Souhlasím, že význam databáze (pro klubové účely) se přeceňuje. Na druhou stranu nechápu názor, že by měl do databáze mít přístup každý kandidát. Na to jsem i mířil svou hypotetickou situací - mě tu třeba nevidíte prvně, ale měli by mít přístup kandidující cizinci? Ano či ne? A závisí důvěryhodnost kandidáta na tom, za kterou zemi BB klubově hraje? Já nechápu, k čemu ten přístup bude? Kromě toho to rozproudí zbytečné vášně, pokud se dá přístup někomu, o kom se to neví již při zvolení toho, kdo mu ten přístup dává, protože každý je na to jinak citlivý, někomu to nevadí vůbec, někomu z principu a někomu vadí potenciální výhoda, kterou z toho nahližitel může mít, až do té míry, že pamatuju na BB země, kde se počítalo s tím, že šanci vyhrát volby má jen cizinec, protože ten nehraje proti voličům na domácí klubové úrovni, a tak nemůže znalost hráčů použít proti jejich majitelům v lize. V těch zemích si nedokážu představit, že by měl přístup někdo místní, natož osoba polarizující místní komunitu, u níž se dá pochybovat o její volitelnosti. A nedokážu najít dobrý důvod, proč to dělat jinak. Argument pro přístup je, že se pozdější vítaz voleb má čas se připravit a není to jen hraj s těmihle hráči, co jsi dostal. Jak to? To si jako nikým nevolený kanidát bude určovat trénink u hráčů, které třeba ani nebude trénovat (protože volby pak z kandidátů vyhraje jenom jeden)?! A majitelé hráčů ho budou poslouchat , včetně těch, kteří budou třeba volit nakoho jiného? Tomu nerozumím, vysvětlete mi to, prosím, jako malému dítěti, jak má tohle fungovat. Chápal bych to u hráčů, kteří se jinak do kádru nedostanou a mohou mít šanci, když e začnou trénovat do role, ve které by s nimi ve své koncepci nový trenér počítal (ale kádry našich zemí nebývají tak široké, aby se pravidelně vyskytovali nějak jiní hráči, vzpomínám si jen na případ, kdy jsem umluvili rwystyrka k záchraně monstra Hány, s tím, že jiného takového hráče nemáme a nahradit by ho byla potíž, kdežto pohřbít ho můžeme kdakoliv později; ale to bylo v dobách kdy se první plnopotenciálová generace teprve drala na svět a neměla před sebou tolik starších k překonání).
(sorry, u nás se nic neděje .-) )