BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 - sezona 38

U21 - sezona 38

Set priority
Show messages by
From: Oziris
This Post:
11
285928.48 in reply to 285928.47
Date: 4/26/2017 12:08:20 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Izvinjavam se što tek sada pišem, ali stvarno nisam ranije mogao, a i teže sam prihvatio ovaj poraz, pa je možda i bolje što sam malo sačekao.
Već je rečeno da smo uzgubili za jedan koš. Da li je bilo nesrećno jeste, da li je možda neki bolji potez mogao da pomogne, verovatno jeste. Tvrda utakmica sa manjim brojem poena na šta sam i ciljao, ali moram priznati da me je malo i iznenadio njihov selektor kada je napao spolja. Očekivao sam unutra ili ako ne to, onda neku neutralnu taktiku, ali spolja nisam. Igrali smo sa 3 beka, pa se to i nije mnogo odrazilo.
Sve u svemu, težak poraz. Jeste Estonija veoma dobra ekipa i visoko rangirana, ali imali smo priliku i nažalost ona je zamalo izmakla. Ali iako ovaj poraz boli, bar mene lično, ima i svetlija strana ovog poraza, a to je da smo se veoma dobro nosili sa kvalitetnijom ekipom od naše i daje određenu nadu da se možemo nositi i u ostala dva meča. Nadam se da ćemo smisliti dobru taktiku i pobediti.

@Atlas1

Znam da ne kudiš. Ovo je i više nego dobrodošlo. Odlučio sam se na ovakvu taktiku iz sledećeg razloga. Uz konsultacije sa iskusnijim menadžerima odlučio sam da igram ili motion ili beka na C, pa patient. Meni lično su te ideje bile najviše primamljive. Od ove postave sam očekivao da KC dođe do izražaja, pa sam tu postavio našeg najboljeg šutera. Svakako sam očekivao više od njegovog postignutog skora. Podbacili su i bekovi, pogotovo Majstorović sa 2/12, ako se ne varam. Za Bodirogu sam znao da neće imati veliki učinak u napadu, ali je bio tu zbog odbrane između ostalog. Bilo je ili on ili Mitar Lalić, ali sam se odlučio za Bodirogu zbog bolje forme.
Ima tu još nekih pojedinosti, ali da ne dužim previše. Ja sam mislio da će ova postava pobediti. Da je bilo loše, nije skroz, jer da jeste ne bi bili ovoliko blizu pobede. u 3 četvrtine smo bili bolji, ali eto na kraju se uvek krajnji rezultat računa, a to je da opet nisam uspeo. Da sam postavio neku drugu taktiku možda bi pobedili, a možda i ne bi. Nadam se samo da možemo pobediti preostale 2 utakmice u prvoj fazi takmičenja. :)

This Post:
00
285928.49 in reply to 285928.48
Date: 5/1/2017 8:12:16 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Danas igramo veoma bitan meč sa Mađarima. Ko pobedi zadržava šansu da prođe dalje, a ko izgubi oprašta se od prolaska dalje. Obe ekipe će danas ići na pobedu i ostaje nam samo da vidimo ko će koga nadmudriti. Ja se nadam da ćemo to biti mi.

Mađarska je solidna ekipa, na rang listi je na 11. mestu. Ima neke igrače sa veoma visokim platama koji su u dobroj formi. Oni su takođe izgubili svoj prethodni meč i to od reprezentacije Portugala koja danas igra sa reprezentacijom Estonije. Nas taj meč ne zanima previše, jer su nam potrebne obe pobede do kraja za prolaz, ali upravo ako bi prošli onda bi nam značilo da Portugalija danas pobedi.

Kao i prošli put protiv Estonaca verujem u pobedu i nadam se istoj. Smatram da je Mađarska kvalitetnija ekipa, ali da možemo da pobedimo.

Ko može neka svrati na čet.

SrbijaU21 - MađarskaU21 18:40h

Last edited by Oziris at 5/1/2017 8:14:16 AM

From: Vaske31

This Post:
00
285928.50 in reply to 285928.49
Date: 5/1/2017 11:22:21 AM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
Bice jako tesko, prosli mec nas je sreca izdala i to ce nas mozda kostati. Madjari su jaci od Estonaca, i favoriti su veceras, ali mi imamo svoje sanse i pokusacemo to da iskoristimo.

Mislim da ce nas napasti pod kosem i da treba obratiti paznju na njihove centre jer su svima pravili velike probleme, dok je njihova bekovska linija na zadnja dva meca pogodila ukupno 1 trojku, pa ih vidim kao daleko manju opasnost nego sto su Tabori, Hodos, Szarvas...

