BuzzerBeater Forums

BB Poland > bbinfo.yoyo.pl

bbinfo.yoyo.pl (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
35348.455 in reply to 35348.454
Date: 2/10/2009 5:00:10 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Great 8
Śląsk Wrocław - WKS Lakers
Bilans w sezonie zasadniczym obu drużyn:
WKS Lakers: 17 – 5
Śląsk Wrocław: 13 - 9
Wyniki meczów w sezonie zasadniczym:
W sezonie zasadniczym: 98 - 85, 119 – 95

Ten mecz to na pewno najlepszy mecz I rundy PO pod względem potencjału kadrowego obydwu drużyn. Podobnie jak w Big 8, tak i w sąsiedniej konferencji dochodzi do ponownego starcia WKS Lakers ze Śląskiem. W ubiegłym sezonie swój marsz po tytuł t_mac rozpoczął właśnie od zwycięstwa nad wrocławską drużyną. Można powiedzieć, że dla Mky’ego ekipa Lakersów to prawdziwe fatum, ponieważ oba mecze w tym sezonie również zakończyły się zwycięstwem aktualnych mistrzów Polski. Drużyna WKS prezentuje się fantastycznie, z 10 ostatnich spotkań ligowych wygrali aż 9. Ich znakomita passa została przerwana dopiero przez Pssycho hatcheta, ale do tej porażki nie należy zbytnio przywiązywać uwagi. Śląsk natomiast przegrał trzy ostatnie pojedynki, więc albo szykują siły na PO, albo dopadł ich kryzys w najmniej odpowiednim momencie rozgrywek. Wydaje się, że raczej to pierwsze, ponieważ forma zawodników z Wrocławia musi budzić respekt. Mimo to, powstrzymanie bliźniaczych wież Franciszka Kubata i Kuby Ludwiczaka będzie zadaniem wybitnie trudnym, jeśli nie niemożliwym. We Wrocławiu nie tracę jednak nadziei, Śląsk jako jedyna ekipa w historii polskiego BB, która grała we wszystkich play-offach PLK na pewno tanio skóry nie sprzeda, w końcu tradycja zobowiązuje ;)
Typ:
WKS Lakers: 65 %
Śląsk Wrocław: 35 %

Lepsi Team - Jeziorowcy Wielkopolska
Bilans w sezonie zasadniczym obu drużyn:
Jeziorowcy Wielkopolska: 16 - 6
Lepsi Team: 13 - 9
Wyniki meczów w sezonie zasadniczym:
W sezonie zasadniczym: 59 - 96, 92 - 89
Starcie Lepszych z Jeziorowcami zapowiada się jako pojedynek dwóch trenerów, którzy preferują atak spod kosza i walkę pod tablicami. To gwarantuje nam emocje i walkę do upadłego. Drużyna marcinga to w mojej opinii największe pozytywne zaskoczenie tego sezonu w PLK. Mimo, że grają dosyć jednostronną, wręcz do bólu monotonną koszykówkę, to trudno w tym co robią odmówić im skuteczności i wytrwałości w dążeniu do celu. Rozgrywający sezon życia Olaf Koliński (Jeziorowcy) nie będzie miał we wtorek łatwego życia, ponieważ szwedzko-turecjki duet Lepszych Henriksson- Tütük jest w mistrzowskiej formie. Rywalizacja w trumnie to będzie prawdziwa wojna. Ekipa al_saida po kiepskim poprzednim sezonie znowu wraca do rywalizacji o mistrzostwo. Biorąc pod uwagę ich fantastyczną passę zwycięstw na własnym parkiecie (w tym sezonie jeszcze nie przegrali przed własną publicznością) bez wątpienia to właśnie oni będą faworytami w tym pojedynku. Lekkim ostrzeżeniem może być dla nich ostatni mecz sezonu zasadniczego, w którym to drużyna selekcjonera reprezentacji Polski nie sprostała drużynie marcinga. Mimo to więcej atutów jest po stronie Jeziorowców, doświadczenie w PLK, własna hala i bardziej zbilansowany skład. To powinno wystarczyć ;)
Typ:
Jeziorowcy Wielkopolska: 60 %
Lepsi Team: 40 %

This Post:
00
35348.456 in reply to 35348.455
Date: 2/10/2009 5:01:29 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Uff, teraz powinno być ok. ;)
Za wszelkie błędy z góry przepraszam ;)

