Odmah da se ogradim i kazem da nisam sinoc gledao utakmicu.
Ipak, nemojte uzimati priprepne utakmice kao reper za EP.Jednostavno, lakse je igrati utakmicu, za koju znas da ti nista ne donosi, a drugo je igrati utakmicu na EP.EP donosi pritisak sam po sebi, uz to sistem takmicenja, takav je kakav je, ne dozvoljava ekipama opustanje, te se mora ici na pobedu u svakoj utakmici.
Sto se same igre tice, vidi se da je Duda postavio jasan sablon.Iskristalisale su se pozicije pojedinim igracima, evidentno je ko ce biti lider, ko ce uzimati suteve i preuzimati odgovornost.Novajlije, za sada, odlicno rade i napreduju u svakom smislu.
Zaista, Bogdanovic pokazuje elemente zrelog strelca u pojedinim trenucima, Kalinic je definitivno otkrovenje ovih priprema.
Takodje, Nemanja Krstic igra vise nego solidno, u oba pravca.Da biram za tim, uvek bih izabrao Nemanju, ovako...Andjusic ce ici na EP, gotovo sigurno.Zasto?
Prosto, ko god bude isao od njih dvojice, nece se naigrati.Opet, Danilo poseduje nesto sto retko ko ima, neverovatan osecaj za sut, kao i hladnokrvnost kada se lome utakmice.Siguran sam da ce Danilo biti igrac zadatka, ulaziti samo po potrebi.
Sto se reketa tice, evidentno je da smo tu najslabiji, ne ofanzivno vec defanzivno.Krstic nikada nije plenio u odbrani, uz to nije vise tako mlad, ista situacija je i sa Raskom.Stimac je, decko, koji najbolje moze da pokrije ali...napad trpi onda.
Sve u svemu, roster nam je poprilicno oskudan.Sve su to neizgradjeni igraci, igraci koji jedva da su osetili seniorsku kosarku, a sad se od njih ocekuje da igraju na najvisem mogucem nivou.
Sa druge strane, svi ti igraci su zeljni dokazivanja, svima njima je cast sto idu EP i, siguran sam, nece nas obrukati, kao ekipa sa EP u Litvaniji.