Hej,
Kilka lat temu grałem w BB - teraz zbliża się zimowy okres, trochę więcej czasu wieczorami więc postanowiłem wrócić do gry i kilka pytań na początek o tym co było a o tym co jest teraz :p
Na pierwszy rzut oka wielkich zmian nie ma, to co zdążyłem zauważyć to zmiana w taktyce meczowej - doszły opcje przewidywania. Rozumiem że to trochę rozbudowana opcja ustawiania się pod grę przeciwnika, "do tej pory" na jego taktyki w ataku można było dobierać tylko obronę a teraz jeszcze dwie dodatkowe możliwości doszły (czy są jakieś wskaźniki co się stanie jak trafimy z przewidywaniem, albo jak się pomylimy, jaki to ma wpływ na grę?)
Z tego co widzę w finansach, hali, personelu raczej nic się nie podziało
W drafcie doszło parę opcji, ale myślę, że sobie za te kilka tygodni ogarnę przy wyborze co i jak (czy jest coś o czym powinienem tu wiedzieć?)
Co z treningiem ? Są jakieś duże zmiany? Zauważyłem że podczas treningu mogę dostać "bonus" w postaci skoku umiejętności nietrenowanej. Czy jest to kwestia czysto losowa czy jest gdzieś opisane że przy takim i takim treningu szanse na skok tej umiejętności są takie i takie ?
Ciągnąc dalej trening, bez większych zmian, tzn. ciśniemy 48minut w jednym meczku grajka i cieszymy się z treningu ? Czy np weszło coś takiego że zawodnik który zagra 48minut w meczu będzie mniej efektywny niż jakby zagrał 2x24 (kwestie oceny meczowej)
I na koniec jak wygląda teraz sytuacja tak naprawdę (tzn głównie ekonomia i silnik gry) - czy są jakieś kwestie, które mają większe znaczenie. Czy rynek transferowy jakoś nie oszalał, opłaca się inwestować w draft, trening, czy lepiej czerpać pieniądze z hali, rzecznika i kupować doświadczonych +30 na sezon i tak w kółko ?
Czy umknęło mi coś o czym powinenem ejscze wiedzieć ;) ?