This Post:
00
35348.457 in reply to 35348.456
Date: 2/10/2009 5:27:51 AM
Overall Posts Rated:
99
a my na PO gwizdamy

podpisano Pssychole :)

a co do bbinfo to niestety, ale jak widzicie nawet po sposobie informowania o kadrze, ja po prostu nie mam czasu :/

From: al_said

This Post:
00
35348.458 in reply to 35348.457
Date: 2/10/2009 5:45:48 AM
Overall Posts Rated:
88
możesz gwizdać, ale Rocha K i tego z Portugalii możesz mi podesłać na PO:)

This Post:
00
35348.459 in reply to 35348.451
Date: 2/10/2009 6:10:15 AM
Overall Posts Rated:
4747

Menager Byków zdradził jednak, że jego zawodników dwie porażki z rywalem w rundzie zasadniczej dodatkowo motywują , a na mecz wybiera się duża zorganizowana ekipa kibiców i jak mówi jej przedstawiciel ich doping będzie głośniejszy niż gospodarzy. Czy faktycznie Potaplaczki poczują się na parkiecie Mazovia jak w domu ?
Typ: Potaplaczki Bulls 51% - Mazovia Sitno 49%

Hmm to znaczy, że już zatrudnił rzecznika z popularnością:) No ja też zmieniam tego z popularnością na takiego z zaangażowaniem tłumu:)

Last edited by Lukasevic at 2/10/2009 6:10:57 AM

From: Khazaad

This Post:
00
35348.460 in reply to 35348.447
Date: 2/10/2009 6:12:07 AM
Overall Posts Rated:
145145
Myślałem o CMS'ie. I to jakiś czas temu. Nawet zdecydowałem się już na Joomlę. Sęk w tym, że będą potrzebne osoby, które zajmą się konkretnymi działami.

Potrzebuję tylko trochę czasu, żeby ją zaadaptować do naszych potrzeb, dopasować wygląd i skonfigurować z serwerem. Jak sami widzicie, ostatnio strona kuleje, bo nie tylko ja mam inne rzeczy na głowie ;)

Chwilowo zacząłem w domu mały remoncik. Jak skończę to postaram się zmobilizować i wprowadzić jakieś konkretne zmiany na stronie.
Przygotowuję też powoli faq i może wkrótce wezmę się znowu za dokończenie poradnika dla początkujących.

Mam nadzieję, że z Waszą pomocą strona wciąż będzie istnieć, bo będziecie mnie mobilizować do tego, by się nią regularnie zajmować :)

From: hatchet

This Post:
00
35348.461 in reply to 35348.458
Date: 2/10/2009 6:53:57 AM
Overall Posts Rated:
99
Będzie kłopot, chłopaki polecieli na 3 tygodnie na Korsyke, Roch serwuje hot-dogi z parasolką :D

This Post:
00
35348.462 in reply to 35348.447
Date: 2/11/2009 3:36:52 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
GM-Khazaad, robisz tutaj bardzo duzo rzeczy, poza samym bb, ciagniesz jeszcze bbinfo. Tak sobie glosno mysle, czy nie myslales o tym, zeby przeniesc stroneke na jakiegos CMS ?
Kilka osob mogloby zarzadzac trescia, nie angazowalbys sie w przekelejanie tego co juz jest prawie gotowe a jedynie formatujesz i dodajesz na strone.
Mysle mialbys troche wiecej czasu na inne rzeczy.

a moze tutaj ??? http://bbguida.netsons.org/pol/index.php?title=Strona_g%C...

odpowiednie dzialy i zapelniac to wszystko

This Post:
00
35348.463 in reply to 35348.450
Date: 2/11/2009 3:40:07 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
II.2

The Soulcrashers przez cały sezon świetnie grali i zajęli pierwsze miejsce w G8. Większość sukcesów zawdzięczają reprezentantowi Polski Bronisławowi Gałązce (PG), który obecnie jest w wyśmienitej formie. Reszta zespołu jest bardzo wyrównana. W większości spotkań grali R&G. Gościem jest kolejny beniaminek - Wandering Ravens. Na szczególną uwagę zasługuje center Zygmunt Koszalka, reszta zawodników specjalnie się nie wyróżnia. Lecz goście mogą zaskoczyć The Soulcrashers grą pressingiem, w trakcie sezonu zasadniczego kilkukrotnie zagrali w ten sposób w obronie. Największa ilość przechwytów w lidze mówi sama za siebie.

