BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Καφενείο η Ωραία Αίγα X

Καφενείο η Ωραία Αίγα X (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241958.471 in reply to 241958.457
Date: 9/18/2013 2:22:26 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Εντάξει φίλε αφόυ έβγαλες καλύτερο τον άμπαλο Ρομπέρτο από τον καλό Σηφάκη (δεν λέω οπωσδήποτε για τον φετινό), οκ. Δύο γκόλ έφαγε ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να τα γλιτώσει, αν έκανε έξοδο ο Ρομπέρτο. Άχρηστος είναι απλά. Λίγο καλύτερος από Λέμενς και Κοστάντσο.

Last edited by epanastatis79 at 9/18/2013 2:23:08 PM

From: str77
This Post:
00
241958.472 in reply to 241958.471
Date: 9/18/2013 4:37:56 PM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10971097
Second Team:
Back2Back
Να πω κ γω την αποψη μου για τον Ολυμπιακο.

Σαν οπαδος του Ολυμπιακου δεν μου αρεσει να τρωω 4αρες απο καμια ομαδα, ακομα κ αν λεγεται Μπαρτσελονα, αλλα εχω μαθει να βλεπω κ περα απο το σκορ. Χθες ειδα μια ομαδα να κυριαρχει στο γηπεδο για 45 λεπτα με αντιπαλο μια πολυ ποιοτικοτερη ομαδα. Στο 2ο ημιχρονο ο Ολυμπιακος εχασε το χωρο του κεντρου, δυσκολευοταν να περασει το κεντρο, αλλα δεν απειληθηκε ουσιαστικα απο την Παρι μεχρι που εγινε το 1-2. Μετα απο το γκολ παραδωθηκε ολοκληρωτικα. Αυτη ειναι η αποψη μου για το παιχνιδι.

Γενικοτερα για το θεμα Ολυμπιακος, ειμαι κ εγω ενας απο αυτους που θελουν να βλεπουν Ελληνες κ παιδια απο τις ακαδημιες, αλλα δυστηχως δεν υπαρχουν Ελληνες που να μπορουν να ανεβασουν επιπεδο την ομαδα. Αλλωστε υπαρχουν αρκετοι αυτη την στιγμη στον κορμο της ομαδας. Σιοβας, Αβρααμ, Μανωλας, Μανιατης, Σαμαρης, Μητρογλου ,Χολεμπας. 6 απο τους 7 παιζουν στην εθνικη. Αν συνεχισει ετσι ο Σαμαρης συντομα θα παιξει κ αυτος. Δεν θεωρω κακους τους δανεισμους των Βλαχοδημου, Κολοβου, Σιωπη, Ιωαννιδη και Διαμαντακου. Πιστευω πως μονο ο Τατος ειχε χωρο στο ροστερ απο τους δανεικους, οχι σαν βασικος αλλα σαν μια καλη λυση στον παγκο.

Για καποιο λογο βλεπω οτι βγηκαν αχρηστοι παικτες οπως ο Γιαταμπαρε κ ο Ν'ντιγκα χωρις να τους δουμε. Εκτος αν εχουμε εδω κ οπαδους της Μπαστια. Τωρα αν ο Σηφακης ειναι καλυτερος του Ρομπερτο... τι να πω, αποψεις ειναι αυτες. Εχουν γινει πολλα λαθη στο σχεδιασμο αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Κ επειδη διαβασα για 17 χρονια ξεφτιλα στην Ευρωπη, να θυμησω μονο οτι ο Ολυμπιακος ειναι 31ος στην καταταξη της UEFA. Δεν ειμαι βεβαια ικανοποιημενος απο τις πορειες της ομαδας στην Ευρωπη, αλλα οπως ειπα κ πριν μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

From: Vari3

To: AP14
This Post:
00
241958.473 in reply to 241958.465
Date: 9/19/2013 2:53:22 AM
Overall Posts Rated:
2525
Συμφωνω φιλε οτι αυτη τη στιγμη τα 4 ειναι δωρο.Αν ομως απτο 2010 που τον ειδες πρωτη φορα,ειχε κανει 40 ματς βασικος,τωρα θα ηταν αλλος παιχτης.Πιστευεις θα εχανε κατι ο Ολυμπιακος αν του τα δινε αυτα τα ματς;

This Post:
00
241958.474 in reply to 241958.472
Date: 9/19/2013 3:14:54 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Καλημέρα φίλε μου,

