Pochop už, že NT je normální součástí této hry a nic mimo. NT a kluby používají tytéž hráče, pro NT jsou hráči trénovaní v klubech. NT manažer je současně normální manažer, jeden z davu, kterého si navíc ten dav volí. Takže se nad tím zamysli a srovnej si myšlenky a pak nám napiš, k čemu si došel, protože co příspěvek to perla od tebe.
Ve hře je 20 000 manažerů, z toho 200 českých, tzn. 1%, opravdu, když se mezi sebou to jedno procento na něčem dohodne u konkrétních hráčů, tak nic nepokřivuje, protože pořád musí přehodit těch zbylých 99% + z toho procenta ještě ty, co si jedou svou :-)
Takže podle tebe všichni, co se podílíme na tréninku pro NT, od pepana, přese mne, wambu, vajnse, macrose, Vrti, hafana a spousty dalších, bychom se asi měli o každého hráče na trhu pobít, přehazovat se mezi sebou tak dlouho, až předposlednímu dojdou peníze, ne? Nebo nevím, jak by sis to asi představoval. Jestliže nějaká komunita spolu buduje národní tým, ti lidi musí spolupracovat a ne jít proti sobě ...
Absolutně nechápu, jaké jiné manažery myslíš a jak tam vypadají pravidla :-) Ale při stejném tržním mechanismu si nedovedu představit, že by to bylo proti pravidlům.
Dohody nejsou zakázané nikde, ale klubové prostředí u nás je tak málo konkurenční, že nemám obvykle důvod se s někým na čemkoli domlouvat a důležitých zápasů, kde to má smysl, je minimum. Někdy mi nabídky přijdou, ale obvykle v situacích, kdy bych TIE hrál tak jako tak. Naopak v NT jsou dohody hojně využívané a kdo by se rozhodl tuhle zvyklost nevyužít, hned na začátku dává svému týmu prakticky diskvalifikační handicap, protože výkonnostní rozdíly mezi špičkou jsou velmi malé.
Abych měl trochu představu, co za individuum tady se mnou vede tuhle debatu, mohl by si mi, prosím, sdělit, proč hraješ tuto hru a jaké na ní máš cíle? A jestli se snažíš po ekonomické stránce vybalancovat svůj tým co nejlépe a využít všechny možnosti, které tato hra poskytuje? Děkuji.
Jak píšu, na tvém místě bych se spíše zamyslel nad tím, jestli by pro tebe nebylo taky výhodné vychovat reprezentanta a nějakého vhodného si najít :-)