BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
246064.455 in reply to 246064.454
Date: 11/29/2013 4:51:36 PM
Overall Posts Rated:
146146
Eltarthatósàg érdekes dolog. Csinàlhatunk eltartható jàtékosokat csak vàlogatott szinten nem érünk el vele semmit.
Meg kell oldani,hogy a vàlogatott jàtékosok olyan klubboknàl legyenek akiknek nem gond eltartani 220 ezer fizus jàtékosokat. Minden erömmel ezen vagyok.
Domival össze fogunk és megprobáljuk megoldani.
Kérlek titeket tàmogassàtok Dzsevasz 6-os edzö projektjét.

A màsik dolog az,hogy szeretnék megkérni minden aktiv forumozot,hogy aki itt van és ért a dolgokhoz törekedjen arra,hogy a ligàba jusson. Ez nagyon fontos lenne.

From: SkayHUN

To: Cimi
This Post:
00
246064.456 in reply to 246064.455
Date: 11/29/2013 6:14:26 PM
Overall Posts Rated:
113113
Mindenki nem fér be MKL-be :)

This Post:
00
246064.457 in reply to 246064.454
Date: 11/29/2013 6:49:01 PM
Overall Posts Rated:
350350
Neki egy dolgot kell figyelnie: 21 évesen ne legyen eltarthatatlan.

Igen ez megtörtént a mi időnkben is. Mint mondtam Huba nem kapott fő skillt 21 évesen 120k-val került be és ki az u21-ből!
Ezt próbáltuk kontroll alatt tartani minden időben mindenkinél. P l Krizsán tulaja sem abba rokkant bele, hogy 21 évesen edzték, hanem abba, hogy 22-23 évesen is edzték! Az már tényleg sok volt egy kiscsapatnak

A 100+os ember meg hogyne okozna gondot 3. osztályban. Ezért nem kell olyat nevelni... .... Ha nt esélyes, az már más kérdés,

Van pl az idei keretben is 3. ligás, aki keret legtöbbet kereső emberét edzi. Mi lesz vele majd, ha nem jut fel idén?
Tényleg problémás lesz, ha 100+-t fog kérni jövőre Kasper. Miért ne kéne nevelni?
Megint előjön, ha a kis csapat nevel azért nem jó,mert hamar belerokkan.. ha meg egy tőkésebb csapat edz , pláne NT esélyest, akkor is probléma a 3-ban eltartani egy 100+-ost. Pl Hubát is el kellett passzolni egy farmnak (szerjozsa) idővel nehogy belerokkanjon a nevelője

Azért azt majd leírhatnád, hogy hogyan képzeled el a 17-17-16os centereket, meg az eltarthatóságot együtt.

Lásd Leszkoven vagy Vass esetét. El tudták tartani 3-ban is egy darabig, de nem végtelenségig.

Ha szerinted 21 év végére meg kell hogy legyen a 17-17-16, akkor az hogy fér bele a te eltarthatósági világképedbe?

Ahogy az olaszok vagy szerbek is jártak már, azaz 22 éves kor elején retired lesz! 21 éves korig eltartják és tökre feledzik, amíg lehet,majd a sorsára hagyják a veszendőbe megy. Ezeknek csak az a szerepük, hogy VB- meg Eb címhez segítsék a nemzetüket.
Már láttam visszavonult olasz 22 évest piacon, a csapata nyilván csődbe ment, lehet, hogy a játékost megmentették az 1 milliós licittel..

Most sem én kezdtem a vitát. Elmondtam egy dolgot, ami kerek perec és örökkön örökké így volt és így is marad, hogy kellenek a monsterek is. amit már múltkor lerágtunk, most megint nekem jössz, hogy így meg úgy....
Nem kell minden kijelentésemre rászállnod. Domi védje magát, sztem nem olyan pipogya, hogy ne tudná megtenni.
Ja! Itt kérem Domit, ha van vér a pucájában, akkor dafke, már csak önérzetből is előáll majd év végén a skillekkel, amit eddig minden érában szokásos volt közzétenni.

