Na začátku sezóny jsem měl představu, že osobně BB-mailem oslovím všechny české manažery, abychom měli přehled s kým a v jaké roli můžeme počítat pro trénink českých hráčů. Bohužel z časových důvodů se mi povedlo oslovit jen menší část manažerů. Nyní se k tomu nápadu vracím s tím, že začnu tím, že zde napíšu, jaká je naše představa a v prvním kole bych chtěl požádat manažery, kteří se v tom našli a jsou ochotni pomoct, aby mi napsali aktivně BB-mailem oni.
Analýzou toho, jak vypadají naši hráči a hráči z jiných zemí, kteří se objevují na trhu, jsme došli k závěru, že je potřeba hráče trénovat s maximální dostupnou tréninkovou intenzitou. Proto chceme talenty z draftu trénovat za následujících podmínek:
- trenér level 7 (výjimečně dočasně při nedostupnosti na trhu level 6)
- pro hráče 18 a 19 let trenér mladíků level 6-7 (z dosavadních zkušeností těch 7 s dobrým platem bývá málo)
- Posilovna/Gym (level 3) - podporuje křížový trénink
- Tréninková hala/Training Court (aspoň level 1) - trénuje trestné hody, i s levelem 1 by se hráči s tímto zázemím měli od 18 do 30 let dostat na velmi zajímavé hodnoty bez potřeby trénovat FT speciálně
Když to rozdělím do skupin, hledáme manažery na spolupráci ve 3 hlavních oblastech:
1) Trénink mladých hráčů
Jelikož 14. prosince nás čeká další draft, chtěl bych požádat manažery, kteří by měli po draftu zájem o hráče potenciál 10, aby mi napsali do pošty s tím, že by měl zajímalo hlavně:
- finanční možnosti
- aktuální stav, případně možnosti/plán v oblasti trenéra, trenéra mladíků, posilovny a tréninkové haly
2) Trénink roztrénovaných hráčů
Dále by mě zajímali manažeři, kteří by případně chtěli do běžného tréninku koupit hráče středního věku a byli ho schopni dle potřeby trénovat až do nějakých 28, 29, výjimečně i 30 let.
3) Týmové tréninky hotových hráčů
A v neposlední řadě manažeři, kteří by měli zájem o hotové hráče, kteří už nepotřebují klasický trénink, ale byli by schopni koupit hotové hráče na trénink kondice, trestných hodů a formy, což je taky hodně důležité, protože úspěch v letošní sezóně je z velké části daný taky tím, že v klíčových týdnech spousta klíčových hráčů trénovala formu a většinou jsme měli lepší formy než naši soupeři.
S tím, že je potřeba vzít v úvahu, že to není tak, že vždycky máme k dispozici to, co byste si představovali, takže velmi vítaná je flexibilita dle hesla "pomůžu tak, jak to bude NT potřebovat". Taky bychom potřebovali manažery s finančním polštářem pro nenadálé situace, což je hlavně to, že se na trhu objeví nečekaně nějaký sledovaný český talent a budeme muset operativně situaci řešit.
Last edited by rwystyrk at 12/5/2020 10:54:46 AM