Apsolutno se slažem da treba kritikovati. I to nevezano za rezultate. Svako ima pravo da iznese svoj stav i potpuno je u redu da se uputi dobronamerna zamerka. Definitivno je ove sezone bilo nekih loših odluka, plus ni sama generacija nije na kraju izgledala kako smo mislili (ili bolje da kažem: kako sam mislio - da ne pričam u ime svih) da će izgledati. Po meni, ključno za ove rezultate je ipak bio razvoj igrača i nemogućnost da na neke računamo u punom ili bar planiranom obimu. Navešću samo dva igrača:
- Veljković, koji je već na kraju prošle sezone imao 87 skilova, nalazi se na mom spisku za A reprezentaciju. Nažalost, menadžer je naprasno izgubio volju za igricom, nakon 3 sezone bukvalno svakodnevnog dopisivanja i rada na Veljkoviću i igrač nijednom ove sezone nije imao formu višu u od šestice plus je dobio samo 3 skil-upa;
- Ševarika, nisam lično bio zadužen za njegov razvoj, ali sam bio ubeđen da će biti još jedno krilo koje će praviti razliku u našu korist. Na kraju se ipak odlučilo da se pravi za KC-a (zbog neodostatka visokih igrača) i ipak nije doprineo kako sam očekivao.
Uzimajući u obzir i loš izbor igrača pod košem, to je bilo to od nas ove sezone. Da je moglo bolje - moglo je. Ali bi to opet bilo dosta nategnuto i po meni je čak i bolje što je ovako, da bismo još više zasukali rukave za sezone koje dolaze.
Što se loših odluka tiče, one su najpre plod improvizacije kojoj se moralo pristupiti upravo zbog lošije generacije. Drugo, ne treba smetnuti sa uma i da je Belgija odigrala genijalan turnir sa generacijom koja je na nivou naše i tu skidam kapu (mi smo realno po kvalitetu bili ispod Francuza i malo slabiji od Poljaka pre svega zbog visokih igrača). U svakom lsučaju, po meni, veća je odgovornost na skautima koji su pratili generaciju i na prethodnom selektoru (izvini Lale:)), nego na Ozirisu, jer je on dobio samo da vodi ovu generaciju. Za generacije koje dolaze, on će biti glavni i odgovorni. Pritom, kao što sam već pisao u prethodnim sezonama, odgovornost selektora i skauta je samo u onoj meri u kojoj menadžeri koji imaju pojedine igrače prihvate saradnju. A verujte da jako puno ljudi i ne pomišlja da trenira igrače koje ima ili to rade potpuno pogrešno. Zaključak je da je ove sezone rezultat proizvod pretežno određenih okolnosti i nedovoljnog kvaliteta same generacije, a ne samo eventualno nešto lošijeg rada ili nepostojanja sistema. Ukoliko se ovakav debakl bude ponovio i u narednim sezonama, onda možemo da pričamo da se ne radi dobro. Ja ipak očekujem već sledeće sezone mnogo, mnogo bolje razultate naše mlade selekcije.
Kad smo kod kritika - ne mogu da ne odgovorim Hofmanskom. Post koji si drugi put postovao ipak nije na mestu. Bilo kakva diskvalifikacija na ličnom nivou tipa "Ko si sad pa ti?" je nedobronamerna i nema joj mesta na forumu. Napiši konkretne zamerke selektoru, daj neku analizu ili plan kako raditi. Ili se kandiduj za selektora. Ili bar budi skaut, pomozi zajednici, ionako smo tu uvek u deficitu. Ili makar istreniraj jednog igrača za mladu. Ništa više-ništa manje. Koliko sam na osnovu foruma mogao da vidim, ok si lik, tako da me malo iznenadilo što si ovako nastupio od samog početka.
A i ti Dildo, ne prozivaj ljude po forumu, samo korektno i kulturno ;)