Nem kívánom tovább ragozni én sem.

Cimivel meg 10000% egyetértek, azért minden "szarral" nem leszünk eredményesek. Lehetne eltartási szempontból 18 db Gyurcsány Györgyünk, DE azzal nem fogunk semmire sem jutni az eredményt illetően....
Úgyhogy az egész ügy egy összetett és nehéz kérdés.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/29/2013 7:17:34 PM

This Post:
11
246064.458 in reply to 246064.457
Date: 11/30/2013 4:02:23 AM
Overall Posts Rated:
190190
Az a hihetetlen benned, hogy úgy gondolod, jobban ismered a játékosokat, mint a saját tulajuk:) Kasper szerintem nem fog 100 fölött keresni az új szezonban. Legfeljebb igen.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Domi
This Post:
00
246064.459 in reply to 246064.458
Date: 11/30/2013 5:15:43 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Azért azt látni kell hogy ez a korosztály egyedülálló az elmúlt 4-5szezonhoz képest és valszeg min az elkövetező 2-3 szezonban se lesz hasonló:
Charlie
csote
Dawa
Nagyfalco
Mikhail
Wolwerine
(Remélem nem hagytam ki senkit az aktív fórumozok közül)

Ezt főleg azért mondom mert ilyen tulajdonos névsor 1 szezonra nem szokott összejönni.
És még van még 2-3olyan név akik közel voltak ahhoz hogy bekerüljenek...

Ez egy olyan korosztály lesz -legalábbis nagyon remélem- akik közül 3-4játékos is odaérhet az NT-re.
Olyan helyzetben vagyok 1-2MVP + játékossal hogy nekem egy mondatot nem kell leírnom felé mert 100%ban megbízom bennük, és tudom hogy tudják hogy mit csinálnak.
Pl Wolwerine-nal szezon eleje óta nem beszéltünk PM-ben Kasperről, nagyon jó edzést ad neki és egy szavam nem lehet ha épp támadó 1-1et vagy épp támadó tempot megy neki mert tudom hogy NT-re az is kell... és U21terén is jól jön.

Rúfusszal is hasonló a helyzet, van 1-2irányelv de ezen kívül nekem más dolgom nincs velük..
Fontos hogy minél több játékos odaérjen Nt-re, számomra továbbra se az a legfontosabb hogy legyen 17-es skill a keretben, mert egyenlőre ebben a korosztályban sincs.

Mégis ez a korosztály olyan értékelést produkált amire nem volt még példa magyar u21történetében(és még nincs szezon vége), és ez nagyban az itt felsorolt 6 tulajdonos érdeme.. és persze hozzájuk jön még a többi kerettag, akik szintén nagyon fontos láncszemek.

Szóval az biztos hogy nem lesz minden évben ilyen erős felhozatal, mert egyszerűen nem vagyunk annyian.
Lehet hogy most majd kövi draftnál vmi újra megmozdul, én nagyon bízom benne, sztem jó irányba megyünk és örülök hogy Dzsevasz is elkezdett újra ténykedni.

Mentor programba nagyon sok tartalék van még, csak sajnos ha megnézzük az elmúlt fél évet nagyon kevesen jelentkeztek..
Pedig minél több jó tulaj van annál több jó játékos lesz...

lehet írni kritériumokat u21 játékosokhoz, pl IR posztra 14-14 KV passz terén 21év elején, de ha ezt senki nem éri el akkor nem állunk ki ? vagy akkor ilyenkor mi lesz? változtatunk 13-13-ra,
nem beszélve arról hogy ez az egész sokkal összetettebb annál hogy kritériumokat állítsunk fel, jelenleg u21szinten szinte nem létezik tipikus BD, és úgy gondolom hogy nem is fog az elkövetkező szezonokban.
Lehet írni irányelveket de azt nagyon rugalmasan kell kezelni...