Μου αρέσει που βλέπεις ψύχραιμα τις απόψεις των συνομιλητών σου και δεν εκρήγνυσαι σαν άλλους. Οι απόψεις εδώ είναι προσωπικές, άρα σεβαστές, αλλά δυστυχώς ορισμένοι δεν το κατανοούν και μιλούν με σκοπό να υποβαθμίσουν την άποψη των ετέρων. Στην 1η σου παράγραφο συμφωνώ απόλυτα, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και ότι η ΠΣΖ ήταν ακίνδυνη έως τότε. Μια απλή υποσημείωση για να κατανοήσουμε ποιό λάθος κάνουμε. Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι αυτές που θα σου κάνουν 20 ευκαιρίες και θα σου βάλουν 1 ή 2 γκόλ. Οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που θα σου κάνουν 10 ευκαιρίες και θα έχουν τουλάχιστον πετύχει τις μισές. Από εκεί φαίνεται λοιπόν ότι οι ελληνικές ομάδες πάσχουν καθαρά στο τελείωμα των φάσεων, διότι οι παίκτες δεν μαθαίνουν από την ηλικία των 10-11 ετών τα εξής βασικά:

1) Σουτάρουμε έξω από την περιοχή, όταν υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις
2) Μαθαίνουμε να τραβάμε τους αντιπάλους πάνω μας, ώστε να ανοίξουν διάδρομοι για κάποιον άλλον
3) Δεν προσπαθούμε να τους περάσουμε όλους (τουλάχιστον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο), διότι αυτό σημαίνει κατά πάσαν πιθανότητα αποτυχία (εκτός αν λέγεσαι Μέσι, Ρονάλντο ή Βαϊς προχθές) και άδικο σπατάλημα δυνάμεων, συνεπώς έλλειμμα δυνάμεων στο β' ημίχρονο, όπως με την ΠΣΖ και γενικότερα με τις καλύτερες σε φυσική κατάσταση ομάδες.
4) Μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε τις ομάδες που παίζουν τεχνητό οφσαιντ. Αυτό θέλει πολλή δουλειά με το δεδομένο ότι χρειάζεται συγχρονισμός κινήσεων, μυαλό αλλά και ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συνεπώς, οι προπονητές που έρχονται στις ελληνικές ομάδες βλέπουν αδούλευτα τα εν λόγω σημεία με αποτέλεσμα, όταν παίζουν με κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες να χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια. Οι έλληνες προπονητές πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ατάλαντοι, διότι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με τις συγκεκριμένες επιλογές. Το μόνο που κάνουν όταν παίζουν με θηρία είναι να βάζουν 20 άτομα στο τέρμα για να μην φάνε γκολ, τακτική η οποία έχει γνωστά αποτελέσματα, όταν παίζεις με αντιπάλους που γνωρίζουν τα 4 παραπάνω. Χάνεις άνετα με 4-0 ή 5-0.

Όσον αφορά τους Ν΄τινγκα και Γιαταμπαρέ απλά παίρνουμε το λογικό μονοπάτι. Αποκλείεται να τους είδε ο Ολυμπιακός και να μην τους είδε η Μονακό του Ριμπολόβλεφ, η ΠΣΖ του Κελαϊφί, η Μαρσέϊγ, η Λιόν κτλ. Ούτε μια καλύτερη από την Α' Γαλλίας; Τυχαίο; Δε νομίζω.

Η κατάταξη, αγαπητέ μου φίλε, δεν λέει τίποτα. Σκέψου ότι εδώ στο buzzerbeater (και ας με συγχωρέσει ο Αλέξης matsas) η κατάταξη μετράει περισσότερο τα αποτελέσματα των εθνικών πρωταθλημάτων και όχι τόσο της Ευρώπης. Συνεπώς, μια ομάδα που έκανε πέρσι όλη και όλη μια ήττα στο πρωτάθλημα (και αυτήν για το στοίχημα και μόνο, 5-0 θα μπορούσε να κερδίσει ο Ολυμπιακός) και κερδίζοντας όλους τους ασθμαίνοντες αντιπάλους της λογικό είναι να φτάσει 31η. Με τέτοια ΑΕΚ και ΠΑΟ πέρσι και μόνο βασικό αντίπαλο φέτος τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα θα τελείωσει από το Νοέμβριο.

