הרי רק השאלה - "רוצה לשחק רגוע?" נותנת יתרון לזה ששואל אותה - אז למה שאני בתור זה שנשאל לא יהפוך את זה ליתרון בעצמי...??
אני אישית מתנגד להסכמי רגוע בגלל הפגיעה ביתר הקבוצות בליגה. כל מי שפנה אליי בעבר בבקשה לעלות בהסכמי רגוע קיבל תשובה מנומסת שאני נגד הסכמים מכל סוג שהוא ומכיוון שאני לא אוהב שאחרים עושים את זה, אני לא אשתתף בהסכם כזה. אמרתי לאנשים שאני אחליט איך לעלות באופן עצמאי ושאם הם רוצים לעלות רגוע - שייקחו את הסיכון הכרוך בזה.
יחד עם זאת - הסרוב שלי להשתתף בהסכם לא אומר שלא עליתי רגוע בחלק מאותם מקרים, כך שאני לא רואה שום יתרון שהשאלה נותנת (כפי שאתה טוען), ואני חושב שהסכמה לעלות רגוע והפרה של ההסכמה, היא בהחלט חוסר הגינות קיצוני הרבה יותר מעצם העלאת ההצעה (שגם היא לא ממש הגונה, לדעתי) האם חשוב שתהיה הגינות במשחק? לדעתי, כן. כשם שלפתוח שתי קבוצות יוצר יתרון לא הוגן, כך הסכמי רגוע נותנים יתרון לא הוגן.
היוצא מן הכלל לעניין זה, זה כאשר יש הסכם רגוע במקרה של משחק אחד מתוך סדרת גמר פלייאוף, או מסדרת פלייאוף תחתון, כיוון שבמקרים אלה לא נוצרת השפעה ממשית על יתר הקבוצות
אבל מי שמסכים להסכם רגוע ואז מפר אותו, הוא אפילו פחות הוגן או הגון. לעומת זאת, מי שמודיע שזאת המדיניות שלו להפר הסכמים מעל גבי הפורום, מנטרל את חוסר ההוגנות שבעניין
:)