Veliki pozdrav svim članovima naše zajednice.
Želim prvo da se zahvalim svima koji su glasali za mene na izborima i doveli me na poziciju selektora. Vjerujem da ću opravdati vaše povjerenje koje ste mi pružili.
Ove sezone nas očekuje kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a naša reprezentacija se nalazi u grupi B. Pored naše reprezentacije tu su sa nama u grupi reprezentacije Španije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Azerbejdžana i Luksemburga.
Imamo jednog izrazitog favorita u grupi u vidu reprezentacije Španije koja će vjerovatno završiti na prvom mjestu dok će ostale reprezentacije tražiti drugo mjesto u međusobnim duelima.
Nas sutra očekuje prvi duel u kvalifikacijama protiv reprezentacije Mađarske. Mađari imaju korektnu reprezentaciju za ovaj nivo BBa. Najveća mana im je što su vjerovatno ostali bez svog najboljeg igrača Kovacsa koji je ostario, ali vjerujem da imaju dobru zamjenu za njega. Forma igrača im je bolja od naše za ovaj duel.
Što se nas tiče odlučio sam za početak da imamo 14 igrača u rosteru, a po potrebi ćemo raditi pozive ostalih igrača u toku sezone. Najbolje za nas je da krenemo pobjedom i da onda lakše idemo kroz sezonu.
Moram da vas napomenem da se kvalifikacije i samo prvenstvo igra u Turskoj tako da su utakmice u terminu od 17:00.
Vidimo se sutra!
BiH!
![B)](/images/conf/emoticons/smug.png)