Roboczo w tej dyskusji możemy przyjąć, że wszystko jest identyczne oprócz tempa. I dyskutujemy tylko o tempie.
Natomiast jeśli chodzi o zbiórki to mówiłem tylko ogólnie (...) I możemy wrócić do rozmowy nie przejmując się tym detalem.
Oczywiście przypadek, że nie ma strat i zbiórek ofensywnych nie występuje, ale można przyjąć, że obydwie drużyny mają ich po tyle samo.
Wybacz, ale mam wrażenie, że trochę się zagalopowałeś w dyskusji dla samej dyskusji, oczywiście można przyjąć, że nie ma wszystkiego, tylko po co w takim razie o tym dyskutować?
Dla mnie jedynym kryterium które biorę przy ustalaniu taktyki to skuteczność danego ustawienia, i tyle. Oczywiście możemy przyjąć twoje założenia i dalej dyskutować, chociaż naprawdę nie wiem o czym, skoro sam raz piszesz, że wolna taktyka jest lepsza dla słabszych ale gdy tylko zobaczyłeś konkretne spotkanie skwitowałeś je stwierdzeniem byłeś słabszy więc przegrałeś. Więc kto ma grać wolniej lepszy zespół? Po co? Skoro grając szybciej uzyska wyższe prowadzenie i całą czwartą kwartę rozegra rezerwami, dzięki czemu za tydzień będzie miał graczy w formie. Właśnie forma, to jest dla mnie coś o czym można dyskutować, mam przeciętny skład, ale dzięki umiejętności utrzymywania większości zawodników w najwyżej formie wygrałem dwie ligi i z problemami mniejszymi bądź większymi utrzymuję się w PLK. I to jest coś o czym można dyskutować, a nie o tym, że mając rywala który wiem, że zagra LI ja ustawiam LP, dla mnie jak wiem, że rywal zagra LI to daję w defie 2-3 i tyle, a ofensywę ustawiam pod moich graczy a nie przeciwnika.