1. Szükség van. Azonban ahogy írtad, nincs sok idő arra, hogy minden skilljét egyforma arányban eddzük. Én taktikától függően kétféle bedobótípust tudok a válogatott számára elképzelni. Az egyik az a benti támadásra összpontosító taktikánál használt bedobó, míg a másik a kinti támadásnál használt bedobó, egyszerűség kedvéért kinti és benti bedobó.
Első variáció:benti bedobó erős belső skillek, akár mondjuk összesen 36, és említésre méltó tempódobás, és külső védekezés: kb 10,10. Mivel ezek az értékek nagyon magasak, arra már nem jut idő, hogy a többi skillt (dobótáv, stb) fejlesszük, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy ezek a az edzeni nem kívánt képességek egy bedobó esetén, már viszonylag szép értékekről indulnak. Ezek a játékosok nyilván magasabbak is, mint a védekező bedobók. Tehát szükség van a 200cm fölötti bedobókra is, azt azonban tudni kell, hogy az ilyen játékosok nagy részét a rendszer a draft során PF-ként sorolja be. Ezeket később megfelelő potenciál esetén a válogatott számára PF-nek tovább lehetne edzeni.
Második variáció: kinti bedobó: Ezeknél a játékosoknál pont fordítva pedig a legfőbb 3 külső skillre fordítunk nagy figyelmet, míg a belső skilleket úgy 27-re kéne eljuttatni, de a lepattanó, a 9-es szintnél akár alacsonyabb is lehet. Az ilyen típusú játékosok nagy részét pedig sokszor SG-ként is draftolhatják. Ezért gondolom úgy, hogy a draft után, mikor a játékosok képességeit megtudják, a scoutok úgymond egymás között cserélgessenek, tehát ha mondjuk egy játékos PF-ként draftolódik, de kiegészítőskillei és magassága inkább SF-ként predesztinálják, akkor jelen esetben én adjam át neked, és vice versa.
Emiatt van nagy jelentősége annak, hogy mondjuk neked az adatbázisban ne csak a SF-ekhez, hanem a SG-khez, és a PF-khez is lehessen hozzáférésed.
2. Szerintem a korosztályok szerinti elosztás itt nálunkfelesleges, mert 1100 felhasználós ország vagyunk, tehát én mondjuk el tudtam látni az összes C/PF-et. Nyilván vannak előnyei is, de annyit - úgy vélem - nem ér.