502 online at 21:24:31

BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVIII.

Kérdés és csevegő XVIII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217339.474 in reply to 217339.11
Date: 7/10/2012 3:18:38 PM
Overall Posts Rated:
00
Csak szólok, ha valakinek írna a Metal Koala (160645)nevű senkiházi, ezt kaptam tőle, amibe belementem, majd természetesen motsolt...

Szeva!

Ahogy elnézem, te is benn akarsz maradni... :D

Eredetileg úgy terveztem, hogy a te csapatodat a következő meccsen megverem, de ahogy nézem, ez elég kockázatos, jelenleg a következő NYKK meccsem is lazábbnak tűnik, mint a te szétvásárolt csapatod megverése. Nem mellékesen nem szívesen játszanék ellened a kiesési rájátszásban...

Neked ha jól látom úgy 4 győzelem kellene a bennmaradáshoz.

Azt javaslom, játszunk egy laza-lazát. Még sosem kezdeményeztem ilyet, de mások hasonló ajánlatát el szoktam fogadni... :)

Az nekem nem jó, ha megversz, de felteszem így is úgy is az lesz a vége...

Viszont nekem még van jó néhány meccsem amire érdemes tartalékolnom, főleg a csapathozzáállás tekintetében.

Egy szóval te nyersz, de nem versz agyon, nekem marad erőm a következő meccsekre, te pedig akár az 5. helyig menetelhetsz, így elkerüllek a rájátszásban...

Én erőt nyerek, te meg meccset és erőt...

Várom válaszod! :)

Koala

This Post:
00
217339.475 in reply to 217339.474
Date: 7/10/2012 3:38:10 PM
Overall Posts Rated:
350350
Elég gusztustalan volt tőle...

Ezért is kéne eltörölni a mots-szot meg ts-t, csak egy hozzáállás lenne azonos ts mellett. Akinek jobb csapata és taktikája van az nyerne és kész... Így van ez ch-ben és bs-ben is! A jobb nyer és nem, aki átb..a a másikat vagy jobban tud ügyeskedni vagy épp szerencsésebb (a bajnoki vagy kupasorsolás miatt).
A válogatott fórumokon is elég nagy vitát kavart már a ts-dolog, el kéne törülni és megszűnne minden vita forrása.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 7/10/2012 3:40:33 PM

This Post:
11
217339.476 in reply to 217339.475
Date: 7/10/2012 3:57:07 PM
Overall Posts Rated:
2222
Akkor már a formát is töröljük el nem ? Az is teljesen felesleges :)

This Post:
00
217339.477 in reply to 217339.475
Date: 7/10/2012 4:05:08 PM
Overall Posts Rated:
310310
Egy részével egyetértek, teljesen irreális, hogy azért mert lazázok - ergo feladok - meccseket, később előnybe kerülók, de a sorsolás már más kérdés, ez a valóságban is így megy, van akinek szerencséje van, másnak kevésbé. Egyszóval a ts-t nyugodtan ki lehetne venni, de a hazai pálya maradjon.

Don't feed the troll
This Post:
00
217339.478 in reply to 217339.477
Date: 7/10/2012 4:15:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
Pont most pislogok, hogy bs-ben megszorongattam egy jó taktikával a nálam másfélszer erősebbet! ( csak 88-86 lett neki)
Ott csak a taktikával tudsz "operálni", no meg a 0% fáradtság is lételem..

Az is előfordul, hogy lemészárolnak odaát, de annak egyértelműbb oka van (csak a jobb csapat esetleg jobb taktika), mint itt.
Sokkal elfogadhatóbb úgy kikapni, hogy nincs semmi "háttérzaj" vagy befolyásoló tényező, rajtad kívülálló ok.

Jahh, és itt ez a -25, ami valójában kevesebb is lehetett volna keményen fog pü-ileg is érinteni.. és ez a nem mindegy.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 7/10/2012 5:33:50 PM

This Post:
11
217339.479 in reply to 217339.473
Date: 7/10/2012 5:40:27 PM
Quahog Toy Boys
II.1
Overall Posts Rated:
8989

Miért nincs az, hogy mindenki mindenki ellen oda-vissza játszik? Pusztán szerencsével (sorsolás) egy csapat előnyösebb helyzetbe juthat jelenleg, amennyiben a verhetők jutnak neki hazain, mint annak akinek élcsapatokat kell hazain fogadni és a "kicsik" ellen meg izzadjon idegenben.

nézz meg minket: 7. vagyok a csoportban, olyan mérleggel, amilyennek a másik oldalon a rájátszásért lennék harcban. így viszont még a kieséses rájátszást is idegenben kell majd valószínűleg kezdenem. ez van, ez is a játék része. a kupasorsolás meg a való életben is a szerencse dolga.

a mostani meccsed viszont szerintem nagyon egyértelmű, sokkal jobb volt a védekezése, mint a te támadásod, ez látszik a dobószázalékon is. a két támadóhullám között is óriási a különbség, és a preferált támadása is jobb volt, mint a te védekezésed. plusz még idegenben is voltál. szóval, a -25 teljesen reális. akkor már nézd meg az én mostani meccsemet, hogyan lehetett ebből csak öt pontos győzelem.

ez a játék pont azért jobb, mint a többi, mert itt lehet pl. a TS-sel is játszani.

