BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.45 in reply to 232639.44
Date: 2/28/2013 6:58:08 PM
Overall Posts Rated:
350350
és abban igazad van hogy a 18ezres stadion nonszensz III. ligában ez teljesen igaz mert ritka mint a fehér holló. de sztem az is hogy 16szezon után 10800-as stadionod van.

Erre mindenképp reagálok egy korábbi hsz-ből. Azért van csak ekkora stadionom ,mert az "építési költséget" értsd 5-600k-t azt 6-os edzőkbe fektettem be inkább. Erről jut eszembe az egyik GM pofátlanul szemtelen válasza arra miért ilyen drágák a 6-7-es edzők? Nos, szerinte az potom csekélység... az elitligában igen minden bizonnyal, de nem ott játszik a felhasználók és nevelőklubok elég nagy aránya...

A feljutás erősen szerencse kérdése is, erről szegény Encibenci tudna mesélni... 5-6. alkalom óta elbukik a küzdelmekben
(idén ugyan nincs még vége, de... nem ő játszik 2* is otthon)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:59:19 PM

This Post:
00
232639.46 in reply to 232639.45
Date: 2/28/2013 7:14:51 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
stadion van... ha mar idezunk akkor pontosan es ne utana irogassunk... direkt nem akartam irni hogy rolad vamn szo. csak altalanossagban irtam.
6-os edzot is leirtam volt nekem is 3.ligaban.

Encinek meg olyan csapata van ha sikerul neki a feljutas fix tag lesz evekig 1ligaban.
persze mondhatni pech II.2 -be kerulni de az is olyan hogy minden evben 5 uj csapat jon . szoval 2-3 szezon es egyaltalan nem biztos hogy az lesz a legerosebb 2. liga... kulonben meg 2.liga bevetele mar tenyleg nagyon sok mindenre eleg.

Last edited by Domi at 2/28/2013 7:16:15 PM

From: Cimi

To: Domi
This Post:
11
232639.47 in reply to 232639.46
Date: 2/28/2013 7:36:21 PM
Overall Posts Rated:
146146
Figyeljetek. Ebben a játékban mindenkinek más a célja. Kérlek ne irkáljatok ilyeneket,hogy 3 ligában ezt és azt nem lehet eltartani(a végén még nem nevelnek centereket:-)).
A stadion épités és az eredményesség pedig simán mehet egyszerre szerintem. 7 szezont nyomtam le 2 osztályban vagyok van 14 ezres stadionom kineveltem 2 válogatotat. Ha nem ebbe a csoportba lennék már a ligában pattogtatnék:-).

Gilának abban igaza van,hogy a legnagyobb probléma az edzökérdés. Ha akarsz egy 6-os edzöt jo fizuval az 500-600 ezer abbol 3000 féröhelyet csinálsz ez a durva. Szerintem ha ezt megoldanák sokat javitana.
Semmi mást nem kell tenni mint több edzöt berakni. Szerintem ez lenne a kulcs mert ez rengeteg pénzt kivesz a játékból.

This Post:
00
232639.48 in reply to 232639.47
Date: 3/1/2013 1:44:53 AM
Overall Posts Rated:
188188
nevezzük át a topic-t John ellen-re :-)

From: kaygee

To: Domi
This Post:
00
232639.49 in reply to 232639.44
Date: 3/1/2013 3:48:58 AM
Overall Posts Rated:
173173
anyagi részét meg ne mond nekem mert pontosan tudom 7szezon alatt húztam fel több mint17ezres csarnokot, ugy hogy folyamatos edzés is volt(még 6-os edzőm is volt III. ligában), kupában min 64közés jutottam minden évben eddig,
jelenleg nincsenek millióim ez igaz de bajnokesélyes csapatot sikerült összeraknom, ugy hogy különösebb nagy trédeket sem csináltam, persze azokon jókat kerestem akiket a Dusan Mincza CSiki 3-as mellett edzettem majd továbbadtam...

és nem csak nekem sikerült rövid idő alatt feljutni I-IIligába , szóval nem egyedi esetről beszélek.

