BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým VII

Národní tým VII

Set priority
Show messages by
This Post:
00
297126.447 in reply to 297126.446
Date: 11/30/2020 2:57:10 PM
Zlín Jaguars
II.3
Overall Posts Rated:
1414
Velká gratulace! Myslím, že s tímto týmem uhrát nejhůř 5.-6. místo na ME je velmi milým překvapením.

From: Vrta
This Post:
00
297126.448 in reply to 297126.447
Date: 11/30/2020 6:31:19 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Omlouvám se za formu Dohnálka, ale nevidím tam moc racionální důvody proč má "jen" nízké osmičky... :-(

Snad jen, že od té doby kdy mám paradoxně secondary staff (Sports psychologist) forma ne a ne vylézt na 9ku a ani u ostatních hráčů mého kádru to není bůhvíjaké...

This Post:
00
297126.449 in reply to 297126.448
Date: 12/1/2020 1:54:30 AM
Dynamo J. Hradec
První liga
Overall Posts Rated:
493493
To je fakt divný. Já s psychologem 4/5 měl formy furt nahoře mi přišlo. Aspoň u důležitých hráčů. Ale je to jen dojmologie, zapsaný ty formy nemám.

From: rwystyrk

This Post:
11
297126.451 in reply to 297126.450
Date: 12/1/2020 8:57:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Thanks a lot Sahand!
Greetings to Iran

This Post:
00
297126.452 in reply to 297126.451
Date: 12/1/2020 9:50:31 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Včera se nám vyvedl start do zápasu, první 2 čtvrtiny jsme vyhráli 34:21 a 26:12, takže v poločase jsme vedli již 60:33, v druhém poločase jsme zvolnili a prohráli 3.čtvrtinu 26:29 a poslední dokonce 23:36, takže nakonec z toho byla výhra jen o 11 bodů.

V zápase z našich hráčů nikdo výrazně nevyčníval, nejlepší střelcem se stal z druhé pětky SF Ondřich, který dal 16 bodů. Jediný hráč s double-double v zápase byl PF Utěšil, který dal 13 bodů a přidal 10 doskoků. Zajímavé statistiky měl i C Šilhavý, který se i přes taktiku moc nedral do zakončení, ale k 6 bodům přidal 10 doskoků a 5 asistencí. Soupeře jsme přehráli na doskoku 47:34, v obraně jsme měli 78% doskočených míčů, Slovinci 67%, taky jsme měli výrazně lepší střelbu 44/82 (54%), proti jejich 38/92 (41%), s ohledem na taktiky byla velmi rozdílná střelba za 3 body, naše 0/6 a jejich s ne příliš velkou úspěšností 12/38 (32%). Zajímavostí zápasu je, že ani jeden tým nezaznamenal blok.
Poměrně velký prostor dostali hráči z lavičky, základní pětka odehrála mezi 23 a 30 minutami, druhá pětka mezi 18 a 23 minutami, na hřiště se na chvíli dostali i 11. a 12. hráč Kanta a Vavřina.

Zajistili jsme si tak účast v baráži o MS v příští sezóně. V posledním kole máme ještě teoretickou šanci na postup do semifinále ME, čímž bychom si zajistili medaili, ale šance je opravdu teoretická, muselo by nastat jedna z následujících podmínek:
1) porazíme Francii a Itálie prohraje s Belgií
2) porazíme Francii o 43 bodů
3) my i Itálie prohrajeme a doženeme na Itálii ztrátu 90 bodů ve skóre
4) Francie nebo Itálie zapomene nastavit sestavu a nemá rozumný default a prohráli by kontumačně
Varianty 2 a 3 jsou prakticky nereálné, varianta 1 se mi taky jeví jako velmi málo pravděpodobná, takže bychom leda asi museli doufat v zázrak v podobě varianty 4 :-), což se ale taky nestane.

Last edited by rwystyrk at 12/1/2020 9:56:39 AM

This Post:
11
297126.453 in reply to 297126.452
Date: 12/1/2020 11:14:13 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Zároveň je asi čas začít více sledovat možné soupeře z ostatních kontinentů pro baráž. Připomínám, že baráž se hraje ve 4 čtyřčlenných skupinách, z nichž z každé postupuje na MS jen vítěz a zbylé 3 týmy naskočí do turnaje útěchy od 3. kola s hendikepem 0-2. Skupiny jsou nalosovány tak, že v každé je vždy jeden tým z evropské, jeden z americké, jeden z asijské a jeden z africké zóny. Jaký je stav kontinentálních mistrovství na ostatních kontinentech, vždy finalisté postupují přímo a další 4 týmy (do 3. místa ve skupině postupují do baráže), jiný systém je v Africe, kde už nyní je jen 6 členná skupina, ve které jdou první 4 týmy do semifinále a 5. a 6. do baráže.

