Dnes nás čeká 2. kolo baráže o MS, soupeřem je Austrálie a potřebujeme nutně vyhrát, v případě prohry by Austrálie už byla prakticky jistým postupujícím (že by prohrála za týden s Egyptem, se nedá reálně předpokládat), když vyhrajeme, bude se definitivně rozhodovat až příští týden, ale budeme blízko cíle. Snad nám pomůže trénink formy, který absolvovala většina důležitých hráčů, takže máme hned po prvním tréninku 4 hráče ve formě 9, všichni budou v základu, navíc mezi nimi jsou 2 nejlepší guardi Fojt s Fraňkem. Do sestavy se jako jediný hráč s formou 7 dostal Kraft jako 5. podkošový hráč, zbylých 7 je ve formě 8. Oproti tomu soupeř nemá ve formě 9 ani jednoho hráče (po tréninku měl jednoho centra, ale díky přestupu spadl na 6), ve formě 8 jen 3 hráče a 7 hráčů ve formě 7 a 3 hráče ve formě 6 a poslední hráče má dokonce jen formu 5. Ze 14 hráčů mají hned 4 cizině a z těch 10 doma jsou 3 v jednom týmu, zbytek je rozložený po jednom v dalších australských týmech. Takže je vidět, že koncentrace hráčů se nám vyplácí (samozřejmě může to mít i opačný efekt, kdyby tým se 2, 3 nebo 4 hráči zapomněl nastavit, přejel minuty, tak ohrozí větší skupinu hráčů najednou).
Nejtěžší rozhodování jsem měl asi, jak postavit PF/C, nakonec jsem se rozhodl, že na C bude hrát Kanta a na PF Dlabač krytý Dohnálkem, ale s ohledem na nižší kondici Dlabače by Dohnálek i z druhé pozice měl dostat dostatečný prostor. Ze stejného důvodu by si za Kantou mohl hodně zahrát Šilhavý. Budeme hrát Motion (střelba z výskoku) a 3-2 zónu v obraně.
Sestava:
PG - Franěk/Šmahel/Popelka
SG - Fojt/Popelka/Šmahel
SF - Vavřina/Zdražil/Ondřich
PF - Dlabač/Dohnálek/Kraft
C - Kanta/Šilhavý/Kraft
Z hráčů, kteří se nedostali do zápasu, asi nejvíce mrzí Utěšil, který si hlasitě říká o pozici pod košem, ale zatím se dá říct že situace mezi ním Kantou, Kraftem a Šilhavým je hodně vyrovnaná a záleží na formách a taktice, kdo z nich zrovna půjde do zápasu. Na perimetru pak Šindelář po přestupu ke mne zatím formou skočil z 5 na 7 a na povolání si bude muset ještě počkat. Právě Utěšil je jediný hráč, který minule proti Egyptu hrál a dneska nebude, nově byl povolaný Popelka, pro nějž by Motion měl být taktikou, ve které je nejplatnější, ale uvidíme, kolik času jako náhradník za Fojtem dostane.