pozdrav ekipa, danas smo odigrali posljednju utakmicu prve faze utješnog turnira, i upisali osmu pobjedu protiv Vijetnama u gostima...
Bosna i Hercegovina vs. VijetNam 129 - 84 (45369)Vijetnamci se trudili svom snagom, bez gdpa...
kao što sam i najavio, još jedna uvjerljiva pobjeda za mlade Zmajeve, dominacija od početka do kraja za +45...
čak 9 dvocifrenih igrača kod nas, najefikasniji je bio Veli Joža Pavlić, sa 20p i 8 asistencija, uz odličnu realizaciju iz igre... moguće da hvata formu za knockout fazu...
sad čekamo ostale rezultate i konačnu tablicu, pa da vidimo s kim igramo prvu utakmciu u knockout fazi...
nažalost, konkurenti ispred nas, Izrael i Mađarska su upisali uvjerljive pobjede, Njemačka je lako izašla na kraj sa Indonezijom, ostaje još Tajvan koji noćas igra protiv Bolivije...
ako sam dobro računao, prestigli smo Makedoniju koja je danas upisala +13 pobjedu, tako da smo najmanje peti...
imali smo relativno nepovoljan žrijeb, tako da je ovo odličan rezultat...
uz malo sreće sa rasporedom u knockout fazi, i ako neki favoriti kiksaju, možemo daleko...
po mojoj procjeni, dokle god imamo domaći teren smo favoriti, a za dalje će trebati i malo sreće...
sutra navečer kad vidim cijeli žrijeb i protivnike, napisat ću detaljniju prognozu...
do tada, lijep pozdrav za sve...