Amerika
Brazílie a Kolumbie mají jistý postup do semifinále
V jedné skupině nejspíše Brazílii doplní Chile a 3. tým bude nejspíše Uruguay, i když teoretickou šanci má i Peru a Venezuela
V druhé skupině budou bojovat Mexiko s USA o semifinále, ale v případě výhry USA a výhry Argentiny nad Kanadou by mohla do semifinále jít ještě Argentina. Naopak 3. místo by mohla ještě i získat Kanada v případě výhry nad Argentinou o 15 a více bodů a prohry USA.

Asie
V jedné skupině má už Čína jisté semifinále a druhým semifinalistou bude na 99% Hongkong, Írán s Japonskem si zahrají přímý souboj o 3. místo.
Ve druhé skupině je situace zamotanější.Taiwan si může zajistit semifinále výhrou nad Novým Zélandem a Malajsie nad Jižní Koreu, což jsou výsledky, které se dají očekávat, pokud by někdo z nich prohrál do hry by se dostal vítěz zápasu Austrálie - Indonésie, jinak skončí vítěz tohoto zápasu 3.

Afrika
Senegal prochází sezónou suverénně a nejspíše si zajistí přímý postup na MS, kdyby ne, bylo by to velké překvapení. Favoritem na druhé přímé postupové místo je Jižní Afrika, pořadatel afrického šampionátu, ale už v sezóně dokázala prohrát s Nigérií, která bude její semifinálovým soupeřem. Poražený bude jedním z účastníků baráže, další by měli být Ghana, Egypt a Alžírsko, pokud si soupeř Senegalu nepřipíše v semifinále překvapení. Ani s Ghanou, ani s Egyptem v této sezóně (s každým 2x) Senegal neměl vážnější problémy.

This Post:
22
297126.454 in reply to 297126.453
Date: 12/4/2020 1:13:52 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Na začátku sezóny jsem měl představu, že osobně BB-mailem oslovím všechny české manažery, abychom měli přehled s kým a v jaké roli můžeme počítat pro trénink českých hráčů. Bohužel z časových důvodů se mi povedlo oslovit jen menší část manažerů. Nyní se k tomu nápadu vracím s tím, že začnu tím, že zde napíšu, jaká je naše představa a v prvním kole bych chtěl požádat manažery, kteří se v tom našli a jsou ochotni pomoct, aby mi napsali aktivně BB-mailem oni.

Analýzou toho, jak vypadají naši hráči a hráči z jiných zemí, kteří se objevují na trhu, jsme došli k závěru, že je potřeba hráče trénovat s maximální dostupnou tréninkovou intenzitou. Proto chceme talenty z draftu trénovat za následujících podmínek:
- trenér level 7 (výjimečně dočasně při nedostupnosti na trhu level 6)
- pro hráče 18 a 19 let trenér mladíků level 6-7 (z dosavadních zkušeností těch 7 s dobrým platem bývá málo)
- Posilovna/Gym (level 3) - podporuje křížový trénink
- Tréninková hala/Training Court (aspoň level 1) - trénuje trestné hody, i s levelem 1 by se hráči s tímto zázemím měli od 18 do 30 let dostat na velmi zajímavé hodnoty bez potřeby trénovat FT speciálně

Když to rozdělím do skupin, hledáme manažery na spolupráci ve 3 hlavních oblastech:

1) Trénink mladých hráčů
Jelikož 14. prosince nás čeká další draft, chtěl bych požádat manažery, kteří by měli po draftu zájem o hráče potenciál 10, aby mi napsali do pošty s tím, že by měl zajímalo hlavně:
- finanční možnosti
- aktuální stav, případně možnosti/plán v oblasti trenéra, trenéra mladíků, posilovny a tréninkové haly

2) Trénink roztrénovaných hráčů
Dále by mě zajímali manažeři, kteří by případně chtěli do běžného tréninku koupit hráče středního věku a byli ho schopni dle potřeby trénovat až do nějakých 28, 29, výjimečně i 30 let.

3) Týmové tréninky hotových hráčů
A v neposlední řadě manažeři, kteří by měli zájem o hotové hráče, kteří už nepotřebují klasický trénink, ale byli by schopni koupit hotové hráče na trénink kondice, trestných hodů a formy, což je taky hodně důležité, protože úspěch v letošní sezóně je z velké části daný taky tím, že v klíčových týdnech spousta klíčových hráčů trénovala formu a většinou jsme měli lepší formy než naši soupeři.

S tím, že je potřeba vzít v úvahu, že to není tak, že vždycky máme k dispozici to, co byste si představovali, takže velmi vítaná je flexibilita dle hesla "pomůžu tak, jak to bude NT potřebovat". Taky bychom potřebovali manažery s finančním polštářem pro nenadálé situace, což je hlavně to, že se na trhu objeví nečekaně nějaký sledovaný český talent a budeme muset operativně situaci řešit.

