włosi wygrali na tablicach bo u nich od PG do SF potrafili zbierać, a różnica w tym elemencie wśród PF/C niema tak wielkiego znaczenia
Moim zdaniem w zbiórkach na PG i SG nie odstawaliśmy. Na PF i C byliśmy trochę gorsi, a największą różnicę robił SF (jaki on ma poziom zbiórek?). Ponadto gra na wyjeździe też ma negatywny wpływ na zbiórki.
Podsumowując: zbiórki u SFa? Jak najbardziej tak. Zbiórki u PG, SG? Miły dodatek, ale nie najważniejszy. Powyżej 8 nie ma sensu trenować. Oglądałem kiedyś mecz, w którym zawodnik grający na PG miał zbiórki 17 i zagrał ponad 50 minut (bez zmiany krycia). W tym meczu drużyna miała niższy poziom zbiórek niż zazwyczaj, choć wyższy od przeciwnika. Zgadnijcie ile piłek zebrał ten zawodnik? 3 :) Po prostu PG,SG w meczu mają zazwyczaj niewiele okazji do zbierania.
Czy C mający pensję 0,5 mln nie może mieć OD 8, JS 12 i PS 10
Może mieć, ale Ci Włosi raczej PS nie mieli. Zarówno C jak i PF zanotowali liczbę asyst: 0. Za to nasz Ferkaluk aż 7! Niestety piłek też zebrał 7 :/ Z drugiej strony zawsze możemy cieszyć się małymi sukcesami: wygraliśmy z Włochami w asystach i blokach. (Kiedyś Piechniczek chwalił naszych piłkarzy po przegranym meczu, bo wykonywali więcej rzutów rożnych niż przeciwnicy i do tego każdy z nich inaczej!)
A więc trzeba uznać że pensje powyżej 200 tys. są dla NT złe, a nie dobre.
Czy ja wiem. Takiego z pensją do 250 tys. to idzie w PLK utrzymać, prawdopodobnie z korzyścią dla wyników klubu. A takie Toroo ma 2 niezłych C z Włoch
(24823). Jakby tam grali Polacy o takich pensjach i formie, a nie Włosi to być może my bylibyśmy w meczu NT górą.
Last edited by Big Z at 10/19/2010 8:55:11 AM