From: Vaske31

This Post:
00
285928.51 in reply to 285928.50
Date: 5/1/2017 1:21:45 PM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
Na poluvremenu +10 za nas!

Kod nas ubedljivo najbolji Mitar Lalić sa 11 poena i 6 skokova, ali ono još važnije što je Mitar radio u prvom poluvremenu su iznuđeni faulovi. Tako da sad najbolji igrač Mađara (momak koji im je pola tima) ima 4 lične!
Goran Ristić Growler je drugi strelac našeg tima sa 8 poena na poluvremenu.

Neću sad ništa da baksuziram, čujemo se posle tekme :D

This Post:
00
285928.52 in reply to 285928.51
Date: 5/1/2017 2:48:46 PM
Overall Posts Rated:
356356
Kraj utakmice i opet ja sa lošim vestima kao crni gavran...
Odlično prvo poluvreme. Prednost od 10 poena razlike u našu korist, dobra igra u napadu, još bolja u odbrani. Sveli smo Mađare na 27 poena u prvom poluvremenu, a onda u drugom potpuno druga priča... 48 poena u drugom poluvremenu su dali na našu pogođenu zonu i fokus, plus 3 visoka igrača. Neću da tražim krivca u samoj igrici, ali mi je malo čudno kako su tako različita 2 poluvremena odigrana.
Naš napad je trebalo da ide preko Ristića, ali je mađarski selektor rotirao i krilnu poziciju je branio bek, tako da Ristić nije uzeo šuteva koliko se očekivalo. Treći centar im je branio našeg beka kog je igrao Filipović koji je krilni centar u suštini, pa zbog lošijeg šuta spolja nije stvorena očekivana prednost. Ali je napad ipak dobro funkcionisao u prvom poluvremenu, jer su iskočili neki drugi igrači, ali u drugom poluvremenu je i napad, pored odbrane, posustao. Dali smo koliko i Mađari u prvom poluvremenu, 27 poena.

Portugalci su nakon produžetaka pobedili Estonce i tako su nam zapečatili sudbinu. Izgubili smo sve šanse da se plasiramo u drugi krug.

This Post:
11
285928.53 in reply to 285928.52
Date: 5/7/2017 6:30:37 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Sutra igramo meč sa Portugalijom, poslednji za nas u ovom takmičenju. Prošla je All-star nedelja i forma je i jednima i drugima nešto lošija. Nama je osakaćena u jednom segmentu igre, pa je postava za sutrašnji meč iznuđena i po mom skromnom uverenju jedna od dve moguće. Videćemo da li će biti dovoljno ovoga puta.

Neću moći da budem na četu sutra, ali se nadam pobedi u ovom meču. Meč počinje u 18:40h.

This Post:
11
285928.54 in reply to 285928.53
Date: 5/8/2017 5:02:28 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

U rezultatski nebitnom meču zabeležili smo pobedu protiv reprezentacije Portugalije koja je izborila prvo mesto u grupi. Poklopilo se da smo odigrali isto kao i Portugalci u napadu, a čak smo i isti fokus promašili. Bolje smo se snašli u napadu na veće zalaganje i pobedili 69:48. Ovom pobedom smo obezbedili 3. poziciju.

Ne bih se nešto preterano puno vraćao u prošlost, ali pošto je takmičarska sezona za nas završena dužan sam kratku retrospektivu. U sezonu smo ušli sa nekoliko problema na poziciji bekova gde određeni menadžeri nisu ispoštovali dogovore u vezi sa treningom i zbog toga smo bili ubedljivo najslabiji tu, čak i pored vrlo diskutabilnih krila. Bilo je naravno i menadžera koji su bespogovorno slušali sve što im se predlagalo i njima dugujem posebnu zahvalnost. To su menadžeri igrača poput Gorana Ristića, Miloša Stanića, Slobodana Bandura i Miloša Mirkovića kog trenira Tuna. Kod Mirkovića je bilo obrnuto, Nije Tuna slušao mene, već ja njega. :D
U svakom slučaju ovo su igrači koji su i činili okosnicu bekovske linije. Svima ostalima je nešto falilo, ali da ne zalazim sad u to previše, jer ima svega. Poput Novakovićevih 5 na dodavanju, Majstorovićevih IS 2 ID 5, itd...
Još jedna bitna stvar je ta da smo bili ograničeni kada je napad iznutra u pitanju. Zbog karakteristika bekova bili smo primorani da uglavnom igramo spoljašnje napadačke taktike. Vidimo da su u poslednje 2 utakmice na istu taktiku bekovi jedva nešto pogodili, upravo zbog toga što su lošu u šutu iznutra. To su sve stvari na koje sam menadžerima ukazivao, ali nažalost ostalo je isto manje-više.
Ipak, nekako smo uspeli da nadomestimo nedostatke kod bekova i niko nas nije preterano nadigrao. Usudiću se da kažem da nas niko i nije nadigrao, uprkos 2 poraza, a objasniću i zašto.

