Ezt atbeszeltuk oda-vissza 2-3 honappal ezelott, azota nyilvan nem valtozott a rendszer...
A tankolast egyertelmuen azert buntetik, mert regen mi volt a taktika? Begyujtottel par milliot aztan evickelj el a top 4-be az alapszakasz alatt, majd a PO elott vegyel 2-3 a csoportodnal joval erosebb jatekost (akar meg azon az aron is, hogy a heti egyenleged minuszba lesz a PO idejere) de feljuss es ott majd egalba leszel. Igy 4. helyrol hanyszor de hanyszor besetalt valaki a dontobe es siman lehozta, azzal szembe aki esetleg "normalis uton" edzett, csapatot epitett es hozott egy atlagos jo teljeseitmenyt.
Az hogy ez a fajta kontroll realis e , vagy jo mas kerdes, de valahogyan ez ellen tenni kellett, ez szerintem ertheto.
A piaci arak valtozasa is valahol ennek koszontheto, de valoban irrealis. Irrealis azert, mert a beveteleid viszont nem valtoztak, nem hogy ezzel aranyosan de kb. sehogy.
En ahogy leirtam anno 3 szezonnal ezelott kezdtem el (kenyszerbol) total uj csapatot epiteni, uj 18-evesekkel elkezdeni edzeni, draftra kolteni, eladni kb minden kezdo jatekosom (megtartottam kettot akikkel volt hogy visszaesve a III-at siman megnyertem, a II- ligat meg leadtam). Ez jelen pillanatban is tart. Nem eroltetek semmit, nem akarok nyerni, csak penzt gyujtok es edzek. Ha nyerek es feljutok plusz, ha nem akkor sem koltok semmit, csak folytatom. Igy 3 es fel szezon alatt oszehoztam 11 millat. (kb. 200 ezrem volt). Van 3 fiatalom akik bar sajnos nem egyenlo mertekben fejlodnek, es nem is szantam oket U21-re (sajat edzesterv alapjan haladok) egeszen pofasan allnak. Szerintem kb. ennyit lehet kihozni a jatekbol most.
Elvezetesnek semmikepp sem mondanam, gyorsnak sem. Es meg igy is a problemak ott fognak kezdodni amikor I ligaba szeretnek feljutni majd. (ez nem sikerult soha, pedig beletoltam anno mindenem a csapatba, azert is kellett nullaznom magam). volt hogy torony magasan elsokent hoztam le II-ben az alapszakaszt, megis jott a szokasos bevasarlos taktika es kivertek a PO-ban. Eltoltottem igy vagy 4 szezont II-ben, folyamatosana top-ban, ami nyilvan nem engedett meg megtakaritast, eloregedtek a jatekosok, edzeni nem tudtam mert az eredmenyessegbe nem fert bele, ez lett a vege.
II-be feljutni nem latom akadalyat, most aranylag eros III csoportom van, jovore szerintem meglesz a fiataljaimmal siman, iden nem. Hogy II-ben top legyek es I-be jussak viszont mindenkepp kell majd 2-3 jatekos. Na itt lesz a baj, mert meg ha a felretett penzbol meg is oldom, megint nullan leszek es ami szerintem a leginkabb hianyzik a atekbol az a normalis bevetelek kompetitiv jatek mellett is.