Ajajajajajajaj, ještě TIE-TIE, to tu ještě nebylo :-)
Tak když už si zavedli tento systém, že trenér hráčům řekne, dneska bežte hrát na pohodu, tak už v tom od postaty není třeba hledat nějakou logiku apod. Dohody jsou na NT úrovni základ úspěšné práce s náladou, bez nich neuhraješ nic, ale můžeš kandidovat a zkusit si hrát bez dohod, hodně štěstí. Na klubové úrovni je to něco jiného, tam dohody nejsou u mne na denním pořádku.
To pravidlo o vysoké ceně je hlavně proto, aby si cíleně nepřelával peníze z klubu do klubu, aby ten prodávající nezískal výhodu, že mu třeba nasype prachy bohatý tým, které se rozhodne končit apod.
Zase absolutní nepochopení. Nepíšu lidem, aby někoho přestali bidovat. Naopak, jsem jen rád, když se rozšíří okruh manažerů trénujících pro NT, nejsme žádná uzavřená sekta ani mafie. Když hráče koupí někdo jiný, mi zbude místo v týmu k tomu, abych řešil, až se na trhu objeví někdo další, pro koho nebude spolehlivý kupec. Když lidem píšu, tak chci vědět, jaké s tím hráčem mají plány a jestli jsou schopni pro NT dostatečně kvalitně trénovat, zabitých talentů nekvalitním tréninkem už byla spousta. A když se ujistím, že je to správná adresa, tak mile rád přestanu bidovat sám. Když zjistím, že to správná adresa není, tak mu vysvětlím, že potřebuje kvalitnější trénink a že bych uvítal, aby ho nechal odejít jinam. Jako jestli žiješ v představě, že někomu napíšu "Ty sráči, neser se už do toho Franty Nováka", tak fakt ne.
Takže jestli máš trenéra 6 a zájem trénovat potenciály 10 pro NT, tak se klidně přidej a jinak nás to, prosím, nech dělat, jak uznáme za vhodné.