BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott V.

Magyar válogatott V.

Set priority
Show messages by
This Post:
55
270099.453 in reply to 270099.452
Date: 4/8/2020 10:10:08 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Mivel voltak hiányosságaink ezen a területen, megkértem jelenlegi BB ügyeletes hobbigrafikusát, hogy gyártson a válogatottnak egy logo-banner-pálya csomagot.

Ez lett az eredmény:

Szerintem nagyon ütős lett.
Mit gondoltok?

This Post:
00
270099.454 in reply to 270099.453
Date: 4/8/2020 12:08:47 PM
Győr Vikings
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Nagyon jó lett, az a pálya baromira tetszik!

This Post:
00
270099.455 in reply to 270099.453
Date: 4/8/2020 12:29:06 PM
les pistons digitales
II.4
Overall Posts Rated:
33
nagyon fasza az olympiacos logó újraértelmezése...
annyi kritikai észrevételem lenne hogy én két helyen megcserélném a pirosat és a zöldet... a kereten és a labdán...

This Post:
00
270099.456 in reply to 270099.455
Date: 4/14/2020 10:27:09 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Sziasztok,

Tegnap újra játszott a csapat a Lengyelországban zajló Európa-bajnokságon, úgyhogy itt az ideje az értékelésnek.

Az előző, Málta elleni mérkőzés óta nem történt változás a keretben.

Az utolsóelőtti csoportmeccsünket a nálunk alacsonyabban rangsorolt Moldova csapata ellen játszottuk, ahol szintén a biztos győzelem volt a cél a lehető legnagyobb különbséggel. Hasonlóan az előző meccshez itt is a legjobb dobóinkra hárult a feladat, hogy ezt megvalósítsák.

Íme a mérkőzés:
(54625)
Magyarország - Moldova 119 - 75

A mérkőzés ezúttal is szorosan indult, hatalmas erőfeszítések árán Moldova tudta tartani a lépést az első negyedben. De ahogy az várható volt, ez nem volt hosszú távon fenntartható. A második negyedben beindult az úthenger és egész a mérkőzés végéig folyamatosan növeltük az előnyünket, egészen a 44 pontos végső előny felépítéséig.

Ezúttal senki nem emelkedett ki a csapatból szerzett pontok tekintetében, mindenki jól teljesített és a szerzett pontok is eloszlottak, egyedül a csereként beálló Boros kavarta fel az állóvizet a második félidőben, ugyanis 22 ponttal zárt, amit 19 játékperc alatt hozott össze.

A csoport állásáról is írnék egy keveset: feljöttünk a 4. helyre, viszont nagyon sűrű a mezőny, ha kizárólag csak matematikailag nézzük, akkor az első 6 hely bármelyikén végezhetünk, de ha a realitások mezején maradunk akkor a 3. vagy 4. hely lehet a reális, ha sikerül legyőznünk az osztrákokat a többi eredménytől függően.

Következő ellenfél Ausztria, akik 6 mérkőzés után 3-3-al állnak. A Málta-Moldova lefelé kilógó duón kívül Szerbiát sikerült legyőzniük a második fordulóban egy erősebb hozzáállással. A cél ezúttal is a győzelem, mint mindig, de az már látszik, hogy szoros meccsre számíthatunk.

Ha bármi kérdés van, írjatok.

This Post:
11
270099.457 in reply to 270099.456
Date: 4/24/2020 9:58:15 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Sziasztok,

Hétfőn lejátszotta utolsó csoportmérkőzését a csapat a Lengyelországban zajló Európa-bajnokságon, úgyhogy itt az ideje az értékelésnek.

Az előző, Moldova elleni mérkőzés óta egy változás történt a keretben, csatlakozott a remek formában játszó Fodor Herman, hogy az all-star hét utáni forma gondokkal küzdő játékosoknak tudjon segíteni.

Az utolsó csoportmeccsünket a nálunk magasabban rangsorolt, de mögöttünk álló Ausztria csapata ellen játszottuk. Mivel már korábban lényegében eldőlt, hogy nem fogunk tudni kijutni a csoportból, így csak az lehetett a cél, hogy győzelemmel búcsúzzunk. Elöljáróban annyit, hogy sajnos ez nem sikerült.