This Post:
00
246064.460 in reply to 246064.459
Date: 11/30/2013 6:39:13 AM
Overall Posts Rated:
350350
Wolwerine! Nekem Charlie mondta, hogy a fia Czédli 100k közelében van.. Az miért nem hiteles infó?
Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Kasper is 100k közelében jár, már csak a fentebb írt TSi alapján is. Nem garantált, hogy túllépi a 100-at, de közel lesz. Az u21 csapat pattanó ratingja is igazolja, hogy oda van rágyúrva és tudvalevő, hogy 1-1 szint pattanózás 12-es szint fölött +10-12k fizut emel szintenként!
Te még szerencsés helyzetben vagy eltartásilag, mert van tartalékod. De egy olyan relatíve újonc csapat, aki pl nem hajlandó lemondani az a játékosa edzéséről (magyarán nem adta el 18 évesen) az bajba kerülhet, ha nem bővít a stadionján és folytonosan edzi 21 éves korig.

Domi

Szép, hogy ilyen értékelést hozol, de basszus maximális ts-sel a bot szintű ellenfelek miatt halál könnyű dolog volt ezt elérni.
Megmondom, hogy a 17. szezonban mi 8 ts-sel tudtunk rámenni a kieséses szakaszra, ahol 1. körben normáloztunk,mert elég erős volt Szingapúr. utána kellett meghoznom a nagy döntést, hogy Kanada ellen 7 ts-ről indulva muszáj lesz lazáznunk, noha az "életünk" kockáztattuk vele. Kis híján balul is sült el.
Szóval félreértés ne essék ez most nem kunszt, hogy 9 vagy netán 10 induló ts-sel ilyen ratingot értél el a szerencsének köszönhetően (5 vagy 6 bot szintű ellenfelünk volt eddig idén).

A kritérium az egy irányelv! Nem szó szerint kell minden egyes játékost olyanra edzetni, hanem igyekezni túllépni vagy legalább elérni. Azt meg ugye csak viccből írod, h 13 kv +13 passz.. Az ilyen ember szóba sem kerülhetne nálam amennyiben van 4 másik jobb. Ha nincs, akkor az gáz és úgy járunk,mint pl tavaly, hogy nem lehet érdemi eredményt hozni.
centerbe is simán elvárás kéne legyen, hogy 14 bv -vel és 14 2 pontossal jut oda vaki az u21-be. Hogy milyen más skilljei vannak az már rugalmas. Így a pattanó lehet 13-14 vagy 15 is akár már amennyiben valaki annyira ügyes, hogy ezt el tudja érni. Új edzési rendszerben is a 3*14-es skillek elvárhatók 210 cm fölötti magasságnál. (pl Czédli biztosan hozza)

A bedobót meg rossz példa volt felemlíteni, az totálisan egyedi szokott lenni, DE akkor is kell legyen mondjuk 11-12 bv, 9-10 kv, 8 pattanó, 10-11 2 pontosa és 9+ tempója. Ilyen paraméterekkel illik, hogy rendelkezzen egy tisztességes u21-esélyes bedobó 21 év elején.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/30/2013 6:42:04 AM

