Régebben, mikor még scout voltam, fogalalkoztam hasonló témával, asszem vendaballal beszéltünk akkor erről (bár ez nem biztos). Én úgy gondolom, hogy U21 terén nagyon nehéz multis játékosokat kihozni. Pl. én Barisic-ot IR-nek edzve nem tudtam multisra, mert akkor lemaradt volna és az U21 közelében sem lenne. A BD poszt volt számomra is mindig a kemény dió, mert egy BD valamilyen szinten mindig multis kell legyen, viszont acélos is a főskillekben. Ha jól emlékszem volt / van is ilyen játékos a fiatalok között, de hogy ki, azt most hirtelen nem tudom. Úgy gondolom, hogy a 200 cm körüli BD-nél (főleg, ha alapból multis kicsit és a potenciálja is jó) meg lehet azt játszani, hogy kívül belül jó védekező legyen, jó 2 pontossal rendelkezzen és társuljon hozzá tempódobás is, dobótávot kicsit hanyagolva. Egy ilyen játékos például az U21-nél nagyon jó lehet BD-nek egy belső támadáshoz, illetve külső védekezéshez. Ha úgy tetszik nevezhetjük ezeket a játékosokat multis (vagy kívül védekezős) ECS-nek is, a különbség csak annyi lenne, hogy a lepattanóját nem vinnénk olyan sokáig. Szerintem minden korosztályban van 1-2 olyan játékos, akivel ez kivitelezhető lenne, a keretbe ennyi bőven elég, hogyha szükség van rá. Viszont azt ilyen játékosok elhelyezése nagyon fontos, nem árt, hogy 6-os (netán 7-es) edzővel kapnák a tréninget.
Ha magas a tehetsége a játékosnak az még jobb, mert utána tovább lehet edzeni a nagyválogatott számára, de ez már más hatásköre ...