Sziasztok,
Ahogy ígértem, jöjjön egy kis összefoglaló az utolsó tétmérkőzésünk óta eltelt időszakról.
Először is néhány háttérinformáció, hogy kikkel leginkább miért játszottunk, mik voltak a szempontok a mérkőzések leszervezésénél.
- Ausztria: A cél az volt, hogy közvetlen a tétmeccs után újra játsszunk velük, csak mást kipróbálva, hogy legyen elég jó összehasonlítási alap
- Belgium: Őket már az első néhány mérkőzés után kinéztem magamnak, hogy majd amikor kiesnek velük játszani kellene. A mienknél jóval kisebb BB nemzetként belekezdtek egy nagyon szép edzésprogramba, aminek kezd beérni a gyümölcse, a védekezésük kiemelkedő volt és nem sokon múlott hogy nem jutottak ki a csoportjukból.
- Portugália, Bulgária, Lettország: Itt a cél az volt, hogy különböző elvileg hozzánk hasonló játékerőt képviselő (még!
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
) országok ellen kísérletezgessünk, akik felettünk vannak a ranglistán
- Costa Rica: Akartam egy nálunk érezhetően alacsonyabban rangsorolt ellenfelet is a sorba, fontos hogy megtaláljuk a kulcsot a nagy különbségű győzelmekhez is, mert egy kis plusz pontkülönbség sokat érhet.
És akkor a meccsek.
(55293)Magyarország - Ausztria 119 - 136A két lényegében tét nélküli osztrák meccsen a fél-blank taktika a 2 variációját próbáltuk ki. Nagyon érdekes tapasztalatokat gyűjtöttünk arról, hogy az edző ilyen esetben hogyan variálja a játékosokat a különböző posztokon, de a konklúzió az lett, hogy nem valószínű hogy használni fogjuk a jövőben.
(55337)Magyarország - Belgium 139 - 126Ez volt az a mérkőzés amire talán a legjobban készültem az edzőmeccsek közül, a formák is jól alakultak, így az egyik kedvenc ötösömmel kezdhettünk, kíváncsi voltam hogy a legerősebb belső támadásunkkal át tudjuk-e ütni a figyelemreméltó védekezésüket, úgy hogy közben védeni is tudjuk őket. Hatalmas adok-kapok lett a meccsből, mindkét csapat jóval 50% fölött dobott, de a lepattanókban tudtuk őket dominálni, így sikerült nyerni.
(55389)Magyarország - Portugália 106 - 122Ez sajnos nem volt egy hasznos mérkőzés, ki akartam próbálni a belgák elleni taktikát idegenben, de sajnos 7 perc után minden borult. A kezdő BD, Eller, lesérült, a helyére beálló csere meg azon a héten épp formaproblémával küzdött. A kimagasló értékei miatt bent hagytam cserének, de arra nem állt készen hogy kvázi végigjátssza a mérkőzést.
(55427)Magyarország - Bulgária 119 - 117A semleges taktikák közül ez még kipróbálásra várt. A második félidőben pár pillanatot leszámítva sosem kerültek egy támadáson kívülre a csapatok egymástól. 13 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek a bolgárok, de az előző mérkőzésen lesérülő Eller nem akart hosszabbítást, egy buzzerbeaterrel megnyerte a mérkőzést, izgalmad volt.
(55536)Magyarország - Lettország 126 - 105Ezen a héten sok kulcsjátékosunk jelentős formaproblémával küszködött, így a formában levő legjobb játékosokhoz igazítottuk a taktikát. Bejött a dolog a félelmetes triplázásunknak köszönhetően, de azért őszintén remélem nem kell hasonló kényszermegoldásokat alkalmazni majd élesben.
(55597)Magyarország - Costa Rica 112 - 72Az előző heti formaproblémák nem javultak, sőt romlott a helyzet, szóval a játékra nevezett csapattagok kiválasztása itt is a kényszer szülte legjobb elérhető opciók voltak. Itt viszont mást teszteltünk, az edző gondolkodását, teljes szabadkezet kapott. Nagyon érdekesen játszatta a játékosokat, könnyed 40 pontos győzelem lett a vége, de még át kell gondolnom, hogy ez lehet-e a járható út a könnyebb ellenfelek ellen.
Ha bármi kérdés van ne tartsátok magatokban.