Kao što sam već i rekao za krila, ona su dosta diskutabilna, ali ne mogu da kažem i da su loša skroz. Nekako smo se snašli i za krila, ili su ga igrali bekovi ili krilni centri. Oni koji prate duže rad mlade reprezentacije verovatno znaju da smo uvek imali odlična krila, jer je Zvone majstor u tome. :) Ali ova generacija je jednostavno takva da je svakom igraču ponešto falilo, ali kao što rekoh to nije bio problem. Pohvalio bih menadžere Miodraga Čapljića i Joce Vučinića, a i menadžer Dragana Žikića je takođe bio korektan.

Što se centara tiče zadovoljan sam ovim igračima koje smo imali na raspolaganju, jer je bilo stvarno raznovrsnih igrača za svaki napad. Najviše mi se svidelo što smo imali dosta centara koji su se pokazali dobri kao šuteri. Činjenica je da uvek imamo problema sa protivničkim centrima koji su dosta jači od naših, ali naši upravo tim sekundarcima mogu da se nekako suprtstave drugima. Na primer, naš Darko Opačić ima najviši IS u ekipi koji je 16, a maltene sve jače reprezentacije, a čak i one osrednje imaju ovakve centre već na početku sezone, a mi evo na pola i jače. No, rekoh da se i to nekako nadomestilo kao i uvek. Menadžeri svih ovih krilnih centara i centara koji su pozvani zaslužuju zahvalnost. Malo su neki pred kraj zabušavali, pa se nekima forma pokvarila, ali dobro. Većim delom su bili dobri. :D

Što se samih utakmica tiče mislim da smo dobro sa svima igrali i kao što sam i rekao mislim da nas niko nije ni nadigrao. Pre svega mislim tu na Mađarsku koja nas je pobedila 75:64 posle velikog preokreta. Naravno, može svako da kaže "Ko gubi ima pravo da se ljuti", ali meni je stvarno ta utakmica bila čudna. Voleo bih i da mi možda neko od starijih objasni zašto je to tako bilo, ali igram dovoljno dugo da znam da se ovakve utakmice dešavaju stalno.
Čudna mi je pre svega, jer smo pogodili zonu i fokus u odbrani, njihovi igrači su čuvani od strane igrača koji su mogli to da odrade kvalitetno uz ove pogođene zonu i fokus. To je manje-više i funkcionisalo, ali je onda zatajilo, ali je više zatajio napad koji je bio katastrofalan u drugom poluvremenu.

Last edited by Oziris at 5/8/2017 5:03:38 PM

This Post:
00
285928.55 in reply to 285928.54
Date: 5/8/2017 5:25:07 PM
Overall Posts Rated:
356356
I tako, posle prvog poluvremena koje smo dobili sa 10 razlike oni su pobedili sa 11 razlike, -21 u drugom poluvremenu.

Bila je tu i ova utakmica sa Estonijom na jednu loptu, bukvalno na jednu trojku, na 3 bacanja, itd. Poraz rezultatom 73-71 gde nam je protivnik imao promašen fokus. Ne bih previše o toj utakmici, jer je to na jednu loptu, što znači 50-50%. Ovaj put je nažalost prevagnulo na stranu protivnika. Ne bih previše o tome, ali je činjenica da je to i odlučilo o tome ko ide dalje. Da smo tu imali malo više sreće sada bi mi išli dalje. Naravno, to je sada "Šta bi bilo kad bi bilo" i postavlja se pitanje da smo pobedili kako bi se odvijala situacija, ali ja sam čvrsto uveren da bi bilo isto kao i što jeste. Mislim da Estonija ne bi pobedila Portugaliju i da bi bio isti raspored na tabeli samo što bi Estonci i mi bili rotirani.

