Svi ste na neki nacin u pravu. Sama ideja je dobra, ali nisam siguran da ce biti i delotvorna. Ako ne pokusamo, necemo ni znati da li bismo uspeli. Tesko da se moze objasniti bolje nego u prirucniku (BB prirucnik sa foruma, by Ivko). Tu sve ima, cak ima i svojevrsni "sadrzaj" na pocetku, u kome korisnik moze da se prebaci na deo koji ga interesuje. Ja cu vam ispricati svoje iskustvo. Poceo sam da igram u sezoni 13, na nagovor druga. Kao i svakom pocetniku, nista mi nije bilo jasno. Nekako sam skapirao osnovne stvari, namestio postavu. Rezultati su bili nikakvi, pa samim tim i moja zainteresovanost za igru. Nekako sam uspeo da se zainteresujem za draft (verovatno preko pocetne strane), ulagao nesto i imao ludu srecu da dobijem krilo potencijala najbolji svih vremena, i pristojnog centra potencijala superstar. I upropastio ih. Secam se dobro da sam tada dobio nekoliko mejlova od Ivka i Goluba, koji su tada bili skauti. Secam se da sam im i odgovorio, ali ne i poslusao. Kad ne znas nista, onda ti je i glupo da pitas. Verovatno tako razmislja i vecina pocetnika. Elem, 4 pune sezone sam se logovao s vremena na vreme da mi ne ugase tim. Ova 2 vrhunska potencijala su propadala, jos sam napravio 2 nebulozna transfera. I onda mi jednog dana prekipi da budem najgori, odem na forum i krenem redom da citam. Kad ono-sve pise! Vidim koji su skilovi najbitniji za koju poziciju, pocnem da treniram, prestanem da igram mec sezone svaku utakmicu. Rezultati su polako dosli. Ne kazem da je prirucnik savrsen, ali je pocetniku itekako koristan. Kad se stekne odredjeno iskustvo, onda i sam vidis sta je bolje.
Dosta dobrih tema ima na forumu. Pored tog prirucnika, ima i pitanja, glupa pitanja. Samo treba citati.
Vraticu se na ovo-kad ne znas nista, onda ti je i glupo da pitas. Ovo govorim iz iskustva. Kad god se pojavi neki novi menadzer, otvori novu temu na forumu (sa pitanjem koje je postavljeno vec 20 puta), ja ga kontaktiram. Velika vecina mi i ne odgovori, a onaj mizeran broj sto odgovori ponasa se kao da sve zna. Najteze je pomoci nekom ko ne zeli da mu pomognes. Dalje, otkad sam postao skaut, vidim koliko naopakog sveta ima.

"Naterao sam" ih skoro sve da se jave. E, sad, sto mnogi ne slusaju, sta da radim? Intelektualac se zapitao u nekom postu ranije koliko skauti savetuju korisnike oko arene, transfera. Ja sam im na pocetku, prilikom obracanja, svima ponudio pomoc oko svega sto im nije jasno. Opet, naravno, jedina pitanja imaju menadzeri sa vecim iskustvom, jer zele da nadogradjuju svoje znanje.
Bilo bi idealno da se napravi neki spisak menadzera koji su voljni da pomognu i stavi negde gde ga pocetnik moze videti. To je sve sto bih ja uradio. Mora covek sam da se zainteresuje na pocetku, to je sustina. Ako nece, nek' igra nesto sto mu je interesantno. Pa ja sam probao sve kosarkaske menadzere, a samo sam na ovom ostao. Nesto me je ipak zadrzalo ovde, uprkos tome sto mnogi kazu da je nepregledan, ruzan, 'vaki, 'naki. BuzzerBeater-vise od igre.