Last edited by rwystyrk at 12/5/2020 10:54:46 AM

This Post:
00
297126.455 in reply to 297126.454
Date: 12/7/2020 11:52:13 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Za chvíli nás čeká poslední zápas druhé skupiny na ME. Hrajeme s doposavad suverénní Francií, jsme po CT, čili s nízkou náladu odhadem naše 6 proti jejich 13/14, bude se hrát na 99% naše CT na jejich TIE. I tak je soupeř favorit. Proto jsem se rozhodl i riskovat s vnitřní přípravou. I v případě výhry bychom museli ještě spoléhat taky na ne úplně pravděpodobnou prohru Itálie s Belgií, abychom postoupili do semifinále a brali tak medaili. Další šancí je, že jeden z dvojice Francie, Itálie zapomene nastavit sestavu a prohraje kontumačně.

Hrajeme Look Inside (směrem ke koši), osobku, vnitřní přípravu, sestava:

PG - Franěk/Koten/Popelka
SG - Zdražil/Šindelář/Popelka
SF - Ondřich/Vavřina/Dlabač
PF - Dohnálek/Dlabač/Mynařík
C - Kanta/Utěšil/Mynařík

Bohužel ke zraněnému Fojtovi přibyl ještě Šmahel, proto jsem jako posledního 18. hráče pro tuhle sezónu povolal Kotena, který dostane za Fraňkem šanci jako 2.PG.

This Post:
22
297126.456 in reply to 297126.455
Date: 12/7/2020 1:40:00 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Zázrak se nestal, bohužel jsme netrefili přípravu, ale i tak byli Francii docela rovnocenným soupeřem většinu zápasu, jen na utekli na začátku poslední čtvrtiny, což jsme trochu stáhli, nakonec prohra 102:108. Ale ani výhra by nic neřešila, protože Itálie porazila Belgii 94:80, i když dlouho se taky Belgie držela statečně. Na začátku příští sezóny nás tedy čeká baráž o MS.

Velký souboj byl taky ve druhé skupině, kde skóre nakonec rozhodla mezi 3 zeměmi.
1. Německo +46
2. Bosna a Hercegovina +39
3. Holandsko +27

Takže náš soupeř ze základní skupiny taky skončil bez medaile, ale bude hrát baráž.

Podrobnější rozbor našeho zápas přinesu později.

This Post:
22
297126.457 in reply to 297126.456
Date: 12/8/2020 11:50:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Takže s jednodenní zpožděním se vracím k našemu zápasu s Francií. Jak jsem psal, hrálo se CT-TIE, ale nálady mohly být nějakých 6 u nás a 13/14 u soupeře. S ohledem na sílu soupeře jsem i tak viděl malou šanci na výhru a rozhodl se jí případně zvýšit riskováním přípravy. To bohužel nevyšlo, protože soupeř, který předtím velmi výrazně preferoval vnitřní útoku, zahrál Princeton. Před zápasem jsem zvažoval 3-2 zónu, ale ani k ní jsem se neodhodlal a to hlavně díky tomu, jakou sestavu jsem zvolil na SG a SF. Soupeř tak dosáhl vynikající trojkové úspěšnosti 14/26 (54%), přičemž celkovou střelbu měl 38/74 (51%), dvojkovou tedy 24/48, tedy rovných 50%. I na naší straně byla dobrá střelba 44/87, tedy 51%. Ale trojky 2/17, takže to byly ty body, co měl soupeř navíc. Navíc byl lepší i v trestných hodech, naše bilance byla 12/16, jejich 18/21. Zajímavou statistikou jsou asistence, protože na našich 44 košů jsme měli 37 asistencí. Dobře jsme si vedli i na doskoku, v obraně jsem měli bilanci 28/35 (80%), soupeř 26/39 /67%). Bohužel ty dílčí lepší statistiky nám k výhře nepomohly. Slabou útěchou nám může být to, že i kdybychom vyhráli, v tabulce bychom se výše stejně neposunuli.

Z individuálních výkonů bych vyzvedl na C Kantu, který si poprvé zahrál v základní pětce. Měl na svůj post netradiční double double za 17 bodů (8/14, trojky 1/3) a 11 asistencí, bohužel 7 doskoků bylo málo, aby se stal premiantem s tripple-double v historii naší reprezentace. Slušné statistiky zaznamenali taky PF Dohnálek 19 bodů (8/16), 11 doskoků a 4 asistence a SF Ondřich 18 bodů (8/17), 10 doskoků a 4 asistence. Zdražil na SG měl 9 bodů (4/7), 4 doskoky a 4 asistence. Nedařilo se moc Fraňkovi na PG 6 bodů (střelba tragických 2/12), vylepšil to 7 asistencemi, ale taky 5x fauloval. Z lavičky měl pěknou bilanci Utěšil 4/5, Dlabač 3/3, ale hráči z lavičky neměli vůbec dobrou +/- bilanci, kromě Mynaříka, který za 2 odehrané minuty v samotném závěru stihl 6 bodů při střelbě 3/3.

Advertisement