Moram da kažem i to da je sav ovaj rasplet manje-više i bio isplaniran, odnosno priželjkivan. Naizgled je Estonija najjača u našoj grupi, ali sam ja uvek video Portugaliju u toj ulozi i znao sam da će pobediti sve do poslednjeg kola gde je i bilo logično da izgube, jer nije bilo potrebe da troše entuzijazam. Tu sam računao pobedu i bilo je potrebno da ostvarimo još jednu pobedu pored te, ali nažalost nismo uspeli u već navedenim utakmicama. Nije da tražim alibi, ali mislim da nije nepošteno da kažem da je ta jedna lopta odlučila i da ovog puta jednostavno nismo imali sreće. Mislim da smo slabija ekipa od ove tri pomenute, ali smo se dobro nosili sa svima, ali nam se nažalost to nije vratilo što se kaže.

Kao poslednju reč bih istakao da ću razumeti nezadovoljstva posle još jednog ispadanja u prvoj fazi. Za većinu vas je ovo verovatno neuspeh, ali ja iskreno nisam siguran da li bih mogao reći da je neuspeh za mene. Naravno da nisam zadovoljan rezultatom, ali mislim da je primetan napredak u svemu ovome. Možda je ovo znak da već sledeće sezone možemo nešto više učiniti.
Voleo bih i Vaša mišljenja da pročitam ukoliko je neko voljan da prokomentariše. Još neke stvari sam želeo da kažem, ali su mi misli pobegle, pa ću dopisati ukoliko se setim.

This Post:
11
285928.57 in reply to 285928.56
Date: 6/19/2017 9:47:23 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Posle dužeg vremena se obraćam, jer sam bio strašno zauzet, a i nije bilo takmičarskog značaja u utakmicama koje smo igrali. Sada ću ipak rekapitulirati ovaj drugi deo sezone.
U ovom trenutku igramo protiv reprezentacije Perua, a ranijih nedelja smo igrali protiv Škotske, Letonije, Finske, Engleske i Švedske. Kao što vidite preferirali smo severnu Zemljinu hemisferu, a za kraj smo izabrali tropske prašume Južne Amerike. :)
Elem, pobedili smo sve prijateljske sem prve protiv Škotske, jer su oni igrali sa igračima starijim od naših. Gledao sam da protivnici budu što približniji nama po rangu i pošto smo ih sve vrlo lako savladali opravdano se možemo nadati da i jačim reprezentacijama možemo biti takmac. Kada sam već spomenuo i taj rang, onda valja reći da je i on za nijansu bolji trenutno. Na rang listi smo sada 28. što znači da smo se popravili za 5 mesta. Možda je neznatno, ali možda će i značiti prilikom žreba za predstojeći Utešni turnir.

Što se ekipe tiče meni se sviđa kao i svaka do sada što mi se sviđala. :D Očigledno je da ne znam da procenim jačinu ekipe, pa ću to preskočiti ovaj put. Ko želi da pogleda ono s čime raspolažemo može to učiniti vrlo lako, jer je na disku sve ažurirano. Trenutno radim draft i ima brdo igrača i posla oko njih, pa kad to završim disk ću skroz urediti, obrisati stare igrače i sve to.
Ekipa je standardna za naše uslove i potencijale. Nešto slabiji centri nego prethodnih sezona. Nemamo nijednog razbijača. Krila su solidna pogotovo Todor Stojković. Bekovi standardno solidni, ali ništa posebno. Ne izdvajaju se ni po čemu. Moja malenkost je opet istrenirala jednog beka, Nedeljka Đuričića. Ima najviše skilova od svih ukoliko se ne varam, ali je zanimljivo da je tek treći bek po kvalitetu, uprkos broju skilova. :) To samo govori da su nam svi bekovi istog kvaliteta i odlučivaće nijanse ko će igrati.

Hvala menadžerima koji treniraju sve domaće igrače. Trening se svakako isplati. Eto, do sada nisam imao rezultatskih uspeha sa reprezentacijom, ali sam bar sa mnogim menadžerima istrenirao dobre igrače koji su ili ostali po svojim timovima da budu nosioci igre ili su prodati za višemilionske cifre. Ovo bi trebalo da bude svima dovoljna motivacija za trening domaćih igrača. :) Pogotovo sada kada nam dolaze bolji igrači sa drafta. Još jednom, hvala menadžerima na saradnji do sada, hvala što većina poštuje ono što tražim i nadam se da ćemo imati odličnu saradnju i ove poslednje sezone u kojoj ću biti selektor.

U narednim danima verovatno će biti više reči o ekipi, draftu i protivnicima.

Advertisement