Sziasztok,
Eltelt pár hét az utolsó beszámolóm óta, és időközben befejeződtek az első szakasz mérkőzései, így a héten átfordul a Vigaszági-világbajnokság az egyenes kieséses szakaszba.
Sajnos az elmúlt meccsek nem alakultak a legjobban.
Először Izraelbe látogattunk, akik érzékelhetően jobb kerettel rendelkeznek nálunk, így egy esélyünk volt, egy nagyon kockázatos all-in taktika, ami sajnos nem jött be, brutális védekezéssel és labdaszerzésekkel maguk javára tudták fordítani a mérkőzést.
Ezután Macedóniába látogattunk, mindenképp hozni kellett ezt a meccset, hogy a hazai pályára megmaradjon az esélyünk a kieséses szakaszra. Ez meg is történt, három negyeden keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a negyedikben szétdobtuk őket, magabiztos győzelem lett a vége.
És akkor jött a legutolsó meccsünk, a közel azonos játékerőt képviselő Kolumbiát fogadtuk. Bizonyos szempontból mindkét csapatnak tét nélküli volt a mérkőzés, hisz ekkorra már mindketten biztosítottuk továbbjutásunkat a kieséses szakaszra. De közben meg volt tét, ugyanis ezen múlott hogy ki tud hazai pályán kezdeni, és ki idegenben.
Úgy éreztem, hogy minden adott volt ahhoz hogy nyerni tudjunk, de sajnos hibáztam egy hatalmasat, amiért elnézést kérek a közösségtől. Abban a tudatban voltam, hogy ha nem állítok cseréket, de vannak nevezve játékosok, akkor az edző a lehetőségek közül válogat és variál. Ezt azért gondoltam szükségesnek mert a cseréink forma problémákkal küzdöttek, így reméltem hogy az edző majd kiválasztja azokat akik a leginkább alkalmasak az adott szituációban. Na ez nem történt meg, végig parkettán tartotta a kezdőket akik a végére teljesen elfáradtak, Kolumbia az utolsó percekben felzárkózott, majd 22 másodperccel a vége előtt átvette a vezetést 90-89-re. Volt még egy támadásunk, így az esély még mindig megvolt a győzelemre, de sajnos először 3 másodperccel a vége előtt Jánosy dobása maradt ki, majd a támadólepattanót összeszedő Borossnak sem sikerült bedobni. A végén még dobtak 2 büntetőt a kolumbiaiak, így alakult ki a végeredmény.
Nagyon sajnálom, nyernünk kellett volna ezt a meccset, minden adott is volt hozzá, de a hibámnak köszönhetően ez nem jött össze.
És akkor jöjjenek a linkek a meccsekhez:
(56293)Izrael - Magyarország 103 - 85(56334)Macedónia - Magyarország 78 - 103(56377)Magyarország - Kolumbia 89 - 92És akkor egy kis összegzés az első fordulóró: 6-2-es mérleggel zártuk ezt a szakaszt, 184-es pontkülönbséggel, ami a tabella 19. helyére volt elég. Ha csak ennyi infót mondott volna valaki a szezon elején, azt mondtam volna, hogy elfogadom, de a tudat, hogy egy apró hibán/tudatlanságon múlott, hogy nem 7-1 és a 12-13. hely valamelyike és hazai pálya, az elkeserítő.
És a mai napon kezdődik a kieséses szakasz, első ellenfelünk Ukrajna, hozzuk látogatun. A két csapat közel azonos erőt képvisel, megteszünk mindent a győzelemért és a legjobb 16-ba jutásért.
Ha bármi kérdés van ne tartsátok magatokban.