BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő X.

Kérdés és csevegő X. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
168798.473 in reply to 168798.468
Date: 2/6/2011 3:18:49 AM
Overall Posts Rated:
2222
én azért kíváncsi lennék,hogy milyen erőnléte lehet a játékosainak,ha fuss és tüzelj+FCP-t nyom...elvileg ez a két leggyorsabb tempójú taktika és mégis a negyedik negyedben nyerte meg a meccset

This Post:
00
168798.474 in reply to 168798.471
Date: 2/6/2011 3:43:03 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Boncolgathatjuk az okokat, de az igazság az, hogy ez a mák/pech faktor szélsőséges kilengésén ment el.
Ennél csak jobb jöhet...
Az való igaz, hogy fusstüzeljhez 2 jó dobó nem árt, de ha visszanézed Gila meccseit, jó néhányat megnyert ezzel a taktikával (és akkor még a most húzóember BD-ja sehol sem volt)

Ezzel együtt még messze van a vége, sose szabad feladni. Nem is fogja, csak qrva ideges =volt tegnap), mára inkább elkeseredett lehet, holnap már keresi a kiutat :)

This Post:
00
168798.475 in reply to 168798.474
Date: 2/6/2011 4:01:12 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Boncolgathatjuk az okokat, de az igazság az, hogy ez a mák/pech faktor szélsőséges kilengésén ment el.

Ezt nem is vitatom, egy pont különbségnél... Ugyanakkor a csapathoz jobban passzoló taktika segít minimalizálni a mázli faktort.
Korábbi meccseit nem néztem, csak ebben a szezonban. Amikor nyert idén F&T-jel, akkor nem igazán találkozott acélos külső védelemmel.

This Post:
00
168798.476 in reply to 168798.475
Date: 2/6/2011 4:30:44 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Persze, de ez sem volt acélos... :)
Na mindegy, lesz ez még így se! :)

This Post:
00
168798.477 in reply to 168798.471
Date: 2/6/2011 4:43:04 AM
Overall Posts Rated:
350350
Pedig tudtam már így meccseket nyerni Raúl nélkül is. tegnap új klubcsúcsot döntöt a 47 ponttal, de igazából azt nem értem, hogy a túróba kaphattam Torgyánról 19 pontot? egy 28 kilós center + egy 25k-s pf volt szemben az belső embereimmel 90k illetve 42k.

Én úgy tudom, h a kosárlabda alfája és omegája a védekezés.. namármost mindent mondhattok, csak azt nem, hogy nem védtem őt le kint és bent is! ehhez vehetnénk a hazai pályát, h számítasim szerint azonos ts volt
ha az ellenfelem bevallja, h 7-es vezére volt, akkor én is megmondom nekem mivan

eleve ott tartok, h ezeket a plusszdolgokat, mint ts, mots, menedzser -ilyen nincs a valóságban sem!- el kell törölni Föld színéről, miért nem csak a tudás és a forma dönt??
akkor talán könnyebb lenne emészteni, ha a átdobnak 2-esben, mondjuk én meg kamatostul visszaadtam neki 3-asban...
A center-pf-en ment el, ami számomra hihetetlen és érthetetlen a tudásbeli különbséget látva a javamra.
befejezem a nyavalygást, csak egy-két konkrét dolgot értenék a "miért kaphattam ki" okán látva a pénteki pl meccsem, ahol 52 ponton tartottam egy igencsak erős - talán jobb csapatot is, mint a tegnapit

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/6/2011 4:44:17 AM

This Post:
00
168798.478 in reply to 168798.477
Date: 2/6/2011 5:13:40 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
de igazából azt nem értem, hogy a túróba kaphattam Torgyánról 19 pontot? egy 28 kilós center + egy 25k-s pf volt szemben az belső embereimmel 90k illetve 42k.

Annyit ehhez hozzátennék, hogy 1-3-1-es zónánál a PF kint védekezik, ettől is olyan erős a kinti védekezés, ellenben a C egyedül marad az ellenfél két belső emberével. Így Torgyán bármilyen jó center is, két ellenféllel kellett birkóznia a palának alatt. Ennek köszönhető az is, hogy a lepattanóharcot is elvesztetted.

This Post:
00
168798.479 in reply to 168798.477
Date: 2/6/2011 6:25:10 AM
Overall Posts Rated:
2525
Tudtommal a menedzser szintje nem befolyásolja a spec. képességének erősségét! :o Javítsatok ki, ha tévedek.