Természetesen nem elvitatni szeretném az érdemeidet (főleg úgy nem, hogy a döntőben most te állsz nyerésre), csak egy másik nézőpontot mondanék. Azért voltak itt, akik amiatt jártak pórul, mert azok a játékosok, akiket meg tudsz most venni 1 milla körül (lásd például a csapatodban játszó két magas embert), azokért néhány szezonnal ezelőtt akár 4-5 milliót is ki kellett fizetni, és ezeket a játékosokat később vagy a töredékéért lehetett továbbadni vagy pedig szépen kiöregedtek. Nem csak magyar viszonylatról beszélek, bár biztos, hogy itt is tudnának páran hozni néhány kellemetlen sztorit erre. Emiatt azért sokan kerültek nehezebb helyzetbe. Többnyire azok vannak most itt a ligában, 1-2 régi motorost leszámítva, akik időben felismerték, hogy multisabb kinti játékost vagy bedobót érdemes edzeni, és a magas játékosokat megvenni. Többek között én is ezt a taktikát folytattam szezonokon át, míg például a játék kezdeti stádiumában sokkal jellemzőbb volt a centerek edzése, nyilván kicsit más fizukkal és finanszírozási viszonyok mellett. De egy akkori valamennyi tartalékkal rendelkező, kb. nullás költségvetésű csapat azért azzal szembesült, hogy elértéktelenedtek a játékosai.

Meggyőződésem, hogy a centeredzésből történő kiábrándulás az egyik oka annak, hogy gondban van a válogatott is. Ha lett volna itt szezononként 4-5 felnevelhető multis, akkor nem lenne bajban, de annyi bizonyos, hogy Gilának annyiból igaza van, hogy kénytelenek vagyunk abból főzni, amink van, és ha nem neveljük fel valahogy a gyatra kiegekkel rendelkező magas játékosokat, akkor visszaeshet az U21, nagyválogatott pedig nem lesz. Szezonok óta látszik az, hogy a nagyválogatott gondban lesz magas emberekkel, olyan lesz a felnőtt kori állapot, amilyen a fiatalkori volt, itt tetszik, nem tetszik, nem nagyon jön össze a szarból várépítés.

Tényleg csak kiegészítésként mondom ahhoz, amit írtál.

Last edited by kaygee at 3/1/2013 3:53:26 AM

From: kaygee

To: Cimi
This Post:
00
232639.50 in reply to 232639.47
Date: 3/1/2013 3:59:47 AM
Overall Posts Rated:
173173
Gilának abban igaza van,hogy a legnagyobb probléma az edzökérdés. Ha akarsz egy 6-os edzöt jo fizuval az 500-600 ezer abbol 3000 féröhelyet csinálsz ez a durva. Szerintem ha ezt megoldanák sokat javitana.
Semmi mást nem kell tenni mint több edzöt berakni. Szerintem ez lenne a kulcs mert ez rengeteg pénzt kivesz a játékból.

Úgy reagálok erre, hogy én sem tudom, hogy hol lehetne az egyensúly, de foglalkozni lehetne ezzel, az tény.

Viszont óvatos lennék azzal, hogy ebben drasztikus változások legyenek, most is probléma a magas fizu és (főleg a magas) játékosok értéke, ha elárasztjuk olcsó 6-os edzőkkel a rendszert, ez a helyzet hosszabb távon tovább romlik majd. Mondom ezt úgy, hogy nem lehet azt tudni, hogy mennyit ér egy ilyen vagy olyan játékos, csak a tendenciát látni, ezek szerint a játék elején voltak túl magasak az árak, és ez azóta jelentősen korrigált (és a fene tudja, hogy nem fog-e bizonyos játékosok esetén még tovább esni).

This Post:
00
232639.51 in reply to 232639.50
Date: 3/1/2013 5:47:51 AM
Overall Posts Rated:
350350
most is probléma a magas fizu és (főleg a magas) játékosok értéke

Ezt tartom a játék legsúlyosabb gondjának! Ha csak egy módon lehet tartósan magasembert edzeni, akkor próbáljuk ki Domi ötletét. Edzzen az 1-2. ligás NT-re és úgy garantáltabban megmaradhat nála, mint annál, aki csak 21-22 éves korig bírja fizetni.
Ugyanez igaz az irányítókra és dh-ákra is. 3. osztályban egy Chalumov eltartása komoly gond volt vagy mondhatnám Gécseket még Vadkanos korából, de akár Szoboszlait is. Mind kényszerből lettek eladva, mert nem bírták eltartani őket a 3-ban 120-140 fizetéssel.

Kérnék szépen 1-2. osztályú jelentkezőket, aki bevállalnak 18 éves NT potos (mvp vagy legenda) magasembert 9-10 szezonon át edzeni.
Ez Domi ötlete, ő itt mindenki felett áll, hiszen MKL bajnok + kupagyőztes ( ebben semmi cinizmus nincs, ez tény.)
Abban viszont érzek ellentmondást, hogy a valós tények ismerete nélkül valaki nekünk esik, kritizál minket, de arra már nincs ideje, hogy csatlakozzon a scout csapathoz. Kritikát mondani viszont igen... Milyen alapon?
Lehet szidni, de értelmetlen. Ha nem tudnád sokszor romlott összetevőkből kell ebédet főzni, persze, hogy nem lesz jó.
Olyan hülyeségeket meg ne terjesszünk, hogy egy 210-es centernek külső védekezést/ dobótávot adni 19-20 évesen, ez orbitális baromság!

