Biorąc pod uwagę poziom i zaangażowanie piłkarzy Rosji w meczu z Czechami, z dzisiejszym jest przepaść. Ale po kolei. Czesi są niewątpliwie lepszym zespołem od Polski, na Rosją kurs z nimi ~2,6 : pogrom 4-1, z Polska 2,3 - 2,4. Na pierwszy rzut oka, oglądając jeszcze kulawienie naszych piłkarzy w pierwszym meczu jest to kurs zawyżony. Do tego można dołożyć dużą przewagę puli na tę opcję (Rosja win) w bukmacherach wzajemnych np betfair. Mimo że na każdym forum ludzie w 90% opowiadają się za Rosją kurs nie spada. Wniosek : jest jakaś przesłanka wskazująca na to że Rosja nie wygra. Teraz najciekawsze : liczba bramek i dokładny wynik. Średni kurs na under 2,5 to "1.67" na over 1,5 to "1.37". Niespotykane zazwyczaj, wyraźne rozgraniczenie na linii 2 goli. Kurs na 1:1 był najniższy i TYLKO "5.96". Moje podejrzenia rozwiał mecz w którym Rosjanie wręcz odpuszczali wiele sytuacji, odstawiali nogę. Nasi przewracali się i ślizgali, nie potrafili utrzymać piłki nawet na chwilę. Tamci mimo pewnego panowania nad piłką i możliwości łatwego zapewnienia sobie awansu już w tym meczu grali bardzo poniżej swoich możliwości. Zobaczycie co zrobią z Grecją i wtedy odpowiecie sobie na pytanie czy zmyślam czy nie. A sprzedawanie meczów na tym poziomie to inna półka, tam to działa inaczej niż w drugiej polskiej...
co o tym myślicie? :))
P.S. to nie moja analiza wklejam jako ciekawostkę, by trochę obniżyć poziom hurraoptymizmu :)
Last edited by Leszek(World Champion) at 6/13/2012 6:49:32 AM