Íme a mérkőzés:
(54628)
Magyarország - Ausztria 84 - 103

A mérkőzést lendületesen kezdte a csapat, az egyik legfontosabb feladat a dobóhátvédjük megfékezése volt, ez kezdetben kifejezetten jól ment, és emellett sikerül jó helyzeteket is teremteni, amiből jöttek a kosarak. Ennek eredményeként 7 pontos előnyre tettünk szert az első negyedben. A második negyedre egyszerre sikerült az osztrákoknak magukra találniuk és nekünk elveszíteni a fonalat, aminek a következménye az volt, hogy a félidőre szűk osztrák előnnyel mentek a csapatok. A harmadik negyed kemény adok-kapok volt, nem történt érdemi változás, végig egyenlő közelében marad az állás. A negyedik negyed elején is ugyanez folytatódott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán egyszer csak teljesen elfogyott a csapat, nem bírták a tempót a játékosaink, folyamatosan lemaradtak a védőink, így percek alatt megléptek az osztrákok, és onnan már nem volt visszaút, 19 ponttal nyerték a mérkőzést.

Ez volt az első és egyetlen mérkőzés a szezonban, amelyikkel nehezen tudok mit kezdeni, ha csak egy egyszeri véletlen vereség volt, rendben, azzal együtt tudok élni, néha benne van, de meggyőződésem, hogy minden adott volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A védekezésünk az értékelések alapján rendben volt, mégis 50% fölött tripláztak a 19-20-as védőinkről. A támadásunk is rendben kellett volna legyen, mégis tonnaszámra hagytuk ki a helyzeteket.
A fentiek miatt lebeszéltem még egy mérkőzést az osztrákokkal, edzőmérkőzést jövő hétre, szeretném újra megnézni a dolgot, mert lehet hogy ennyivel jobbak és valamit nem veszünk észre, de azt meg akkor jó lenne megtalálni hogy miért.

A csoport állásáról is írnék egy keveset: visszaestünk az 5. helyre sajnos, az osztrákok beelőztek a győzelmüknek köszönhetően, de a szlovénokat mögöttünk maradtak.

Következő ellenfél mint említettem Ausztria, ezúttal már edzőmérkőzésen, újra nekifutunk ennek a feladatnak.
Ezen kívül folynak egyeztetések Belgiummal az azt követő hétre és Portugáliával későbbre.

Ha bármi kérdés van, írjatok.

This Post:
00
270099.458 in reply to 270099.457
Date: 4/25/2020 4:42:31 AM
Overall Posts Rated:
113113
Szia,

lehet tudni, hogy mi a terv az ujrajatszassal kapcsolatban? Ok is kiprobalnanak valamit, es valtoztatnak a kereten? Persze a forma is valtoztathat a dolgokon ugyis. Nem tudom, hogy valaki tapasztalt-e mar hasonlot, de neha ugy ereztem, hogy a volt olyan keretem, aminek nem fekudt az altalanos tamadas, es sokkal erosebbek voltak ha kintre vagy bentre eltolt tamadast alkalmaztam. Pedig a kepessegek ezt nem tamasztottak ala, marmint sosem epitettem csak kintre/bentre, mindig probalom megtalalni az egyensulyt, hogy sokkal tobb strategiai lehetosegem legyen.

Edit: Lehetne 2 hetre is veluk lekotni edzo merkozest, az egyiken mi mondjuk meg hogyan tamadjanak es milyen felallassal, a masikon meg ok mondhatjak meg nekunk ha teszstelni szeretnenek valamit.

Last edited by SkayHUN at 4/25/2020 4:47:14 AM

This Post:
11
270099.459 in reply to 270099.458
Date: 5/31/2020 3:44:05 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Sziasztok,

Lassan itt a szezon vége, ezért a következő napokban érkezik néhány írás tőlem különböző témákban. Ez egy kis beharangozó, hogy mikre számíthattok.

1. Értékelés

Először is lesz egy kis értékelő az utolsó tétmérkőzésünk óta eltelt időszakról, pontosabban a barátságos mérkőzésekről, kikkel játszottunk, eredmények, rövid összefoglalók, miket próbálgattunk, stb.