Τέλος, να αναφέρω ότι, ναι, προτιμώ τον Σιώπη και τον Τάτο (παικταράς, αλλά τρελά αδικημένος, πολύ καλύτερος από το παλτό Μασάδο), τον Κολοβό και τον Βλαχοδήμο, τον Σάμαρη και τον Μήτρογλου, τον Μανιάτη και τον Μανωλά, τον Αβραάμ και τον Σιόβα. Είδες πόσους είπες; Δεν μπορούσες να φτιάξεις μια 9άδα + Σαβιόλα, Βάϊς; Έτσι και αλλιώς ξέρεις ότι έτσι όπως είσαι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό, τουλάχιστον βάλε 9 Έλληνες και τους Σαβιόλα, Βάϊς (για την εμπορικότητα της ομάδας, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι ομάδες είναι Α.Ε.) και παίξε τη μπαλίτσα σου. Ας μου έλειπαν οι Σαλίνο, Μπονγκ, Τσόλι, Μασάδο, Γιακαμπαρέ και και και. Ατελείωτος κατάλογος μετρίων ποδοσφαιριστών.

Υ.Γ. Ο καλός Σηφάκης με τα πολλά παιχνίδια στα πόδια του είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερος από τον ανύπαρκτο Ρομπέρτο. Το 1-2 και 1-3 θα είχαν αποφευχθεί αν ο Ρομπέρτο ήταν ένας απλά καλός τερματοφύλακας. Να σου θυμίσω επίσης ότι ο Απόλλων πήρε τον Τζόρβα. Ο καλός Τζόρβας είναι επίσης κλάσεις ανώτερος από τον Ρομπέρτο.

Να είσαι καλά και ευχαριστώ για τα όμορφά σου επιχειρήματα.

Φιλικά

Last edited by epanastatis79 at 9/19/2013 3:40:30 AM

From: AP14
This Post:
00
241958.475 in reply to 241958.474
Date: 9/19/2013 8:56:35 AM
Overall Posts Rated:
44
@epanastatis79

Και όμως πιστεύω ότι ο Ρομπερτο εναι κλασεις ανώτερος απο τον Σηφακη, πόσο μάλλον απο τον Τζορβα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πέρσι ήταν τέταρτος σε επεμβάσεις στην Primera Divison και τον αγόρασε η Ατλετικο (ομάδα Champions League) για να αντικαταστήσει τον Κουρτουα που θα επιστρέψει στην Τσέλσι του χρόνου. Ναι μεν έχει μερίδιο ευθύνης για αυτα τα γκολ, αλλα όταν η ομάδα δεν ξέρει να αμύνεται (δεν υπήρχε παίκτης στο πρώτο δοκάρι, αν είναι δυνατόν) στα στημένα τότε δεν φταίει μόνο αυτός. Παρακολουθω εδω και χρόνια Primera Division και κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε Ρομπερτο και τους άλλους δυο που ανέφερες. Όσον αναφορά την κατάταξη της UEFA, δεν μετράνε τα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλα μόνο τα ευρωπαϊκά. Τέλος (επειδη βλέπω και Ligue 1) θα σε συμβούλευα να μην εισαι τόσο αρνητικά προκατελειμηνος για αυτούς τους δυο, μιας και οι δυο γράφτηκαν αυτο το καλοκαίρι πολλές φορές για Λυων και Μαρσειγ. Ετσι και αλλιώς, επειδη δεν τους πήραν αυτές δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοι παίκτες. Πάρε για παράδειγμα τον Μιαραλας. Άγνωστος ήρθε και τελικα πουλήθηκε 7εκ.

@vari3

Και βέβαια θα είχε βελτιωθει, αλλα για κάποιον λόγο δεν τον έβαζαν οι προπονητές του. Ποτε του δεν βελτιώθηκε σαν παίκτης και πρώτα βελτιώνεσαι στην προπόνηση και μετα δείχνεις αυτα που μπορείς στα παιχνίδια.

From: Kon

This Post:
00
241958.476 in reply to 241958.467
Date: 9/19/2013 9:14:01 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Που το βρήκες αυτό ρε φίλε...και να ξερες τι μου θύμησες... μπράβο...

This Post:
00
241958.477 in reply to 241958.475
Date: 9/19/2013 11:04:29 AM
Overall Posts Rated:
2525
Ωραια,βαζε λοιπον στη θεση του τον δανεικο Καμπελ (δεν ξερω ποιοιν ειχατε πριν 2-3 χρονια) και ασε το ταλεντακι 21 χρονων στον παγκο. Και μετα βγαλτον φταιχτη.Διαφωνω καθετα με τη λογικη σου,πιστευω ειναι ακριβως η αντιθετη του σωστου.

