Én azért nem tudok semmit a válogatott játékosok skilljeiről, mert nem érdekel a válogatott. Volt idő, amikor érdekelt, sikerült elvenni tőle a kedvem. Nem neked és nem kaygee-nek, félre ne értsd. Szakmai vitákba pont ezért nem is szólok bele, egyrészt nem érdekel annyira, másrészt nem is értek hozzá. Most is csak azért írtam be, mert Gilával már beszélgettünk erről pm-ben és kicsit félreérthető volt, amit írt, úgy jött le, mintha mindenben egyetértenék vele, pedig nincs így.
Ami kicsit fárasztó már nekem, az az egymásra köpködés. Régen minden fórumposztot elolvastam minden témában, megmondom őszintén, ma már csak az NBA-t és a kérdés és csevegőt olvasom, a válogatott és u21 topikot olvasás nélkül kinyomom, mert nem vagyok kíváncsi arra, ami ott megy.
Visszatérve a konkrét esetre, még egyszer mondom, nem ismerem a két játékos skilljeit, én "kívülről" csak annyit látok, hogy az egyiknek 40k-val nagyobb a fizuja és Gila mondta nekem, hogy gondának nagyobb a 2pontosa, tehát valamelyik fontosabb skillben Ágoston előrébb van. Nem is akarok abba belefolyni, hogy kit kéne játszatni, meg ki a jobb irányító, erre való a kapitány.
Ami még Gila posztjában rám vonatkozott és kicsit félreérthető volt:
hallgasd meg a volt kapitányokat és ne zárkózz el mereven tőlük
. Nem zárkózom el senkitől, sem tőled, sem kaygeetől, egyszerűen nem hiszem, hogy Domit két nyertes meccs után köpködni kéne, hozzáteszem ugyanez volt wengerrel is, amikor még épp csak megnyerte a választást. Igen, volt elrontott meccs az előző szezonban, lehet vitatkozni arról, hogy a norvégok elleni vereség az ő hibája-e, csakhogy nem most, nem ezeknek a meccseknek a hatására kezdődött az ellenségeskedés, meg egymás fikázása. Felőlem csinálhatjátok, csak jobb lenne pm-ben. Vagy ha már itt csináljátok, ne csodálkozzatok, hogy sok ember erre nem kíváncsi. Extrém esetben még a válogatott edzéstől is elmegy a kedve, mert még olyan szinten sem akar belefolyni.
Én pl vállalom, hogy wengerre és Domira szavaztam, nem kizárólag szakmai szempontok alapján, hanem inkább az újszerű megközelítés miatt. Nekem tetszik, hogy wenger eltartható játékosokat akar neveltetni, tetszik, hogy Domi multiztatna, amennyiben van rá lehetőség. Tetszik, hogy xy (már nem tudom melyikük) passzt edzetne 18 éves korban bedobónak, mert ebből nekem az jön le, hogy nem csak az érdekli, hogy meglegyenek az általa kitalált skillek, hanem figyelembe veszi azt is, hogy az eltartó csapatnak mi jó. Nekem ez szimpatikus hozzáállás, ugyanis - most merészet mondok - a válogatott van a közösségért és nem fordítva. Csak sajnos eddig pont fordítva nézett ki, aki a klubcsapatát a válogatott elé helyezi, ne adj isten nem is edz válogatott esélyest, az egy rohadt szemét önző dög. Legalábbis így lett kommunikálva.
Ne vedd magadra, igazából nem neked szól, de hidd el, jobban menne minden és a fórumot is talán többen látogatnák és használnák, ha kulturáltabb hangnem lenne itt.