2. A jövő válogatottja

Ezután következik majd a kapitányságom szerintem legfontosabb irománya, amin nagyon sokat dolgoztunk, ötletéltünk, számoltunk Wengerrel, éspedig a jövő válogatottjának cél profiljai minden posztra, kiegészítve általánosabb edzés irányelvekkel. Mivel az első szezon edzése viszonylag fix minden posztra, ezért belefért, hogy ezt a szezont kihasználjuk egy kis kémkedésre és próbálgatásra ezügyben.

Ezen kívül belekezdünk egy titkos projektbe is, amiről itt és most írok először és utoljára nyilvánosan. Az általános válogatotton kívül (ami a fő irányvonal) lesz egy nagyon speciális 5-ösünk is, nagyon egyedi edzéssel. Mindenki megértését kérem, de ebbe csak annak az 5 játékosnak a tulaja lesz bevonva, akik majd erre az útra lépnek, kizárólag nagy edzéstapasztalattal rendelkező menedzserek. Reméljük akkorát fog majd szólni, mit ahogy gondoljuk, amikor eljön az idő.

3. Az új szezon

Ezután egy kis előretekintés következik majd az új szezonra, néhány információ a csapatról, meg az előttünk álló eseményekről.

Egyelőre ezek vannak tervben, aztán a továbbiak kialakulnak.

U.i. Felhívás

Szeretném bővíteni a stábot egy átigazolásokért felelős csapattaggal.
Valakivel, akit foglalkoztat a játékospiac, aktívabban követi az ottani eseményeket.
A cél kettős lenne, egyrészt a kereslet és kínálat kezelése, tudjunk róla ha a válogatott szempontjából érdekes játékos piacon van (akár jelenlegi, akár későbbi potenciális jelölt), másrészt kis adatgyűjtés a külföldi válogatottak gazdát cserélő játékosairól, ami szép lassan oda vezet, hogy az ellenfeleink 1-2 kulcsemberét ismerhetjük a meccs előtt, ami segít a megfelelő döntések meghozatalában.
Ha érdekelne a dolog, írj.

This Post:
00
270099.460 in reply to 270099.459
Date: 6/1/2020 8:18:23 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
minden jol hangzik, csak igy tovabb!
En kozben vettem egy 7-es edzot, szoval a maxot fogom kihozni most a fiatalokbol!

Azt sajnalom azert hogy semmilyen formaban nem kerestetek meg.
Sz.

This Post:
00
270099.461 in reply to 270099.460
Date: 6/1/2020 9:25:56 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Azt sajnalom azert hogy semmilyen formaban nem kerestetek meg.
Sz.

Ez teljesen jogos, ezért elnézést kérek, és szeretnék egy kis magyarázatot adni.
A fiatalokra akiket nevelsz nem térnék ki, küldted rendszeresen hogy hogy állnak, és itt fórumon is beszéltünk dolgokról.
Viszont van egy üzenet, amit korábban küldtél, és azóta is olvasatlanként tartom (elolvastam, csak visszaállítottam), mert abban feltettél egy olyan kérdést, amire igazából a választ kerestük, és ez mostanra kezdett körvonalazódni. Kicsit azért is tartottam ott azt a kérdést, mert az volt egy kis plusz motiváció, hogy a lehető legjobb válasz legyen rá.
Valószínűleg korrektebb lett volna feléd, ha ezt így korábban elmondom, sajnálom hogy nem tettem.

Más: Mire jutottál az U21 témával kapcsolatban? Vállalnád?

This Post:
00
270099.462 in reply to 270099.461
Date: 6/1/2020 9:27:57 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Sziasztok,

Ahogy ígértem, jöjjön egy kis összefoglaló az utolsó tétmérkőzésünk óta eltelt időszakról.

