Čeprav so minimalne razlike med napredovanjem igralcev npr 19 letnik komaj opazno hitreje napreduje kot 18 letnik pri enopozicijskem treningu.Bi to je povdarjam moje osebno mnenje pa bi lahko rekli takole.18 do prvega dneva 22 let torej 18 do 21 let zelo hito napredujejo ,22 do 25 let trening se upočasni ,26 do 30 igralci zelo neradi napredujejo,31 naprej pa jih moramo že silit da napredujejo od 32 let naprej moznost padanja skilov ,od 35 let naprej le redkim ne padajo skili .
Vendar pa recimo jaz treniram 19 in 18 letnika slovenca in 19 letnik ,ki je dosti manjši od 18 letnika (Lansko leto govorim) je 18 letnki ki je višji prehitel v spodnjih centrovskih skilih medtem ko je 19 letnik hitreje napredoval v zgornjih oi ali branilcevskih skilih.
Ker začetnik ne more zastopit prepirov na forumu bi še enega razjasnil.
Na forumu se je prepiral copatar ki trenira 5 slovencev skupinski trening ter 2 ki trenirata enopozicijsko.Ali nižji skili hitreje napredujejo kot višji.Vsi imajo po svoje prav ,Če treniraš enopozicijsko se upočasnitev ne opazi ekipni trening, ki je samo 60 % popravite me če se motim pa zelo.ZAKAJ Glej recimo da se igralec rodi z enko pa ima npr 1.6 in če skače enopozicijsko o.9 Prvi trening 1.6 plus 0.9 je 2.5 naslednji 3.4 nato 2,5 itd Večinski trening je 60% torej ni skok skila 0.9 pač pa malo manj kot 0.6 skupinski najbrž 0.54 .ko pridemo do višjih skilov enopozicijski se spremeni iz 0.9 na 0.8 kar se niti ne opazi skupinski pa iz o.54 na 0.48 ker pri ekipnem že tako počasneje napredujejo se to opazi zelo enopozicijsko pa ne.Upam ,da se ne motim in res leta odločajo.a dvomim v to.Tega nisem nikjer prebral je le osebno mnenje.lp