a idz proroku jeden :)

ten koles mnie niszczyl

po dogrywce wygralem a on zaliczyl cos kolo 20 pkt i 20 zbiorek i dwa przechwyty w ostatnich sekundach

nerw mnie szarpal jak czytalem w dogrywce ze zbiera i zbiera :/

This Post:
00
35348.464 in reply to 35348.463
Date: 2/12/2009 12:47:35 AM
Overall Posts Rated:
00
Trzeba bylo przeczytac i zastosowac sie do rad eksperta... Moze przed kolejnym meczem dowiesz sie czegos ciekawego? ;)))

This Post:
00
35348.465 in reply to 35348.464
Date: 2/14/2009 5:04:47 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Przygotowane przez Laczka ;)

II.2

Big 8

Siara tarnobrzeg - Siden Toruń

Bilans sezonu zasadniczego: Siara tarnobrzeg 16-6; Siden Toruń 15-7
Wyniki meczów w sezonie zasadniczym : 105-125; 75-83
Wyniki I fazy PO:
Siara Tarnobrzeg - Piczi Zamość 100 – 86
Siden Toruń - Turów Zgorzelec 96 – 83
W pierwszym meczu PO Siara tarnobrzeg zagrała R&G i rzucając 14-37 za trzy dość łatwo poradziła sobie z przeciwnikiem. Najwięcej punktów rzucił Lech Zdunkiewicz(PG) – 30. Siden Toruń na własnym parkiecie na luzie pokonał przeciwnika grając LI. Goście zwycięstwo zawdzięczają głównie Dawidowi Dzierzeckiemu (SF) 26 punktów i 12 zbiórek! W sezonie zasadniczym dwukrotnie górą byli goście. Za pierwszym razem grali motion, za drugim LI, Siara tarnobrzeg odpowiednio R&G i PtB. Gospodarze nie mają zbyt dużego pola manewru, pod koszem czeka na nich Fabian Birski (C) ze swoją ekipą, więc muszą atakować z obwodu. Siden Toruń może spróbować zarówno motion jak i LI. Przed trenerem Siary ciężki wybór. Siden Toruń jest w tym meczu faworytem: mają wyższy entuzjazm, już dwa razy poradzili sobie z Siarą i mają lepszy skład. W takim razie dzięki czemu oprócz własnej hali może wygrać Siara? Dowiemy się już w sobotę!

Typ: 45%-55%

Great 8

The Soulcrashers - CoHones

Bilans sezonu zasadniczego: The Soulcrashers 15-7; CoHones 13-9
Wyniki meczów w sezonie zasadniczym : 103-91; 74-88
Wyniki I fazy PO:
The Soulcrashers - Wandering Ravens 119 – 118
CoHones - Apator Team 86 – 69

The Soulcrashers w meczu z Wandering Ravens zaryzykowali i zagrali na luzie. Niewiele brakowało, żeby się to na nich zemściło, wygrana w dogrywce 10-9 zaważyła o awansie. Gospodarze atakowali z obwodu R&G, a najlepszym zawodnikiem był reprezentant Polski Bronisław Gałązka (PG), rzucił aż 43 punkty! CoHones w swoim spotkaniu bez większych problemów pokonało Apator Team. Ich żelazna obrona pozwoliła rywalowi na rzucenie jedynie 69 punktów. Najlepszym zawodnikiem był Alvise Panzacchi (C), zdobył 21 punktów i zaliczył 17 zbiórek. Nasz obserwator zanotował dziwne ustawienie CoHones w końcowej fazie meczu. Trener zamiast centra spróbował wpuścił SG. Myślę, że w takim wypadku The Soulcrashers powinno zagrać strefą 1-3-1, ale to jedynie moje skromne zdanie. W sezonie zasadniczym na hali The Soulcrashers górą byli gospodarze, od tego czasu CoHones wzmocniło obronę na dystansie i obwodowym zawodnikom rywala nie powinno pójść tak łatwo. W finale G8 z pewnością będzie mnóstwo emocji. Przewaga własnego parkietu oraz entuzjazmu po stronie gospodarzy, ale CoHones nie odda łatwo finału ligi.

Typ: 55%-45%

Advertisement