This Post:
00
241958.478 in reply to 241958.477
Date: 9/19/2013 11:32:10 AM
Overall Posts Rated:
44
Πρώτον επαναλαμβάνω ότι είμαι Παναθηναϊκός.

Δεύτερον,

Εξτρεμ Ολυμπιακου 2010-2011: Ριερα, Μιραλας, Φετφατζιδης , Ρομενταλ, Φουστερ (περιστασιακά)

19 συμμετοχές με αρκετό ανταγωνισμό, πολυ καλη χρόνια για εμένα.

Εξτρεμ Ολυμπιακου 2011-2012: Μιραλας, Αμπντουν, Φουστερ (περιστασιακά), Χαβιτο (1ο μισό), Καζιμ Καζιμ (δεύτερο μισό)

17 συμμετοχές χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερ και με λιγότερο ανταγωνισμό απο την προηγούμενη σεζόν.

Εξτρεμ Ολυμπιακου 2012-2013: Αμπντουν, Βλαχοδημος, Φουστερ (περιστασιακά), Γκρεκο

Με πολυ μικρο ανταγωνισμό κάνει μόνο 12 συμμετοχές.

48 συμμετοχές σε τρία χρόνια με τον ίδιο (πλην της σεζόν 2010-2011) να μην έχει δείξει σχεδόν τίποτα δεν το λες και λίγο. Χωριά τα παιχνίδια κυπέλλου και την Ευρώπη. Όσο για αυτο που λες για τον Καμπελ, αν είναι καλύτερος (που είναι) ποιος ο λόγος να μην παίζει; Να βάζουν τον Φετφατζιδη ντε και καλα επειδη είναι Έλληνας; Οποίος το αξίζει (π.χ. Μανωλας, Σαμαρης) δεν τον τρώει ο πάγκος και παίζει.

This Post:
00
241958.479 in reply to 241958.478
Date: 9/19/2013 12:05:52 PM
Overall Posts Rated:
2525
Ο Καμπελ που λεω,το λεω επειδη ειναι δανεικος και μαλιστα χωρις ρητρα. Και ναι,να παιξει και επειδη ειναι ελληνας αλλα ΚΥΡΙΩΣ επειδη ειναι νεος. Οταν λες συμμετοχες,εννοεις ως βασικος; Καλυτερα που πηρε ο Χαβιτο κι ο Καζιμ Καζιμ συμμετοχες ή να της επαιρνε και εκεινες ο Φετφα;

From: fd97

This Post:
00
241958.480 in reply to 241958.478
Date: 9/19/2013 12:39:50 PM
Overall Posts Rated:
6262
Πωπω αναμνησεις!!!
Ριερα, Ρομενταλ, Μιραλας, Χαβιτο, Καζιμ Καζιμ, Γκρεκο, Βλαχοδημος, Αμπντουν, Φετφατζιδης.
Παιζει κανενας απο αυτους τωρα;;Σαν χτες τους θυμαμαι να φευγουν.

This Post:
00
241958.481 in reply to 241958.479
Date: 9/19/2013 1:22:30 PM
Overall Posts Rated:
44
Εντάξει αλλα αν θες το καλύτερο για την ομάδα σου βάζεις τα καλύτερα υλικά που διαθέτεις, είτε είναι δανεικοι είτε όχι. Εγω δεν συμφωνω με την άποψη ότι πρέπει να παίζει κάποιος επειδη είναι νέος. Αν είναι έτοιμος θα παίξει , αν δεν αξίζει δεν θα παίξει. Και εγω θεωρω ότι θα μπορούσε να παρει συμμετοχές απο τον Καζιμ Καζιμ ή τον Χαβιτο, αλλα ο Βαλβερδε λογικά δεν τον πίστευε (επειδη δεν του έδειχνε πράγματα στους αγώνες εκείνη την σεζόν). Πάντως δεν πιστεύω ότι αν έπαιζε 25 παιχνίδια κάθε σεζόν θα άλλαζε πολλα. Ο Φετφατζιδης είναι τελείως μονοδιαστατος παίκτης επειδη δεν δούλεψε ποτε κάτι άλλο εκτός απο την ντριμπλα του. Ελπίζω να δουλέψει περισσότερο στην Ιταλία μπας και βελτιωθει.

Advertisement