This Post:
22
217339.480 in reply to 217339.473
Date: 7/11/2012 12:21:30 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Ez nálad már olyan menetrendszerű, mint csajoknál a piros betűs napok, csak szerencsére ritkábban jön))

Azt a részt cáfolnám, hogy más játékban a szim különböző verzióinál nincs olyan, hogy egyik taktika jobban fekszik mint a másik. Persze ez még nem elég, hozzá is kell igazítani a csapatot, hogy működjön, de tény, hogy más játékokban is így van. Csak hogy egy példát mondjak, egy focimanager amit játszom, korábbi szimnél a széleken támadás volt erősebb (persze ha voltak jó szélsők), most meg a rövid passzos az erősebb (persze ha vannak megfelelő kp-k, stb).

A sorsolás résszel egyetértek, nem mindig fair, de a valóságban is így van a kupáknál. A ligában meg nem tudom, oda-vissza a saját oldallal, csak 1 a másikkal szerintem rendben van, NBA-ben sem játszik mindenki mindenkivel páros alkalommal.

This Post:
11
217339.481 in reply to 217339.479
Date: 7/11/2012 12:26:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
+1

az, hogy ez összetettebb játék mint az összes többi, nem jelenti azt hogy szarabb. aki nem tud felnőni a ts és egyéb más dolgok adta bonyolultsághoz, annak tényleg nem ez a játéka. a HT-ba is van ts lehet lazázni motsolni, és messze a legnagyobb bázissal rendelkező manager játék a világon. nem hiába.

Gila szerintem szüntessük meg azt, hogy különböző szintű edzők vannak, mert így előnybe kerülnek a pénzes klubok. szüntessük meg az átadó listát, mert aki aktív és egész nap nézegeti plusz van pénze hatalmas előnyt tud szerezni. szerintem ne engedjük a stadion fejlesztést se, mert aki azt húzza az előnybe kerül más ellen. én amondó vagyok, mindenki kapjon beregisztráláskor ugyan olyan képességekkel rendelkező játékosokat, ne tudjon senki venni másikakat, csak draftolni lehessen, nem kell ide se pénzügy se orvos se manager semmi. mindenki ugyan olyan edzővel eddzen, és aki ügyesebb az nyer. gondolod lenne játékélményed? ez egy manager játék, amiben vannak olyan részek amit te nem tudsz kezelni, de ez nem jelenti azt, hogy azok az elemek szarok a játékban. van amit más nem tud jól kezelni. annak a megszüntetését kérné az az illető. hova vezet ez az út? hülyeségeket én is ki tudok találni.

laza mots megszüntetése miért jó?

mintha az életben nem látnál olyant, hogy az alap szakasz végén egy NBA-s csapat pihenteti a 3 sztár játékosát. ez a laza.

This Post:
11
217339.482 in reply to 217339.481
Date: 7/11/2012 12:58:29 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én értem Gila gondolatmenetét és egyetlen részletével egyet is tudok érteni. Pont azt szeretem ebben a játékban, hogy elég jól szimulálja a valóságot, és az egyetlen ami szúrja a szememet, az a ts. Ha én szándékosan ellazázok 3-4 meccset, attól miért lesz jobb a csapatszellem? Miért jelent ez nekem később előnyt?
Persze megmagyarázható lenne, ha nem csapatszellemként írnák, hanem fáradtságként, illetve "frissességként", annak már lenne realitása, hiszen akik az utolsó pár meccsen kidolgoznák a belüket, nyilván rosszabb állapotban érkeznének a következő meccsre, mint azok, akik csak lézengenének a pályán 3-4 meccs óta.
A laza-mots kérdéssel szerintem csak két baj van, egyrészt túl szigorú a mots (és ezért nem reális), ha pl mindketten lazázunk 8 meccsen keresztül, aztán én nyomok egy mots-ot, ami felezi a ts-t, míg te lazázol, akkor már szezon végéig folyamatosan 4-5 ts előnyben leszel. A másik probléma a kupa, aki kiesik az első körben, az megintcsak behozhatatlan hátrányba kerül azzal szemben, aki még kupázik és ott lazázik, holott nyilván kevésbé megterhelő egy tét nélküli edzőmeccs, mint egy kupameccs, mégis a kupázó ts-e nő(het, ha lazázik), míg az edzőmeccset játszóé csak csökken, mert alapból normálnak veszi a gép.

Don't feed the troll
From: Chosen

This Post:
33
217339.483 in reply to 217339.481
Date: 7/11/2012 2:10:35 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Én a DNS-t is megszüntetném. Kezdjen mindenki ugyanazzal a genetikai információval. Mi az, hogy valakinek indokolatlan előnye/hátránya van abból, hogy milyen géneket örököl!

This Post:
00
217339.484 in reply to 217339.482
Date: 7/11/2012 2:39:13 AM
Overall Posts Rated:
6262
Én szeretem ezt a játékot úgy ahogy van, végül is mindenkinek azonos szabályokhoz kell alkalmazkodnia. Az élet meg néha amúgy is igazságtalan, mint pl. sérüléseknél és rossz sorsolásnál. Mondom ezt én,aki a kupa 2. fordulójában kifogott egy első ligásat idegenben.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 7/11/2012 2:59:43 AM

Advertisement