünk lesznek a szezon elején, és esetleg egy-két gyengébb csapat jönne, akkor néhány edzés alatt ez össze is jöhetne. Remélhetőleg nem kell majd túl hamar feltölteni a keretet teljes létszámra.

From: Bálint

This Post:
00
215892.446 in reply to 215892.445
Date: 11/25/2012 4:01:34 PM
Overall Posts Rated:
88
Remek értékelés, sok sikert a következő szezonban mindannyiunknak!

This Post:
00
215892.447 in reply to 215892.446
Date: 12/7/2012 5:42:52 AM
Overall Posts Rated:
173173
A múlt heti és a heti edzés hozott néhány kellemes meglepetést, úgyhogy a terv szerint estére kerethirdetés.

A szezon beharangozót nem ígérem mára, de a hétvégén, ha minden jól megy, akkor sort kerítek rá.

This Post:
11
215892.448 in reply to 215892.447
Date: 12/8/2012 8:38:31 AM
Overall Posts Rated:
173173
Kerethirdetés és szezon beharangozó

Sziasztok!

Mivel közelít a TS reset és a tétmeccsek is megkezdődnek hétfőn, ezért itt az ideje a beharangozónak és a kerethirdetésnek. Amit arra már korábban többször utaltam, törekedni fogok arra, hogy a válogatottban fokoztatosan egyre inkább azok kapjanak helyet, akik magyar tulajdonosnál játszanak. A keret összeállítása köszönhetően az elmúlt pár szezon edzésmunkájának, minden eddiginél nehezebb volt.

Az idei keret összeállítását ezen kívül még egy lényeges dolog is meghatározta. Maradjanak-e még egy szezonra a tapasztalt, kipróbált játékosok, és akkor várhatóan a csapat teljesítménye is kiszámíthatóbb lett volna vagy pedig már ettől a szezontól váltsák fel a régieket a fiatalabb játékosok, akikkel hosszabb távon is számolni lehet majd. Amit látjátok, az utóbbi mellett döntöttem, jelenleg a keretben Csankó az egyedüli olyan játékos, aki 30 év felett van, de az ő kihagyása felesleges minőségi romlást okozott volna. Ő az egyedüli, aki külföldi tulajdonosnál játszik (Berényi tulajdonosa ugyan norvég regisztrált, de a csapat tulajdonosa magyar). Kikerült a keretből Böcz és Havasi, sajnos utóbbi elég alaposan elkezdte veszíteni a skilljeit, ettől függetlenül, amennyiben égető szükség lenne rájuk, még bekerülhetnek, de ha ez elkerülhető, akkor inkább már kihagynám őket. Ebben a szezonban még hasznosak lennének, de egy következőben már nem valószínű. Ez megkönnyítette a döntést, inkább néznék előre, és álljon össze egy stabil keret, megbízható tulajdonosokkal a következő EB selejtezőre egy vigaszági szezon során. Láthatjátok azt is, hogy Györk egyelőre nem kerettag, sajnos az ő helyzete bizonytalanná vált a jelenlegi csapatánál, hamarosan átadóra is kerülhet. Tulajdonost kell majd keresnünk neki. Az ő visszakerülése még várható, mivel valószínűtlen, hogy két irányítóval végig lehetne csinálni a szezont, és az sem valószínű, hogy ennyi lesz a magas játékosok végleges száma. Leszámítva az edzőmeccseket és a barátságosokat, Ágoston, Halmos, Fazekas és Radnai személyében újoncokat fogunk idén avatni.

Azt kérem mindenkitől, hogy drukkoljatok a srácoknak, legyetek türelmesek velük, közülük sokan még jelenleg is edződnek, fejlődnek és jóval tapasztaltabb ellenfelek ellen kell majd felvenniük a versenyt, viszont az idő úgy gondolom, hogy nekik dolgozik.

A szezont Svédország ellen kezdjük majd hazai pályán, utána pedig a nagyon jó erőkből álló Brazília következik idegenben. Szokás szerint a többi ellenfél és a további sorsolás még nem ismert. Idén úgy gondolom, az lehet a reális cél, hogy tovább építsük a csapatot, és emeleltt próbáljunk meg minél jobb eredményt elérni. Az előző sorozatban a legjobb nyolc közé jutottunk. Mivel a sorsolás nagyon lutri, ezért akkor lenne jó elvárásokat megfogalmazni, ha az már véglegesen ismert lesz. Ha sikerül jól kijönni az első körből, akkor ez a nyolc közé jutás akár megismételhető is lehet.

A napokban igyekszem majd minden kerettag és kerettagságra esélyes játékos tulajdonosát privát üzenetben is megkeresni a továbbiakkal kapcsolatban, mert a további edzés és a formában tartás kulcskérdés lesz a jövővel kapcsolatban.

A kinti fórumon továbbra is lesznek majd taktikai megbeszélések, várok mindenkit, aki kedvet érez ahhoz, hogy elemezze az ellenfelek játékát.

Sikeres szezont mindenkinek, és gyertek minél többen szurkolni a válogatottnak.

kaygee

This Post:
00
215892.449 in reply to 215892.448
Date: 12/9/2012 7:27:15 AM
Overall Posts Rated:
173173
Megnyílt kintre a vitafórum.

This Post:
00
215892.450 in reply to 215892.449
Date: 12/15/2012 5:51:52 AM
Overall Posts Rated:
173173
Megnyílt kintre a vitafórum.

This Post:
00
215892.451 in reply to 215892.450
Date: 12/18/2012 5:20:14 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Azt a mindenit! Kivel bundáztad meg a sorsolást? Mintha csak Dévényi Tibi bácsinál elkaptál volna tíz pöttyös labdát az elmúlt években, és most beváltottál párat! :)

This Post:
00
215892.452 in reply to 215892.451
Date: 12/18/2012 5:28:32 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ne is mondd, mert úgy vág a pipa, hogy a fülemen jön ki a gőz. Mert ha nincs a tegnapi, akkor ez egy egyértelmű esély az első három hely valamelyikére, így viszont a reális célkitűzés a 7-10. hely valamelyike lehet, bekerülni a legjobb mérlegű 1 vereséges csapatok közé.

Hihetetlen az, hogy nem tud végre egy olyan lenni, hogy egyszerre klappolnak a dolgok, most a formák voltak nagyon neccesek, egyszerűen nem lehetett egy olyan alakulatot pályára küldeni, hogy a taktika és a formák is meglegyenek. Ha kinti játék, akkor az IR poszt formája volt a gond, ha benti játék, akkor a BD poszté. Nem csak a keretben lévőkről van szó, hanem a behívhatókról is. A kulcsjátékos sérüléséről már nem is beszélve, persze mikor, ha nem keretösszeállítás után azonnal.

Idegenben amúgyis baromi nehéz nyerni, nem lehetetlen, de mindennek nagyon össze kell állnia, formának, csapatszellemnek, taktikának, mindennek.

Last edited by kaygee at 12/18/2012 5:31:16 AM

This Post:
00
215892.453 in reply to 215892.451
Date: 12/18/2012 6:30:56 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ebben az lesz a nehéz, hogy ki akar majd minket elkapni egy erős hozzáállással.

Marokkó, Vietnam, Szenegál és Thaiföld kötelező. A két keményebb meccs az Dél-Koreában és Cipruson lesz.

Advertisement