Először is néhány háttérinformáció, hogy kikkel leginkább miért játszottunk, mik voltak a szempontok a mérkőzések leszervezésénél.
- Ausztria: A cél az volt, hogy közvetlen a tétmeccs után újra játsszunk velük, csak mást kipróbálva, hogy legyen elég jó összehasonlítási alap
- Belgium: Őket már az első néhány mérkőzés után kinéztem magamnak, hogy majd amikor kiesnek velük játszani kellene. A mienknél jóval kisebb BB nemzetként belekezdtek egy nagyon szép edzésprogramba, aminek kezd beérni a gyümölcse, a védekezésük kiemelkedő volt és nem sokon múlott hogy nem jutottak ki a csoportjukból.
- Portugália, Bulgária, Lettország: Itt a cél az volt, hogy különböző elvileg hozzánk hasonló játékerőt képviselő (még! ) országok ellen kísérletezgessünk, akik felettünk vannak a ranglistán
- Costa Rica: Akartam egy nálunk érezhetően alacsonyabban rangsorolt ellenfelet is a sorba, fontos hogy megtaláljuk a kulcsot a nagy különbségű győzelmekhez is, mert egy kis plusz pontkülönbség sokat érhet.

És akkor a meccsek.

(55293)
Magyarország - Ausztria 119 - 136

A két lényegében tét nélküli osztrák meccsen a fél-blank taktika a 2 variációját próbáltuk ki. Nagyon érdekes tapasztalatokat gyűjtöttünk arról, hogy az edző ilyen esetben hogyan variálja a játékosokat a különböző posztokon, de a konklúzió az lett, hogy nem valószínű hogy használni fogjuk a jövőben.

(55337)
Magyarország - Belgium 139 - 126

Ez volt az a mérkőzés amire talán a legjobban készültem az edzőmeccsek közül, a formák is jól alakultak, így az egyik kedvenc ötösömmel kezdhettünk, kíváncsi voltam hogy a legerősebb belső támadásunkkal át tudjuk-e ütni a figyelemreméltó védekezésüket, úgy hogy közben védeni is tudjuk őket. Hatalmas adok-kapok lett a meccsből, mindkét csapat jóval 50% fölött dobott, de a lepattanókban tudtuk őket dominálni, így sikerült nyerni.

(55389)
Magyarország - Portugália 106 - 122

Ez sajnos nem volt egy hasznos mérkőzés, ki akartam próbálni a belgák elleni taktikát idegenben, de sajnos 7 perc után minden borult. A kezdő BD, Eller, lesérült, a helyére beálló csere meg azon a héten épp formaproblémával küzdött. A kimagasló értékei miatt bent hagytam cserének, de arra nem állt készen hogy kvázi végigjátssza a mérkőzést.

(55427)
Magyarország - Bulgária 119 - 117

A semleges taktikák közül ez még kipróbálásra várt. A második félidőben pár pillanatot leszámítva sosem kerültek egy támadáson kívülre a csapatok egymástól. 13 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek a bolgárok, de az előző mérkőzésen lesérülő Eller nem akart hosszabbítást, egy buzzerbeaterrel megnyerte a mérkőzést, izgalmad volt.

(55536)
Magyarország - Lettország 126 - 105

Ezen a héten sok kulcsjátékosunk jelentős formaproblémával küszködött, így a formában levő legjobb játékosokhoz igazítottuk a taktikát. Bejött a dolog a félelmetes triplázásunknak köszönhetően, de azért őszintén remélem nem kell hasonló kényszermegoldásokat alkalmazni majd élesben.

(55597)
Magyarország - Costa Rica 112 - 72

Az előző heti formaproblémák nem javultak, sőt romlott a helyzet, szóval a játékra nevezett csapattagok kiválasztása itt is a kényszer szülte legjobb elérhető opciók voltak. Itt viszont mást teszteltünk, az edző gondolkodását, teljes szabadkezet kapott. Nagyon érdekesen játszatta a játékosokat, könnyed 40 pontos győzelem lett a vége, de még át kell gondolnom, hogy ez lehet-e a járható út a könnyebb ellenfelek ellen.

Ha bármi kérdés van ne tartsátok magatokban.

This Post:
11
270099.463 in reply to 270099.461
Date: 6/1/2020 9:28:29 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Sziasztok,

Ahogy ígértem, jöjjön egy kis összefoglaló az utolsó tétmérkőzésünk óta eltelt időszakról.