From: JoeBlack

This Post:
00
168798.480 in reply to 168798.478
Date: 2/6/2011 6:59:12 AM
Overall Posts Rated:
411411
az 1:3:1 zóna azért sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt te leírtad itt.a leg összetettebb védekezési típus rengeteg tolódással, és az egy tévedés, hogy kint lenne a legerősebb (a játékban igen de az életben nem feltétlenül)).sokkal könnyebb átdobni 3 pontosokkal pl a sarokból mint a 3:2 zónát.az életben is nagyon kevés csapat tudja igazán jól használni.jó példa erre a körmendi utánpótlás, akik hosszú éveken keresztül ezzel nyerték utánpótlás tornák tömkelegét.ennek a védekezési típusnak az erőssége az, hogy az ECS a büntető terület környékén védekezik(nem pedig kint ahogy azt írtad) és a center védekezik abba a zónába kb ahol már nincs támadó hiba (nem tudom pontosan hogy nevezik ezt jelenleg).az tetszik a játékban, hogy támadásban igazodik ehhez a védekezéshez akkor is ha pl fuss és tüzelj-t játszik az ellenfél.ugyanis azt vettem észre, hogy ilyenkor elkezdi erőltetni a motor a benti játékot, a valóságban is ez szokott következni ellen taktikaként.az viszont enyhén nevetséges, hogy ez abba nyilvánul meg, hogy a körtéből kezdenek el hajigálni a támadók.pont ott, ahol az ecs magasodik mindenki elé.ott egy beton falnak menne a támadó sor.szinte lehetetlen helyzetet találni.ha még is leginkább a centereknek illetve ecs-knek lenne esélye megbontva a center és ecs kapcsolatát ebben a védekezési típusban.viszont a támadó motor nem használja ki a legsebezhetőbb pontját ennek a védekezésnek és ez az alapvonal a 3 pontos környékén.ha onnan szórnának szét minket egy ilyen védekezésnél ész szerű lenne.gondolom, a játék készítőinek van szakmai stábja akiknek ezeket a dolgot tudnia kéne, és ilyen irányba biztos lehetne változtatni a motoron.így tényleg a fent valaki által jól leírt véletlen faktor számít szinte ebben a védekezésben.az, hogy a pattanózás mennyire gyengül ennél a védelemnél szerintem a játék motorjának túlreagálása.a való életben pl a kis embereket könnyen ki lehet zárni ennél a védekezési típusnál, mivel valamelyik magasnak támadásban szinte állandóan a körtében kell tartózkodnia, ezért semmivel sincs annak több esélye pattanót szereznie mint az ecs-nek.és a benti centert is folyamatosan mozgásba kell tartania a támadóknak, így az ott védekező centernek majdnem, hogy több lehetősége van a palánk közeli pattanók megszerzésére mint a támadó centernek.

ezeket csak érdekesség képen írtam le, hogy tudjátok elvileg kb milyen módon kéne működnie a dolgoknak.van olyan része a motornak, ami szerintem nagyon pozitív, viszont sok minden máson lehetne változtatni.

de mint írtam feljebb is, a valós életben is alig tudják tökéletesen kivitelezni ezt a védekezési formát a legnagyobb európai csapatok is,és alig alkalmazzák pont emiatt.ritka ha valaki 1:3:1 zónával nyer meccset.ebben nem különbözik a BB a valós kosár élettel.inkább az utánpótlás használja ezt a védekezési formát 16 éves kortól kezdve.

From: Chosen

This Post:
00
168798.481 in reply to 168798.480
Date: 2/6/2011 7:32:12 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Nem vitatom, hogy amit leírtál, az igaz a valódi kosárlabdában. Csakhogy ez a BB, és megvannak a sajátos törvényszerűségei, ahogy a kosárlabdát modellezi. Tény, hogy a "mesterséges intelligencia" (hívjuk így a meccsmotort, még ha néha szidjuk is a kevéssé intelligens megoldások miatt) messze nem tart még ott, hogy tökéletesen lemodellezzen egy valódi mérkőzést. Reméljük egyszer eljut ennek a közelébe.
De addig is - amellett, hogy az írásod hasznos kitekintés a kosárlabda világára - ragaszkodjunk a BB-beli törvényszerűségekhez, ha már meccs elemzése miatt kerültek szóba. Az pedig tény, hogy 1-3-1-es (BB-beli) védekezésnél előtérbe kerül a PF külső védekezése (is), és csökken a védekező csapat lepattanózási hatékonysága. Azért mert így kezeli a meccsmotor, és ezt körülbelül annyi értelme van vitatni, mint azt, hogy a felugró játékos előbb-utóbb földet ér - valamilyen formában. Aztán ebből kiindulva vonhatunk le további következtetéseket.

This Post:
00
168798.482 in reply to 168798.480
Date: 2/6/2011 7:43:06 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ez remek írás, gratulálok! Ha nem lenne nagy kérés - látom benne vagy könyékig az igazi játékban - akkor megkérhetlek, hogy írjál még más taktikákról is ilyet? Az egészet meg kiraknám a blogra, mint a Valóság vs BB...

This Post:
00
168798.483 in reply to 168798.482
Date: 2/6/2011 8:33:22 AM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok

egy olyan kérdésem lenne,hogy a menedzser mennyiben számít?
az enyém 5-ös szintű fanatikus 25 ezres fizetéssel,az jónak számít?

Advertisement