This Post:
11
246064.461 in reply to 246064.457
Date: 11/30/2013 7:16:56 AM
Overall Posts Rated:
310310
Tehát Leszkoven 120k-val került be a keretbe és őt hozod fel példának az eltarthatóságra. Nagyon okos. Amíg meg nem érted azt, hogy u21 szinten az eltarthatóság azt jelenti, hogy 21 éves kor elején ne legyen túl magas a fizu, addig nincs miről beszélni.
Ráadásul megint magadnak mondasz ellen azzal, hogy leírod 17-17-16-os embereket tartottak el harmadosztályban, külön kiemelve Leszkovent, akinek - mint leírod - 120k volt 21 évesen a fizuja, de Domi szemére hányod, hogy Kasper most 65k-t keres és jövőre 100k is lesz (holott a saját tulaja szerint nem).
Az meg a világ legnagyobb baromsága, hogy úgy eddzünk, hogy 22 éves kor elején vonuljon vissza a játékos. Tudod mit? Téged állítólag annyira érdekel a válogatott bolddogulása, hát tedd meg ezt te. Eddz ki 100-120k-s centereket, majd rúgd ki őket 21 éves kor végén, úgy hogy elment rájuk 3-4 milliód. Ha nem haragszol, én inkább úgy edzek, hogy utána használhassam is a játékosomat.
Domit meg ne kérd, hogy év végén tegye ki a skilleket, mert ahhoz talán az is kéne, hogy a játékosok tulajai ehhez hozzájáruljanak. Ha eddig tényleg az volt a szokás, hogy év végén kiteszik a játékosok skilljeit, akkor az nagyon rossz gyakorlat volt. Ha már itt tartunk, írd le kérlek, melyik kapitány csinálta meg ezt eddig, hogy év végén (akár külső fórumra is) nyíltan kiteregette a játékosok skilljeit. Már csak azért is, hogy véletlenül se szavazzak legközelebb rájuk, ha esetleg indulnának.
Cimivel én is többnyire egyetértek. Csak az a különbség, hogy te kiragadsz egy mondatot a teljes mondanivalójából, ami halványan emlékeztet arra, amit te mondtál, vagy amit "akár úgy is lehetne érteni" és azzal nagy látványosan egyetértesz, ezzel bizonygatva a saját igazadat, én meg fórumon, esetleg pm-ben kibeszélek vele egy-egy témát, majd többnyire konszenzusra jutunk.
Nem értem amúgy, hogy neked miért fáj Czédli fizetése. Nem neked kell eltartani.
Ja és a kritérium az nem irányelv. Ugyanúgy félreérted, mint a múltkor a vétójogot. Nem fejtem most itt ki, ha akarsz, majd utánanézel, hogy mit jelent.
Viszont nagy meglepetésre van valami, amiben egyetértünk, és az történetesen a magasság kérdése az edzésben. NT-nél van idő kiedzeni a 6'8"-7'0" közötti magasembereket, u21-nél viszont a korlátozott idő miatt előnyben vannak a magasabb, főleg 7'2" fölötti játékosok, ezért még picit gyengébb indulók mellett is jobban megéri őket edzeni, csak ez nincs eléggé kihangsúlyozva, amikor a frissen draftolt játékosok értékelése zajlik.

Don't feed the troll
This Post:
00
246064.462 in reply to 246064.460
Date: 11/30/2013 7:31:07 AM
Overall Posts Rated:
190190
Már a pénzügyeimmel is jobban tisztában vagy, mint én, máris nyugodtabb vagyok, hogy van tartalékom, már csak meg kellene találnom. Kaspert kizárólag U21 miatt vettem meg annak idején, illetve saját célra. Pontosan így is edzem, Domival egyetértésben szerencsére. A válogatott az indulói miatt nem is volt opció számomra, egészen a múlt hétig, oda még masszírozni kell majd a dolgokat cimivel, meg a pénzügyeimmel. De abban charlienak igaza van, hogy eddzél ki akkor monstert, nem kell center, legyen irányító. Esetleg dobóhátvéd. Lesz eredmény, neked meg lesz játékosod, és mindenki boldog lesz.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
246064.463 in reply to 246064.461
Date: 11/30/2013 7:39:58 AM
Overall Posts Rated:
350350
Eltartotta GH KK Hubát? Igen. Meg volt oldva egy darabig,majd lepasszolták szerjózsának, aki szintén edzte/tartotta még a 4-ben is! (ő farm volt, némileg szakosodott rá, de egy jó ideig eltartotta Hubát)
Nincs ezzel semmi gond. Sőt! az olaszoknál is megfigyeltem, hogy pl 4. ligában feledzik irdatlan fizujúra, majd ha nem bírja, akkor elviszi egy 1-2. ligás korrekt áron (értsd 1 millió környékén). Így kéne itthon is csinálni, ha nem megy másként..
Csak az alapgond, hogy még nevelő sincs elégséges számban adott korosztályokban és a nagyok meg a tényleges Nt esélyesek/nt tagok átvételével vannak "elfoglalva".