Először is néhány háttérinformáció, hogy kikkel leginkább miért játszottunk, mik voltak a szempontok a mérkőzések leszervezésénél.
- Ausztria: A cél az volt, hogy közvetlen a tétmeccs után újra játsszunk velük, csak mást kipróbálva, hogy legyen elég jó összehasonlítási alap
- Belgium: Őket már az első néhány mérkőzés után kinéztem magamnak, hogy majd amikor kiesnek velük játszani kellene. A mienknél jóval kisebb BB nemzetként belekezdtek egy nagyon szép edzésprogramba, aminek kezd beérni a gyümölcse, a védekezésük kiemelkedő volt és nem sokon múlott hogy nem jutottak ki a csoportjukból.
- Portugália, Bulgária, Lettország: Itt a cél az volt, hogy különböző elvileg hozzánk hasonló játékerőt képviselő (még! ) országok ellen kísérletezgessünk, akik felettünk vannak a ranglistán
- Costa Rica: Akartam egy nálunk érezhetően alacsonyabban rangsorolt ellenfelet is a sorba, fontos hogy megtaláljuk a kulcsot a nagy különbségű győzelmekhez is, mert egy kis plusz pontkülönbség sokat érhet.

És akkor a meccsek.

(55293)
Magyarország - Ausztria 119 - 136

A két lényegében tét nélküli osztrák meccsen a fél-blank taktika a 2 variációját próbáltuk ki. Nagyon érdekes tapasztalatokat gyűjtöttünk arról, hogy az edző ilyen esetben hogyan variálja a játékosokat a különböző posztokon, de a konklúzió az lett, hogy nem valószínű hogy használni fogjuk a jövőben.

(55337)
Magyarország - Belgium 139 - 126

Ez volt az a mérkőzés amire talán a legjobban készültem az edzőmeccsek közül, a formák is jól alakultak, így az egyik kedvenc ötösömmel kezdhettünk, kíváncsi voltam hogy a legerősebb belső támadásunkkal át tudjuk-e ütni a figyelemreméltó védekezésüket, úgy hogy közben védeni is tudjuk őket. Hatalmas adok-kapok lett a meccsből, mindkét csapat jóval 50% fölött dobott, de a lepattanókban tudtuk őket dominálni, így sikerült nyerni.

(55389)
Magyarország - Portugália 106 - 122

Ez sajnos nem volt egy hasznos mérkőzés, ki akartam próbálni a belgák elleni taktikát idegenben, de sajnos 7 perc után minden borult. A kezdő BD, Eller, lesérült, a helyére beálló csere meg azon a héten épp formaproblémával küzdött. A kimagasló értékei miatt bent hagytam cserének, de arra nem állt készen hogy kvázi végigjátssza a mérkőzést.

(55427)
Magyarország - Bulgária 119 - 117

A semleges taktikák közül ez még kipróbálásra várt. A második félidőben pár pillanatot leszámítva sosem kerültek egy támadáson kívülre a csapatok egymástól. 13 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek a bolgárok, de az előző mérkőzésen lesérülő Eller nem akart hosszabbítást, egy buzzerbeaterrel megnyerte a mérkőzést, izgalmad volt.

(55536)
Magyarország - Lettország 126 - 105

Ezen a héten sok kulcsjátékosunk jelentős formaproblémával küszködött, így a formában levő legjobb játékosokhoz igazítottuk a taktikát. Bejött a dolog a félelmetes triplázásunknak köszönhetően, de azért őszintén remélem nem kell hasonló kényszermegoldásokat alkalmazni majd élesben.

(55597)
Magyarország - Costa Rica 112 - 72

Az előző heti formaproblémák nem javultak, sőt romlott a helyzet, szóval a játékra nevezett csapattagok kiválasztása itt is a kényszer szülte legjobb elérhető opciók voltak. Itt viszont mást teszteltünk, az edző gondolkodását, teljes szabadkezet kapott. Nagyon érdekesen játszatta a játékosokat, könnyed 40 pontos győzelem lett a vége, de még át kell gondolnom, hogy ez lehet-e a járható út a könnyebb ellenfelek ellen.

Ha bármi kérdés van ne tartsátok magatokban.

Advertisement