PS: Ezt vitát nem én kezdtem, ismét kiprovokálták. Eszem ágában nem volt megbántani senkit most sem.

This Post:
00
232639.52 in reply to 232639.51
Date: 3/1/2013 6:48:19 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ugyanez igaz az irányítókra és dh-ákra is. 3. osztályban egy Chalumov eltartása komoly gond volt vagy mondhatnám Gécseket még Vadkanos korából, de akár Szoboszlait is. Mind kényszerből lettek eladva, mert nem bírták eltartani őket a 3-ban 120-140 fizetéssel.

Ehhez azért mondanék néhány dolgot. Mindhárom játékos edzéséhez elég aktívan volt közöm, mert én adtam hozzájuk tanácsokat, mindenkivel kapcsolatban voltam. Azért az ő esetükben multiztunk alaposan, és remélem, hogy a tulajdonosaik sem gondolják úgy, hogy az eladásuk után rosszul jártak volna. Ráadásul ők mindhárman be is kerültek később a keretbe, és a tulajdonosok vállalták a válogatottra edzést. Szoboszlai esetét pedig konkrétan is tudom mondani, mert a (volt) tulajdonosa a mentoráltam és most is segítek neki az újjáépítésben. A mostani tulaja meg én vagyok.

This Post:
11
232639.53 in reply to 232639.51
Date: 3/1/2013 7:36:16 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155

Először is nem vagyok MKL bajnok, és egyáltalán nem állok mindenek felett,
én próbálok segíteni az észrevételeimmel neked de Te egy iszonyat makacs ember vagy aki a saját feje után megy csak. Nem hiába vagy állandóan konfliktusba itt sok emberrel, a játékkal meg sztem néha magaddal is.

Másik dolog hogy vagy direkt csinálod ezt hogy teljesen máshogyan értelmezel dolgokat amiket irok, vagy egyszerűen ilyen a felfogásod nem tudom.
Nem azt mondtam hogy I-II. ligás csapatok edzenek 9-10éven keresztűl MVP-t legendát, vagy ezt szted hol irtam?

Azt mondtam hogy ujonc GM mellé aki ilyen játékost draftol ki kellene egy mentort adni mellé, aki figyeli a csapata alakulását, és segíti abban hogy növekedjen a stadionja közben és sikereket érjen el, hogy mire 100ezres fizetése legyen ne IV- ligába szenvedjen.
erre még felajánlottam hogy jövőre vállallok akár 5 ilyen csapatot is ha lesz olyan jó draft egyáltalán.
Krizsánnál is ez volt a probléma nem volt aki segitette a tulajt hogy eredményt is érjen el, és hogy ne cask Krizsánt edzen hanem mellette még 2 embert.

Veled az a probléma hogy beszélgetni sem lehet mert mindent ellened irányuló bántásnak veszel.. pedig elhihetnéd hogy nem csak az a jó amit a te kis buksidban elgondolsz.

Tegnap azért kezdtem el erre a Center témára reagálni ugye Krizsán után, mert már tényleg nagyon fárasztó a Te gondjaidról olvasni állandóan.
lehetne nyitni egy topicot gila vagy épp John gondjai foruma.
és persze amikor valaki próbál neked jelen esetben én segiteni ötlettel akkor te azt meg sem érted vagy nem is akarod megérteni, és elkezdesz ilyeneket írogatni:
"Kérnék szépen 1-2. osztályú jelentkezőket, aki bevállalnak 18 éves NT potos (mvp vagy legenda) magasembert 9-10 szezonon át edzeni.
Ez Domi ötlete, "

ezt megint ki mondta és mikor:

Olyan hülyeségeket meg ne terjesszünk, hogy egy 210-es centernek külső védekezést/ dobótávot adni 19-20 évesen, ez orbitális baromság!

Tempó Tempó -ról beszélek érted???? Te azt hiszed hogy egy 17 2pontos ér valamit egy 3-4-es tempoval és meg ugy gondolom hogy semmit nem ér.

különben még mielött benéztem ide jeleztem ciminek hogy segítem az U21-et amiben ő gondolja, akár scout akár más, mert most látom azt hogy van rá idöm. de sztem eddig is segítettem az U21-et hozzászolásokkal.