Ki hányja Domi szemére? Csak annyit mondtam, hogy MOST is úgy van,mint RÉGEN VOLT. Akkor is voltak magasabb fizus emberek és ma is lesznek/vannak
Semmivel sem tartunk előbbre e téren, max a játék kedvező bérváltozásai adnak engedményt.

Ha már itt tartunk, írd le kérlek, melyik kapitány csinálta meg ezt eddig, hogy év végén (akár külső fórumra is) nyíltan kiteregette a játékosok skilljeit

Patai, én, wolwerine és cimi "csupán" 4 ember azaz 10 ciklus (ww 2 ciklusban is volt kap)
Pont az volt a vezéreszméje a dolognak, hogy tanulhasson belőle, aki szeretne. Hogy példát vegyenek más edzéseiből mit és hogyan csinál x vagy y menedzser.

Megint azt kéred számon, h nem citálom be a teles szöveget... ccc az egésszel egyetértek kiemelve (különös tekintettel) az adott részre!
Ha ezt nem tudod felfogni, akkor nem tudok mit csinálni

Czédli fizetése egyáltalán nem fáj, sőőőőt! Örülök, hogy ráeszméltél, amit már a kezdetek kezdetén (szezon elején) megmondtam, ha eredményt akarunk, akkor kell 3-4 Czédli! Te eleinte hadakoztál, de beláttad, hogy így jobb és többet ér az eredményt tekintve

Nem akarok olyan vitát, mint múltkor úgyhogy kérlek nem kell felelned.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/30/2013 7:47:22 AM

This Post:
00
246064.464 in reply to 246064.463
Date: 11/30/2013 8:11:55 AM
Overall Posts Rated:
310310
ww után szabadon: tök jó, hogy már azt is jobban tudod, mint én, hogy mit gondolok. Az meg ne is zavarjon, hogy neked pm-ben külön is leírtam, miért így edzettem Czédlit. Eredetileg nem az volt a terv, hogy 21 évesen 100k fizuja lesz és nem azért lett megváltoztatva, mert beláttam volna az igazadat, vagy "ráeszméltem" volna, hogy tényleg az az egyetlen út, amit te mondasz. Egyszerűen hosszútávú szempontokból döntöttem úgy, hogy felgyorsítom az edzését, kell az edzéshely ugyanis jövőre. Azért jó tudni, hogy legközelebb nem kell azzal fárasztanom magam, hogy válaszoljak a pm-eidre, mert vagy nem olvasod el, vagy nem értelmezed.

Köszönöm a neveket, ezúton is bocs ww és cimi, de innentől nem szavazok rátok, ha elindultok valamikor, mert nagyon nem érzem etikusnak mások játékosainak skilljeinek kiteregetését, főleg, ha éppen ellenfele is láthatja. Ezúton is megkérem viszont Domit, hogy Czédli skilljeit ne rakja ki sehova, se most, se később. Akinek akarom, annak majd megadom én.

Ha te tényleg nem látod a különbséget a mai keret fizetése és az általad felvázolt, illetve a beírt példák (pl Leszkoven) esete között, akkor nyugodtan higgy, amit csak akarsz. Csak azt nem tudom, mit remélsz attól, hogy beirogatod ide a rögeszméidet, ugyanis az elmúlt fél (egy-kettő?) évben kb egy ember sem volt, aki egyetértett volna veled, szóval meggyőzni valószíínűleg nem fogsz senkit. Attól, hogy valamit sokszor mondasz, még nem lesz igaz, nem vagy te Cato.

Don't feed the troll
This Post:
00
246064.465 in reply to 246064.460
Date: 11/30/2013 8:18:03 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
csak ugy megsúgom neked hogy 8-as lepattanóval jelenleg nem lehet meccset nyerni BD poszton...

Advertisement