Nem tudom milyen valós tényeket nem ismerek.. és nem nem titeteket sőt még téged sem kritizáltalak csak ötletettekel próbálok segíteni a Te hatalmas programhibáidon.

Lehet szidni, de értelmetlen
mert Te vagy a mindent tudó? vagy ezt csak gondoljuk hozzá?
megint csak az a kérdésem hogy KI szidott?

Nah ennyi , én befejeztem a veled való kommunikálást, értelmetlen, csak arra kérlek hogy ha majd megint valami nem fog tetszeni a játékkal kapcsolatban és vki próbál neked segiteni vagy épp ötletet ad, ne vedd ellened irányuló támadásnak.
Béke Nagy Gila vagy John mester:)

This Post:
00
232639.54 in reply to 232639.53
Date: 3/1/2013 8:17:32 AM
Overall Posts Rated:
350350
Én inkább elmegyek Ausztráliába vagy tudom is én hova.... Ott dont worry van.
Nem érted,amit mondok? Nincs kedvem újra ismételgetni magam.

off: ezt el kell meséljem :)
Sydneyben lakik egy távoli rokonom, aki összetörte totálkárosra a kocsiját. Hazamegy, nehezen benyögi fatenak a gondot..
Erre az : dont worry, veszünk másikat! cca 30.000$

Alap probléma, hogy mit kezdesz azzal a 4. ligással, aki elkezd egy centert,majd hipp-hopp 50-60k lesz a fizuja és a valahogy mégsem tud feljutni?! Jó dolog a mentorkodás, de nincs elég belőle. Az ötleted alapján kb 20-30 főnek kéned kiutalni "hivatalból" mentort. Nem tudom hogyan gondolod... Azt viszont jó ha tudod, a kezdők kapják nagy sansszal a legjobb tehetségeket, akár alapcsapatban (nem drafttal). Nehéz lenne minden újonc mellé mentort tenni, pláne ha még annyi sincs, hogy a fórumra beírókra jusson.

A 3-ban edzők egy idő után képtelenek eltartani, erre mondtam Gécseket, Chalumovot, Szoboszlait vagy félek tőle Borgulya is erre a sorsra jut, de akár a Sick Sider irányítóját is mondhatom. Egyik se bírta anyagilag, ezen mit nem értesz???

Nem csak tempót mondtál. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy érdemes multizni egy 1-4-es kiegű játékost vagy sem?
Szerintem fölösleges edzéspazarlás egy:
1-1-2-1-2-7-7-6-6-2-2 játékost multizni

Az esetek 90%-a ilyen sajnos ha hiszed ha nem.

Oké, elfogadom az ötletet, de nem az álomvilágot! Nem abban élünk... Szép dolog álmodozni, de képtelenség megvalósítani, akkor felesleges időpocsékolás. 1-3-as kiegekből sosem lesz NT hiába 17-17-17 a bentije.
Kár erőltetni a kiegjét, időt vesztesz vele de ugyanez Pádárral csak fordított aspektusból.
Hiába van agyonmultizva, szart sem ér ha nem kap záros időn belül 10-12 szint benti skillt!

Ezen mit nem értesz??

Ja, én se vagyok mindentudó, csak látom a körülményeket:
-Ki akar edzeni, kit kell noszogatni?
-Ki tud bevállalni hosszútávon egy játékost?
-Kinek milyen skillje van, érdemes-e multizni vagy sem?
-Ki meddig győzi eltartani a játékosát anyagilag?
stb...

A valóság ismerete nélkül csak fantáziálás az egész (mi lett volna ha, mi lenne ha...)
Ez NEM sci-fi, hanem valóság.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/1/2013 8:50:42 AM

From: Red Wing

To: Cimi
This Post:
00
232639.55 in reply to 232639.47
Date: 3/1/2013 8:33:15 AM
Overall Posts Rated:
2626
Cimi! Megkérnélek, hogy keress meg privátban Csizmaziával kapcsolatban! Köszi!

Ha a holnap meccset sikerül behúzni megyek a III.-ba, így az eltartási gondok talán megoldódnak (feljutási pénz túlnyomó része csarnokra lesz költve).
Ellenben 1-2 dolog még nem tisztázott az itteni jövőképpel kapcsolatban (más játék élvez előnyt BBvel szemben), nem tudom még én sem mennyi időm lesz, milyen célokat akarok jövőre, ezen agyalok...
Átadóra valszeg nem fog kerülni, de hogy tartósan (még 1-2 szezon) tudok/akarok-e neki még 1 posztos edzést adni, még nem eldöntött. Ha igen, az valszeg egyből kiesést jelent jövőre...

Advertisement